marince1 -> RE: Krvni pritisak u trudnoći (7.2.2012 9:20:32)
|
IZVORNA PORUKA: Rada T. Sa prvim detetom sam počela da imam problema tek u osmom mesecu trudnoće, tada je pritisak počeo da skače do 110 sa 150, porodili su me na carski rez i sve je bilo ok. Međutim, nisam proveravala pritisak posle toga i uletela sam jako brzo u drugu trudnoću a pritisak ostao povišen 100 sa 140 prosek. Dobila sam terapiju dve tablete metildopa na dan jednu uveče jednu ujutro i spao je pritisak na 80 sa 110 ili 80 sa 120... uglavnom sve ok. Trudnoća je mala, nadam se da neće biti nekih pogoršanja do kraja. Naravno uz ove tablete dobila sam i nov režim ishrane. Evo teme za mene! Rado,mene zanima taj novi rezim ishrane. Ja u prvoj trudnoci nisam imala problema,ali se sad pojavio od nekih 6 nedelja. I dobila sam metildopa tablete da pijem 3 puta dnevno.I posle nekih 10 dana pritisak se sredio.Sad ih vise ne pijem. Uradila sam sve analize,krvnu sliku,urin,hormone,test na trombofiliju i sve je ok. Znaci uzrok je stres,sto sam je donekle i znala. Ako ti nije frka napisi mi sta su ti rekli za ishranu i nadam se da cemo to sve da prebrodimo kako valaj [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|