IvanaSK RR -> RE: Krvni pritisak u trudnoći (3.1.2018 17:17:31)
|
Vonavoj, meni je u početku bio nizak ili normalan. Posle je uglavnom bio normalan. Na ultrazvuku u osmom mesecu mi je receno da beba kasni tri nedelje sa razvojem i tada krece frka. Pritisak 120 sa 80. Dotoci normalni... Radili mi i torch. Malo pre toga sam imala dva puta nenormalnu glavobolju koja je trajala preko 12h. Tada su mi Maraj i Suzi rekle da izmerim pritisak. Ja sam bila uverena da mi je nizak :) Sledeći nagoveštaj glavobolje i 160 sa 110. Ostavili me u bolnici. Pila sam tablete i doktori su se nadali da cu izdržati makar da udjem u deveti pa da me porode. Ali mi je dva puta pritisak skocio na 180-190 sa 120 i nisu hteli da rizikuju sa cekanjem. Tako da ja ne znam kako je bez tableta,od kad su ustanovili pritisak pila sam ih. Zezao me je pritisak jos nekih mesec dana posle porođaja, ali nije bilo toliko strasno. Sada kada se iznerviram bude malo visi, al to je normalno [sm=smiley36.gif] Inace, celu prvu trudnocu (a i početak druge) mi je bio bas nizak. Desavalo se da bude 80 sa 55. Isi, svaka cast ako mozes izdržati glavobolju od nifelata. Mene je toliko bolelo od njega da sam plakala i molila da mi nekako pomognu.
|
|
|
|