Phalcon -> RE: Napiši iskustvo i CortinaT krem stiže na tvoju adresu! (20.2.2017 19:49:35)
|
Pozdrav svima, šta reći - muka me naterala da napišem ovaj post jer više ne znam kako da pomognem detetu koje već 7 meseci pati od eruptivnog ekcema. Počelo je još jula prošle godine dok smo bili na moru a dok sam utrljavao detetu kremu protiv jakog sunca. Naime, ispod desne ruke (podpazušni deo), primetio sam crvenkasto tamni eritem koji se progresivno širio i s`obzirom da takvo nešto moje dete ranije nije imalo, zaprepastilo me. U prvi mah sam pomislio da su u pitanju gljivice a kako nisam imao prihvatliv antimikotik kod sebe, sačekao sam da se vratimo kući da bi ga odveo kod dermatologa. Dermatolog je tada utvrdio da se radi o atopijskom dermatitisu i preporučio mi je Triderm ali ne previše dugo, zatim Eucerin AtopiControl uljanu kupku i nešto za podizanje imuniteta tipa Omega 3 i Vit.AD3. U akutnoj fazi, dete je imalo ekceme na laktovima, ispod desnog kolena a najviše (i dan danas) ispod pazuha. Ekcem je lepo reagovao na Triderm ali ne zadugo, čim se prestalo sa mazanjem - ekcem se vraćao. Zatim, drugi put smo posetili dermatologa i rekli da Triderm više ne deluje, da bi nam lekar rekao da sad koristimo Elidel. Elidel je čas pomagao, čas nije. Nisam znao šta da više koristim dok me nije posavetovao naš pedijatar – pomenuo mi je kremu CortinaT za koju je rekao da pojačava dejstvo nakon korišćenja kortiko preparata. Nisam znao apsolutno ništa o ovoj kremi sem da je na prirodnoj bazi. Pedijatar mi je takođe savetovao da detetu dam eventualno, ukoliko se ekcem drastično pogorša, Aerius sirup. Srećom – nije toliko drastična situacija. Stoga, nema više šta nismo koristili da bismo suzbili ove ekceme, uključujući i magistralne preparate koji nisu ništa pomogli a o troškovima i da ne pričamo, tako da Vas molim da mi pošaljete jednu tubu ove kreme kako bi probali da ublažimo ili pak, da neutrališemo ekceme na koži deteta. Prethodni postovi roditelja dece koja takođe pate od ovog problema, su me baš ohrabrili, te stoga, sam odlučio da Vam napišem moje (detetovo) iskustvo…
|
|
|
|