choopa choops -> RE: Krvni pritisak u trudnoći (8.4.2016 1:26:38)
|
IZVORNA PORUKA: bubica89 Htela sam da pitam nekoga koje su moguce posledice za trudnicu koja tek u 38-oj nedelji ima visok pritisak? Vec nekoliko dana mi je pritisak 140/100 i ne pada ni pod terapijom (3xmetildopa i 2xbensedin) a inace pre trudnoce sam imala 100/80, eventualno nekad 110/80... moja doktorka je u fazonu: "videcemo sutra kako ces reagovati na lek, dodji u DZ, odmori pa da izmerimo" ali sad vec nisam sigurna sta me ceka... da li mozda ima sanse da mi zakazu carski rez ili da se indukuje porodjaj ranije ili se to samo ceka? Iz mog iskustva bolničnog [sm=smiley36.gif] ne ličnog, nego žena koje su dolazile sa preeklampsijom u bolnicu dok sam ja održavala trudnoću, obično bi ih pratili i držali u bolnici dok ne uđu u neki siguran period (A ti si već ušla [sm=bravo.gif] ), i onda pokušali sa porođajem. U principu, najbitnije je da si pod nazorom ljekara, a sigurna sam da će sve biti u redu. Samo lagano i bez sekiracije. Srećno Redukuj ishranu , mada neće puno pomoći, ali bar da ne odmogne. Srećno!
|
|
|
|