Jeca* -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (5.2.2009 22:04:33)
|
Ja sam pila Partusisten jer su mi u 20-oj nedelji ustanovili da mi je beba jako nisko i da će vremenom, kako raste početi da pritiska grlić materice i da me otvara i da onda može naravno doći do prevremenog porođaja. Usput sam osećala i blagi bol, kao bol jajnika i to su mi ginekolozi tretirali kao kontrakcije odnosno "stezanje materice". Sad ne mogu da se setim, ali pila sam ga valjda prvo na 4h, pa na 6h...tako nekako. Pila sam čini mi se 3 meseca. E sad, rekli su i Verapamil, kao ublažava nuspojave Partusistena koje su lupanje srca, nesvestice...ali ja sam Verapamil popila prva 3-4 puta i onda jednom dvaput preživela to lupanje srca i naterala svoj organizam da se navikne na Partusisten, a po principu, daj da pijem što manje lekova, pa bar taj Verapamil izbacim. Čak sam jedno vreme uz Partusisten pila i Bensedin, da bi opuštao zidove materice. Moja mama je još davne 1986. godine pila Partusisten (isto nije htela da pije Verapamil), tako da je ta kombinacija lekova odavno poznata i odavno se primenjuje u medicini. Nedavno je jedna moja drugarica koja ima isto bebu dobila od pedijatra komentar, pošto joj beba ima slabije razvijenu motoriku pa rade silne neke vežbe, da je to zbog Partusistena koji je pila, ali ja sam se posle raspitivala i svi kažu da veću glupost nisu čuli
|
|
|
|