dunja RR -> RE: Februarski online sastanak sa Pampers doktorima (24.2.2016 13:58:16)
|
IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dunja RR I još jedno pitanje za dr. Julku: Da li podočnjaci kod deteta od 20 meseci mogu da ukazuju na neki poremećaj, problem (sa bubrezima ili nešto drugo ...)? Inače, ima ih već duže vreme, povremeno. Da naglasim da i tata (i baba sa tatine strane) imaju izražene podočnjake, pa ja sve vreme mislim da su i kod našeg sina nasledni. Inače normalno pije vodu, mokre su pelene. I dalje sisa. Jedino što vodu dugo nije hteo, i krenuo je tek nakon 12 meseci da je pije, i tada u početku traljavo, iako je bilo leto. Unapred hvala Podocnjaci su izrazeni kod urinarne , infecije kod osoba sklonih alergiji i kod osoba kod kojih neko u porodici ima izrazene podocnjake. Uradite urin za sveki slucaj. Hvala vam uradićemo analizu urina, mada on nema nikada T, tj. od rođenja do danas (ima 20,5 meseci) imao je dva puta T, u traanju jednog popodneva. Da li urinarnu infekciju mora da prati temperatura? Podočnjaci se bukvalno pojave jedan dan, pa ih nema narednih 20-ak dana, pa se opet pojave i tako u krug. A tako je i kod supruga, samo što je kod njega malo češće, a kod njegove majke su uvek prisutni, ja se ipak nadam da je nasledno, da nije neki problem. Hvala vam!
|
|
|
|