RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Maraj -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 8:41:59)

Dobro jutro.
o jole pa nema te.[sm=smiley31.gif]
mi ustali , ja skroz zapusena.... L je rekla bi bolje. 5 dana smo ae inhalirali po nalogu dr. I sta sad? Vise da ga ne inhaliram?
Veceras cemo na uz kukova.

jess , bebilule , pa i meni L tako ,pogotovo kad ga drzim u narucju i pricam mu. Tada me on fiksira. Gleda u moja usta i oponasa pokeete ali glas ne prpizvodi. Sve je to normalno.

suzi , kako su devojke od jutros? Ne verujem da je od antibiotika jer je vec 5.dan , a od pirinca nw znam da moze da izasje alergija. Mozda si ih preroplila. I ja mog L pretopljavam od kako se prehladio

branki* -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 9:21:58)

Jutro,mame!
Jole,za tebe i milu😘
Rosi,navijam jako,javni nam kako je D.

eca89 -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 9:25:59)

Caos mamike, mi smo sad sa pregleda, sve je ok, ali naravno nocni obrok da ukinemo i to je to!

Rosita -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 9:26:46)

Jutro mame
Maraj, nek ti kazu da li da ga jos inhaliras kad ides na uz. Juce na imd je bilo puno dece u Dnevnoj kojoj nisu na vreme dali inhalacije pa su zaribala. Berodual sme do 7 dana, pulmikort 5. Lekar moze da kaze i duze.
D mi malo kasljuca. Kao grebucka ga grlo. Nadam se da nije nista a i da nije od mleka ako je to moguce. Jutros mu se kravlje uopste ne svidja. Ja mu nasula 30ak ml. Naravoucenije- izgladni dete pa ce i masnu krpu jesti[sm=smiley36.gif]. Salu na stranu on je pio juce to oko pola 2, bio je gladan i zedan jer je jeo malo u 8. Mozda je zato pio. Nisam ga silila. Danas nece probati nista drugo. Stolice zasad nema. Bulardi mu dajem vec mesec i rekose da jos mesec pije .

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 9:37:41)

Dobro jutro zene. Sofi je zivnula. Nije se budila cele noci. Mene je oko podneva strefila temperatura. Imala sam 38,5. Od jutros je nemam. Sad sam u skoli.
Jole tako ti je to sa Sofijom i Milom. Htela sam da ti pisem i nikako.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 9:42:30)

Suzi pozovi dr i pitaj.
Maraj slazem sa Rositom. Trebalo bi da ga odvedes na neku kontrolu.

jess021 -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 10:21:22)

Cao, evo i mene!
L je spavala celu noc, kao. Svo vreme se vrti i svo vreme spava sa dudom, uopste nije imala cvrst san, ali dobro. Nocas ce biti bolje.
Maraj, obavezno kontrola. Mora dr da ga preslusa.
Sanjice super za Sofi.[sm=smiley1.gif]
Bebilule, i ja se set_im Sagitarius, LidijeStevan...nema ih, ne javljaju se.

Rosita -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 13:59:27)

Za sada stolica ok [sm=bravo.gif]. Još sam jako oprezna! Dr reče da probam još malo mleka da mu dam do 2. Umutila mu neskvik oko 70 ml i popio je.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 14:15:47)

Rosita jel ste jos u dnevnoj? Bravo za vas. Bice to dobro.

mama krava -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 14:22:57)

O Rosi, bravooooo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mi smo jutros bili na Institutu jer je majkin sin pocepa glavu, i morao na ušivanje! Precrkla sam.

Čim se probudio sapleo se i lupio glavom o naš krevet i samo mu pukla obrva. Krv lipti! Ja perem zube i nemem pojma šta se dešava, kad muž uleće u kupatilo sa njim okupani u krvi i jedan i drugi! Dok smo se sabrali i videli šta se desilo, mislim da mi se kratio život za 5 godina. Ova velika plače, ovaj mali se dere, uplašio se ion...ma haos!

Na kraju, ništa strašno...dve kopče na Institutu. Nije zucnuo! Jedino je posle promrljao - NEĆU BUDEM DOBAR!

Majkooooo mila!

bebilule -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 14:26:56)

E djeste! Mi bili na kontroli kukova, tj. potrazili jos jedno misljenje. Od danas i zvanicno bez sirokog povoja i mi! Presrecna sam, briga manje. Jos u ordinaciji sam one pelene spakovala u torbu. Stalno sam imala osjecaj da mi sputavaju bebu. Jos ovaj dr rece da nema sanse da je M bio prije mjesec dana grupa IIa-. Ali hajde, ne mogu i necu o tome vise razmisljati. Samo neka.je dobro. Pitah ja njega.i za gugutanje....hhahaha malo me gleda u cudu i kaze da je to sasvim normalno.
Maraj, kontrola obavezno. Ma nista ne treba prepustati slucaju. Nema Suzi, sta li je sa osipom?

Rosi divno, drzim fige i dalje.

amelia -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 14:31:10)

Uhhh MK bas mi je zao zelim da sto pre ozdravi. Ja sam evo od juce prehladzena nos grlo glava kasalj uzas... I gledam sada kako i A poceo da kasljuca ne znam sta cu ako se opet razboli [sm=smiley13.gif]jos sam se sad kupala i evo obliva me hladan znoj nadam se da necu dobiti temperaturu[sm=hudicek1.gif] odog da pravim rucak bebcu i nama ljubim vas

adulence -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 14:34:25)

Rosi bebi bravooooo!!!!
Ja sela zapalila jednu,cekam klincadiju da se probude pa da rucamo i takoc....mm na poslu sutra je slobodan,pa se radujem ...

Rosita -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 14:38:56)

sanjice, nismo, kod kuce smo, u obavezi smo da se telefonom javljamo svako jutro do cetvrtka ako je sve ok, da nam tek pisu otpusnu listu. Pratimo kozu i stolice.

[sm=smiley31.gif]

milkice, jooooj ,mogu misliti kako ste se presekli, to kad krene iz tog dela siklja kao ludo ... uff dobro da je sve ok, ne sumnjamo da nece da bude dobar [sm=smiley36.gif]. Ja pre neki dan drzim slovo D kako se ruzno ponasao. Zabranim mu crtani. I kazem da je ruzno da se on tako ruzno ponasa, kad je on dobar decak. A on ce- kad sam dobar pusti mi crtani [sm=smiley29.gif]

bebi, bravo za kukice [sm=bravo.gif]

mama krava -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 14:57:19)

IZVORNA PORUKA: suzi kju

Mame danas nam peti dan inhalacije, peti dan hemomicina, dva dana sam im davala pirinčanu kašu.
Razlog zašto vam ovo pišem je taj što su im se pojavile crvene tačkice na grudima i unutrašnjem delu nadlaktice.

Da li je moguće da je alergija na nešto???

Još da napomenem da nam je jako tolpo u stanu, koliko god se mi trudili da smanjimo temperaturu.
A znam da maloj deci hoće tako da izbije od vrućine...

Suzi, sve je moguće, ali budi oprezna.

Nemoj im uvoditi nikakvu novu hranu dok piju lekove! Ako sumnjaš na kašu, ne znam da li je samo pirinač ili je sa AD mlekom? Sačekaj par dana, nemoj ništa da im daješ osim mleka, pa pokušaj da im daš pirinač koji si ti skuvala samo na vodi. Raskuvaj ga skroz i propasiraj kroz cediljku za čaj ili tako nešto, ako neće da ga jedu onako raskuvanog.
Moj alergičar je reagovao baš tako na pirinač. Sada ga jede, ali je zato jaaaako alergičan na mleko i sve mlečno.

Hvala drage, na grlišama...sve je ok, samo smo se mi ispresecali...a hit mi je to što su tamo na hirurgiji dok smo čekali pregled, ansteziju da proradi i intervenciju, paradirali roditelji isključivo sa sinovima. [sm=smiley18.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 15:07:49)

Mama krava zao mi je za malisu. [sm=smiley31.gif]

Ana RR -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 15:50:03)

Mk, videh sliku na fb [sm=smiley29.gif] ja bih precrkla kad bih videla toliku krv [sm=smiley24.gif] nije lako nama majkama sa sinovima [sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 16:40:30)

MK, znam kako ti je bilo. Tako je moj sin pao na stepenik u kuci, gde je prolazio milion puta dnevno i u Tirsovoj 5konaca. Stvarno stresne situacije za roditelje.

Rosita -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 17:41:09)

Hm, losija nam je stolica... Videcemo koliko. Eeee, drugi dan uvece... Dosadna sam vec sa svojim dnevnikom :/. Pozdrav :)

Maraj -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 20:27:02)

Evo i nas. Kukici su nam extra. Rekla dr da skinemo siroki , a mi ga ne nosimo od Nove [sm=smiley1.gif]

Valerie -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 21:35:26)

mk bas veliki stres!
maraj super!
suzi, mozda je od vrucine, javljaj jel prolazi.
ja se smorila, mala dobila danas pentaksim, ma glas nije pustila. u stvari, prvo je plakala jer se uplasila doktorke. poceli strahovi i od nepoznatih zena, do sada je "vikala" samo na muskarce. i sve divno, krasno i predvece velika ufitiljila, kija, nos, zali se na grlo, mala temperatura. samo da ne predje na malecku... zbog vakcine...
a dr joj gledala grlo danas, velikoj, vise fore radi, sto je pravila drustvo. pa majku mu, razboli se 2 sata kasnije grrr

emicaa -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 21:49:49)

Mame pomagajte,nisam našla temu pa ću ovde pisati.
T u zadnje vrijeme kad treba spavati neće ide sa tajom iako već dugo ide sa njim i išla sam.Večeras joj kažem da će ići sa tajom jer ja ne mogu i onda počinje histerisati,malo je smirim i smjestim sa njim u krevet i izadjem iz sobe.Plakala je ali se onda umirila i ja odem od tuš.Kad sam završila čujem je da vrišti a ne lače,dodjem pred vrata sobe i na sve što joj mm kaže ona samo govori ne mogu hoću mamu,dodji mama.Zamislite kako bi vrištali da vam neko čupa nokte,tako je ona zvučala.Udjem u sobu ona se ne može smiri i jedva sam he umirila,zaspala je jecajući i držeći me za ruku.ja pojma nemam šta se dešava sa njom ali nešto i nekako moram promjenit ali mi treba savjet kako i šta [sm=smiley19.gif].Kad idem na posao ostaje bez problema,poljubi me,maše mi sa prozora i nastavlja igranje.

eca89 -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 21:55:14)

Joj, Emice ja nesto kontam da je ona svjesna da ce uskoro stici i bats ta,pa bi te jos samo za sebe, sta znam, ja mislim da ce i moja biti ludilo, bas je vezana za mene.

Maraj -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 22:00:00)

Emice , htela sam da napisem isto sto i eca.... kazu ljudi da deca to osete...sta znam , al mi cudno da ostaje danju a kad treba da spava , tebe traži....cudna su deca sto se tice tog rituala oko spavanja....

emicaa -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (9.2.2016 22:08:15)

Ona zna da bata stiže,i stalno ljubi i mazi stomak i priča kako će on ići sa nama u šetnje i igrati se.Tako plače i kad je hoću ostavim u igraonici,iako već zna teta Gabi nema šanse da hoće ostati.Stvarno pojma nemam šta da radim,pa zamislite da bude ovako kad trebadnem u bolnicu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>