Lady412 -> RE: Krvni pritisak u trudnoći (22.1.2010 18:04:13)
|
Drage moje, po nekim mojim saznanjima, sto od doktora, sto saznavajuci tudja iskustva, bile trudne ili ne (pripremate se za trudnocu), jedini lek za koji se zna da moze da se koristi, a da vasoj bebi i Vama nece skoditi je Methyldopa. U sustini treba izbegavati bilo koje lekove u trudnoci, pa cak to bio i obican aspirin. Najbolje se cuvati sa redovnom ishranom, vitaminima, redovno ici na preglede. Visok pritisak, kao ni nizak naravno da nisu dobri, ali kada znate sta je od ta dva lakse cete resiti i znati sta da radite, nego kada imate "setajuci" pritisak, tj. cas je visok, cas je nizak. To se odnosi, takdje i kada niste trudne. Kazu da je 160/90 granica normalnog pritiska, a vec preko toga je poviseni. Mada se meni cini da je i to mnogo. Najpametnije je, pre nego sto zatrudnite da se konsultujete sa svojim lekarom, a pogotovo ginekologom, o mogucim rizicima u trudnoci. To ne treba da Vas plasi, vec da Vam bude osnova - za dobro i Vase i bebino zdravlje. Nije glupo pitati, glupo je ne znati. A to se odnosi i na pritisak. Jedno vreme ga pratiti. On moze biti urodjen (nasledjen), a moze, kao sto znamo da je dodatni faktor, nastati od stresa kojeg je danas na pretek. Tako da je, mozda, bolje da se posavetujete unapred, radi predostroznosti.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/rozica.gif[/image]
|
|
|
|