RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 14:52:34)

Uf, i dalje zub zeza...
Alex, nemoj da se opterećujes kilazom, znas da to nije precizno. Koliko ima beba sada?
Ako neko treba da se brine, to sam ja, ne hranim se bas zdravo, voce jednom u dve nedelje, bude mi muka od voca...

alex88 -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 15:25:25)

2600 [sm=smiley13.gif] .Znam da retko kome pokazu pravu kilazu,mojoj kumi je npr bila beba u petak 3700 a porodila se u nedelju 3450!Ali opet ne svidja mi se sto je pre 8 dana imala vise a sad manje [sm=smiley13.gif]

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 15:32:33)

Moje mišljenje je da je to cista glupost. Uopšte o tome nemoj da razmišljas. Beba je dovoljno velika, uskoro ce napolje i ona ce brzo napredovati.

Anck Su Nmaun -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 15:37:44)

Alex ne sekiraj se zbog toga zato sto UZ nikad nije tacan 100%
Tako da ako ti je sad pokazao manje ... ne bih to bas uzimala k srcu da sam na tvom mestu.

marijana22 -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 15:51:07)

Alex kao što rekoše žene merenje beba na uz uopšte nije precizno. Meni su na dan porodjaja izmerili bebu- 3600, a sin se rodio sa 4100, omašili za po kile.
A druga stvar pa šta iako je beba malo sitnija lakše ćeš se poroditi. Žena koja je išla sa mnom u školicu za trudnice porodila se početkom devetog meseca beba imala manje od 2500gr. Sve bilo ok izašla posle 3 dana iz porodilišta.
Samo pozitivno, uskoro ćeš grliti svoju bebu. Kad dođete kući pa kad joj ti spremiš jednu sarmu da vidiš kako će da se ubuci.[sm=smiley2.gif]

alex88 -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 15:51:25)

Hvala devojke,uhvatila me pored svega i prehlada,pijem caj,paracetamol,stavila rakijanu krpu [sm=smiley13.gif],bas sad me snaslo,ali ovo je vreme bolesno
Marijana nasmeja me sa sarmom,pojeli smo mi posle pregleda ceo burek [sm=smiley1.gif]

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 16:43:41)

Pozz devojke.Alex ne brini,nemas zbog cega…Bitno je kako ce bebica napredovati posle porodjaja,bice to ok.Ne razumem te pojedine budale od dr koje opterete trudnicu sa bespotrebnim podacima i to pred porodjaj.To su stvari koje uopste ne treba da znas.Sto manje znas,manje te boli glava

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 16:52:30)

Krin, draga, kako si? Imas privatnu poruku

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 16:59:24)

Mrtav čovek hoda,ali proći će,videla sam poruku i odgovorila.Ivana ne brini zbog bebe sto ne jedeš,evo meni je treća trudnoća kako živim od vazduha,bebe pokupe ono najbolje od nas,zato je uglavnom losa krvna slika u trudnoci

BubaBubica -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 17:49:47)

Pozdrav i od mene! Kao prvo čestitam megi, to je baš bilo brzo! [sm=bravo.gif] Kako se ona oseća, jel dobro?

Alex evo i ja da ti potvrdim, pogotovo na kraju trudnoće ''merenje'' beba preko UZ uopšte nije precizno, omaše oni i čitav kilogram jer teško mogu da uhvate bebin obim stomaka i glave, kao što su meni u drugoj trudnoći uvek mučili muku sa merenjem glavice, jer je bila nisko u karlici pa je često ispadalo da ima malu glavu ali dr je znao u čemu je problem pa nije se opterećivao. Biće ona lepa bebica [sm=smiley27.gif]

Krin [sm=smiley31.gif]

Ostale moje bebelice [sm=smiley31.gif]

Ja sam tek sad sela i uključila komp, ceo dan sam u pokretu, imala mušterije za šišanje, pravila palačinke na brzinu i spremala kuću, sad je muž odveo klinceze kod svekrve na spavanje pa odmaram. Stavila sam da se ispeču rebarca, samo za mene, muž sebi kuva boraniju, obožava je a ja baš i ne, tako da jedva čekam da se ispeku, mnjam [sm=smiley36.gif] Malopre sam prolazila pored ogledala i gledam kako mi stomak ide nekako u vis, kao da nosim visoko, devojke sam nosila nisko i morala pojas, sad mi je nekako čudno kako mi je stomak tako visok i šiljast, totalno drugačiji [sm=smiley36.gif]

pipi_coco -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 19:46:29)

Dobro vecer debelice, šta se radi veceras

Ja se opružila, i danas cijeli dan u pokretu, a i najela sam se ko pepa prase [sm=smiley30.gif], tako da sada samo odmor [sm=smiley1.gif]

alex ne brini, meni je dr rekla da je vaganje na UZ neprecizno i da ima odstupanja + ili - 500 grama. Nije mi uopšte jasno kako mogu da izvale takvu glupost da je beba manja nego prošli put [sm=smiley29.gif] pa nije valjda da može gubiti na kilaži dok je u stomaku

Ivana ja se trudim da svaki dan pojedem barem nešto od voca ( obzirom da ne volim povrce), cini mi se da sam najviše banana pojela za ovo vrijeme, i to da me neko ne napomene zaboravila bih, ni ja ne osjecam potrebu za vocem.......Krin sad si i mene utješila [sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 21:56:57)

Ma, ja bih jela, ali uglavnom povracam od voca :)

vocicana -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 22:30:08)

Jedva sam se ulogovala na RR, ne znam sta je billo.
Krin drzi se.
Alex to su gluposti, ne opterecuj se, omase oni ihaaaaj, moja mladja sestricina mladja je rodjena sa 2000 gr, cascena je sa 150 gr da ne bi bila poslata za Beograd, rodjena u 34+3, borac, da je vidis sada kao lutkica, nemoj da se sekiras, dosta si se iskidala do sada, sve si lepo i hrabro iznela, sve ce biti ok.
Pipi, ja isto danas stala nisam. Voce jedem, ljustim, ananas, narandze, jabuke, mandarina sta sam u januaru pojela, pa to je strasno. Ako se ne moze, sta da se radi.
Ogromna sam i puci cu vise. Pipi, jedva cekam da se druzimo sa bebicama, bas sam nikakva juce i danas, izboleo me je stomak, nista mi ovako ne fali, ne znam da li da idem doktorki, mozda da sacekam jos neki dan, ali mi je bas nepotrebno da me sada na kraju sve ovako zeza.[sm=smiley13.gif]
Mega se oseca super, tako mi je rekla i porucila da vas sve pozdravim.

alex88 -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 23:30:46)

Lepo spavajte drage moje :* kod mene i veceras ista sluz ,probacu da spavam, trebace mi snage

marinchica -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (20.2.2016 23:32:26)

mega cestitam! [sm=bravo.gif]
Drage ja nemam zeludac vise, sve mi je kiselina pojela, Idem u ponedeljak u Visegradsku, pa cu videti.
Sta bih dala za jednu pomorandzu...[sm=smiley13.gif]
Sve vas ljubim! [sm=nosecka.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (21.2.2016 7:56:37)

Dobro jutro devojkeee
Mi vec budni , moji mali budilnicu ne daju da se spava preko 7h [sm=smiley36.gif]

vocicana -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (21.2.2016 8:08:25)

Dobro jutro drugarice, moze jedan nes, moze sigurno.[sm=smiley36.gif]
MI smo budni odavno, ali da ne budem tu negde polozajnik, bas svako gjutra. Kako ste spavale, ja sam se malo odmorila juceujutru s am bila odsrafljena.Da mi je neko pricao, ne bi verovala da cu se ovako osecati, posle onoliko sporta, treniranja, jaoooooo kako mi nedostaje sve .....

popkica bebic -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (21.2.2016 8:56:22)

Dobro jutro!Voci,ja bih cistu tursku! Alex,NE BRINI SE! Dragoljub jos nikome nije pogodio kilazu deteta. Meni je rekao da ce mi ova beba biti krupnija od V i jeste tako bilo. Ali, za V mi je 2 dana pred porodjaj rekao da je tezak 3650g, a on je imao 400g manje. Ne brini,ok ste. Kuma moja se u terminu porodila i beka je imala 2700g i sve ok.
Ajmo Jole![sm=bravo.gif]

vocicana -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (21.2.2016 8:58:43)

Odmah kuvam, a lepu kafu kuvam zaista. Izvolite! Kako je Angelina, jeste li se uhodale malo? Bas nedostajes [sm=smiley31.gif]
Alex javi se kada stignes sta se desava.
Jole daaaa, cekamo vesti od tebe!!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

emicaa -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (21.2.2016 9:03:00)

Dobro jutro stomačići.
Alex meni je dr rekla da T nije razvijena kako bi trebala biti pa sam od osmog mjeseca išla u bolnicu na preglede,jednom sedmično.prvi put su me tri različita doktora pregledala u bolnici i zaključili da em sam ja mala em oni nikad ne mogu sigurno reći kolika je beba tačno.
Od juče ujutru umirem za slatkišima [sm=smiley13.gif]
Popkice kako se snalazite?

alex88 -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (21.2.2016 9:34:37)

Dobro jutro devojke,Voci moze nes [sm=smiley1.gif].Da kazem dobro sam,mada me zezaju nos i grlo,sluz je tu[sm=smiley1.gif],al cekacemo nadam se sutra,Popkice mislim da on uzme mere a aparat sam odredi tezinu,volela bi da je pogresio ali da bude veca,manja ne .Do sad smo super napredovali,neznam zasto je stao rast [sm=zmeden.gif].

BubaBubica -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (21.2.2016 12:12:03)

Ja krenula da pišem dobro jutro a ono već 12, kad pre? [sm=zmeden.gif]

Ja sam ustala u 10h, devojke su kod svekrve, ne žele ni jedan vikend da ostanu kod kuće, dok je svekar kući on se igra sa njima pa uživaju [sm=smiley36.gif]

Alex zašto misliš da je stala sa rastom? Koliko sam skontala, razmak između UZ je nedelju dana jel tako? Ako jeste onda je to mali period da bi se išta zaključilo. Videćeš na sledećem UZ, ja mislim da se sad tako namestila jer koliko ja znam, beba ne može da slabi u stomaku. Doduše ako se i usporilo dobijanje težine, na kraju si trudnoće i nemoj da brineš, ja sam se porodila sa 36+ ne znam koji dan, devojka je imala 2900 gr i sve je bilo u najboljem redu, nikakvih problema nije imala ni sa žuticom da bi ostajali duže u bolnici. Odmah smo išli kući. Eto od sutra ćeš biti na sigurnom [sm=bravo.gif]

Ljubim [sm=smiley31.gif]

alex88 -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (21.2.2016 12:34:46)

Jeste Bubi osam dana razmak,a zasto je stao rast neznam!Ja mislim da je juce bio zadnji uz i da cu se poroditi ovih dana, sutra mi skida serklaz, nece nista cekati

BubaBubica -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (21.2.2016 12:38:16)

Ti si već 36+6 dana, sutra punih 37, super je to! [sm=bravo.gif] Kažem ti, ne mora da znači da je stao rast.

popkica bebic -> RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat] (21.2.2016 12:56:34)

Emice,pitala si me svojevremeno u razgovorima mama kako sam izdrzala u porodilistu bez V.Kada sam Angelinu ugledala,pa jos njene plave okice,istopila sam se,a za V sam plakala na porodjajnom stolu kad sam lezala 2 sata.
Angelina lepo siki,Bogu hvala lepo napreduje,ali grrrceeeviii.Uf! Bato je poceo da je ljubi i mazi.
Alex,pokusaj da mislis pozitivno.Aparat je to.Meni je taj isti dr pre 3 god.rekao da imam vanmatericnu,operisao me je i tada shvatio da je napravio s...nije bilo toga,bzv.sam secena...da ne mracim!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>