|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat]
15.2.2016 21:16:46   
Anck Su Nmaun
Dobro veceee...

Malo pred spavanje uzivam uz TV i smoki user posted image

Boze kakav sugav dan al sam morala ici u setnju s decom rekla sam makar i po kisi i stvarno malo smo kisnuli ..par min i za pola sata poskidali jakne koliko je upeklo sunce! Blesavooooo

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 651
15.2.2016 21:31:28   
Tinkerball

IZVORNA PORUKA: alex88

Moguce da je meca bila lazna...nemoze test da pokaze tako rano user posted image kad je bila prosla?

Pa mi smo radili an bebi proslog meseca, i ja mislim da je menstruacija bila lazna. Jer sam se i pre nje osecala cudno i imala sam taj osecaj da sam trudna a onda sam dobila i moje nade su pale u vodu. I onda kada sam videla da simptomi nisu prosli posle mece onda sam uradila testic i bio je pozitivan. user posted image

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 652
15.2.2016 21:36:10   
alex88
kad planiras na ultrazvuk?dr ce najbolje odrediti starost trudnoce

(odgovor članu Tinkerball)
Direktna veza do poruke: 653
15.2.2016 21:38:01   
Bibilib
Cao drage moje,evo da vam se napokon javim. Vec par dana nisam imala net pa nisam mogla da vas castim ni za sinov a ni za svoj rodjendanuser posted image ...
Lepo smo se proveli,bilo je puno gostiju ali je zato i stomacic poceo da boli malo vise nego obicno,verovatno smo se preopteretili user posted image

***Deca su najvece blago !!! ***

Direktna veza do poruke: 654
15.2.2016 21:42:36   
marijana22
Tink i ja isto mislim da je menstr. bila lažna. Računaš trudnoću od prvog dana poslednjeg ciklusa (ne ovog od pre nedelju dana) a na internetu imas da nađeš razne kalendare trudnoće. Upiše se taj datum i onda t izračunaju koja si nedelja, kao i termin porođaja. Obavezno zakaži pregled kod dr što pre.Na prvom Uz po veličini ploda odrede koja si nedeljai termin.

Mi smo bili u gostima, bile su neke super kiflice sa sirom, najela sam se kao user posted image , i ladno sam imam gorušicu. Sedeli smo oko 2h i posle su počela leđa da me bole. ja ne znam kako ću izgurati još 6 meseci kad su već sad krenule tegobe

Direktna veza do poruke: 655
15.2.2016 21:50:54   
Tinkerball
Meni je problem jer ja nisam trenutno u Srbiji, a ovde nemam prava na lekara. I onda moram da sacekam ovaj mesec da bih se vratila i onda cu tada na UZ. Ja racunam da je meni O bila 25.januara i da je tada doslo do zaceca.

(odgovor članu marijana22)
Direktna veza do poruke: 656
15.2.2016 21:53:55   
alex88
To je onda odprilike oko 5 nedelja,predpostavljam da ti je meca bila oko 10,11 Januara.Cuvaj se i bice sve u reduuser posted image

< Poruku je uredio alex88 -- 15.2.2016 21:55:25 >

Direktna veza do poruke: 657
15.2.2016 22:07:27   
IvanaSK RR
Tinker, daj datum mens pre te ovulacije

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 658
16.2.2016 7:53:07   
vocicana
Dobro jutro user posted image
Tinker, zadnja prava menstruacija, plus 7 dana minus tri meseca. Od tih plus sedam dana pocela je trudnoca, odnosno racunanje lunarnih sedmica, kojih treba da bude 40. 10 lunarnih meseci traje trudnoca. Bce to vagica jedna, negde u oktobru ces se poroditi jer ne znam kada je bio pravi ciklus.
Ja sam vam sinoc otisla malo, opet faza preoset_ljivosti, samo sam ispustala paru na usi i plakala. Sada sam malo bolje.
Osecaj sa pocetka trudnoce i pre,ja sam potpuno druga osoba. A plus bolesno vreme, a plus sto jos milion drugih okolnosti me ubi u pojam.
Nadam se da ste vi druge ok..

< Poruku je uredio vocicana -- 16.2.2016 7:57:18 >

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

Direktna veza do poruke: 659
16.2.2016 8:00:40   
Anck Su Nmaun
Jutriccc

Jao kako me je bebac sinoc sutirao sve za medalju, najgore ono kad pruzi ruku /nogu pa povuce....sigurno znate o cemu pricam user posted image

Inace bas je pocelo da mi struji u grudima , ponekad onako kao talas , kao kad nadolazi mleko...vama?

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 660
16.2.2016 8:05:56   
emicaa
Dobro jutro stomačići,danas punih 19 sedmicq,jedva čekam da prodju tri sedmice pa da se opet gledamo i da mi dr još jednom potvrdi je li David user posted image
Juče me čitav dan pritisak mučio,baš mi je bilo loše.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 661
16.2.2016 8:12:59   
vocicana
ANck ja stalno imam taj osecaj u grudima, bas tako, kao strujanje, neverovatan osecaj, a sada normalno, s obzirom na starost trudnoce, vidim da su mi sike porasle., samo da bude mlekca. Lep je taj osecaj.
Emice,o lepa moja pa sta je to sa tim vise? Bas mi je zao kada pricas o tome, a potpuno te razumem, znam kako se osecas, ali kodmene je to brzo prestalo.Jedva cekam da nam javis novosti sa uz.user posted image

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 662
16.2.2016 8:24:14   
emicaa
Ne znam Voci moja ali dosadilo mi je već svaki dan ili glavobolja ili pritisak.Uvjek nešto.Sa T je bilo dosta bolje.Sinoć me je oko 9 dobro išutao i umirio se,od jutros se još nije javio.Sad se vide udarci na stomaku user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 663
16.2.2016 8:38:53   
vocicana
user posted image za pokrete, bas sam srecna. David ce se lepo okrenuti ka tebi na sl uz i mozda i mahne. Sigurno ce ti uzivanje biti kao i uvek da gledas na normalnom aparatu svoje dete, da vidis uz ovde kod mene, hiljadu puta sam se pitala sta oni uopste vide ovde. user posted image , ali doduse kada se uveca jedno 300 puta rezolucija, onda se sve vidi.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 664
16.2.2016 8:51:33   
emicaa
Pa sad bi trebao sve pokazati jer će dr mjerit sve organe a bilo bi fino da okaže i lice,dosta sam mu gledala ledja i guzu user posted image Moja dr sad ima novi uz pa ludi sa njim user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 665
16.2.2016 9:00:36   
vocicana
Ja idem tek za dve nedelje otprilike, posle imam vidjenje sa dr svake nedelje.
Jedva cekam da nam javis sta je i kako. user posted image
Pisala sam u temi snovi u trudnoci nesto lepo, bas sam uzivala, lepo sam nesto sanjala i to prvi put, tako stvaran osecaj. Nista lepse u zivotu nisam osetila.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 666
16.2.2016 9:13:49   
pipi_coco
Dobro jutro user posted image

Mene beba toliko ne šutira, više se nekako migolji ili proteže u stomaku, nekad nježno, a nekad mislim da ce mi kožu da probije user posted image

Jucer je pala još jedna mala kupovinica i milim sa smo sada komplentni, osim kozmetike za bebu i nekih par sitnica meni za porodilište.....sutra mm sklapa komodu,pa da pocnem sa pranjemi peglanjem bebecih stvari user posted image

Voci i ja sam zakljucila da su trudnoce totalni emocionalni rollercoster, ali valjda se vratimo poslije na staro

Emice i moja sestra je imala problema sa niskim pritiskom u trudnoci, pa joj je dr savjetovao da pije mnogo vode, a posebo kada osjeti da joj pritisak pada i da jede slaniju supu

Ja na Uz idem opet u ponedeljak, i ja tek ponešto razaznam na onome ekranu, ali se ipak svaki put radujem

Sada kada vas citam, skontam da ja nemam nikakav poseban osjecaj u grudima, osim što su mnogo pooorasle , nadam se da to ne znaci da ce biti malo mlijeka user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 667
16.2.2016 9:26:32   
vocicana
Ja se iskreno nadam da cu biti ona stara,sada sam pod utiskom od sna nocas, pa sam se malo "ispuhala", inace sam katastrofa, stvarno mi ne treba vise nerviranje. Nisam od pocetka user posted image spojila 20 dana da sam uzivala. Dojadilo mi je vise sto sam ovako promenljiva. Necu reci jadan mm, ali neka izdrzi, i ja sam svasta izdrzala.
Moj sin sutira i tacno ima polozaje koji mu odgovaraju, spava cele noci, retko je nesto aktivan kada je mrak, ali sta ja znam, svakako je svasta sa mnom istrpeo. Jadan on.

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 668
16.2.2016 9:51:04   
borica
Dobro jutro i od mene. Juce smo setali,ne nesto mnogo ,a sinoc sam bila kao rasrafljena. Nocas sam lepo spavala, hvala Bogu. I meni je beba sinoc bilas bas aktivna, gledam stomak on menja oblike, okretao se, jedva cekam 22 kad imam UZ da ga vidim,i saznam koliko je tezak.
Veceras idemo na veridbu kod naseg kuma, vec smo se dogovorili da cemo malo da ostanemo, ali ipak moramo da idemo. Uopste mi se ne ide, osecam se kao slonicauser posted image

Majčino srce je duboka provalija na čijem dnu ćeš uvijek naći oprostaj.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 669
16.2.2016 11:03:25   
alex88
Dobro jutro devojke. Bas ste se raspisale user posted image tako i treba.SPavanje nocas-jutros nikako,prvi put zaspala u 4 jutros I onda budjenje svakih sat user posted image .Izgleda da je deveti bas tezak ali nije ostalo jos puno, izdrzacu :).Sve vas user posted image

(odgovor članu borica)
Direktna veza do poruke: 670
16.2.2016 11:39:34   
IvanaSK RR
Jutro! Meni je krenuo kolostrum pre par dana, par kapi dnevno. I vec neko vreme imam taj osecaj u grudima i ne prija mi.
Sad sam se ofarbala, bas sam imala izrastak

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 671
16.2.2016 11:40:16   
BubaBubica
Juhuu, evo i mene user posted image danas se osećam malo bolje, ako izuzmem ovu glavobolju koja me muči od juče, juče mi je baš uveče bilo loše, povraćalo mi se koliko me je glava bolela. Sad opet nosim kapu i bolje mi je user posted image

Pipi ni ja ne osetim to strujanje po grudima, niti sam ikad osetila pre nego što sam se porodila i krenulo mleko, a imala sam mleka. Niti mi je curio kolostrum u trudnoćama. To uopšte nije pokazatelj, svaka žena je sposobna da proizvodi mleko za svoju bebu, pa to je prirodan proces, samo bebu stavljati na dojke i kad mislimo da ''nema mleka'', mleko se stalno proizvodi i koliko beba sisa, toliko šalje telu signal da proizvodi mleko. Ako je nahranimo AD mlekom da ne bude ''gladna'' dok ne naiđe mleko, mleko nikad ni neće naići jer samo se ne stvara. Samo to upamtite i u prvim danima ako želi samo da siki, neka siki jer će ubrzo naići lavina mleka user posted image i neće tražiti da bude stalno na siki, a u bolnici ionako nemamo drugog posla tako da samo neka sike, naravno noću možete da zamolite babice da vam odnesu bebe da odmorite par sati, a onda sve ispočetka. Sve će to biti super, samo treba imati vere u sebe jer je to priroda sve sama jako dobro osmislila.

Kako vas čitam da osetite bebine pokrete, šutiranja, migoljenje, tako se rastužim što ja još ne osećam ništa user posted image Jeste da sam tek 15. nedelja ali nešto se sećam kao kroz maglu da sam već počela osećati bebu u drugoj trudnoći u ovo vreme, a za ovu bebu sam očekivala da ću je već osetiti jer je na UZ stalno aktivna i samo skakuće. Jedva čekam UZ da vidim da li je dobro, baš sam zabrinuta, u svakoj minuti osluškujem i očekujem bar jedan kontakt da znam da je dobro. Trebalo bi da zakažem UZ za nedelju dana, tad sam 16. nedelja, ali tako mi ne da mira, otišla bih sad odmah. user posted image

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 672
16.2.2016 11:54:01   
pipi_coco
Bubice baš hvala ti na utješnim rjecima, nadam se da ce biti mlijekca, jer želim da dojim svoju bebaru ako je ikako moguce, jer to je ipak najbolje i najzdravije za njega.
Baš mi je žao što se brineš, ali sigurna sam da pokreti samo što nisu, možda si prezauzeta sa starijom djecom pa ne stigneš osjetiti, a beba te kucka baš tada. Zakaži Uz radi svog mira, sigurna sam da je sve ok

Grlim te puno user posted image

Alex neceš me valjda ostaviti samu u martu user posted image

Begam da pravim ruckic, poslije idem u šetnju i tako

P.S. mega kakvo je stanje ? Vidim te da viriš

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 673
16.2.2016 12:30:49   
alex88
Volela bi i ja da sikimo,zdravije,jeftinije i naravno mnogo lakse,ne moramo stalno ustajati da pravimo mleko,odkuvavamo flasice i sl...meni je krenuo pre dva,tri meseca kolostrum po malo,u zadnje vreme ga nema...a grudi iste male ko i pre trudnoceuser posted image a mislila sam bice bujneuser posted image
Pipi mislim da necu cekati Mart user posted image

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 674
16.2.2016 12:43:59   
mega
Virim,i citam vas.
Polako vec postajem nervozna,ovo cekanje smori.
Sutra jos na ctg,ni jedna trudnoca mi se nije odvukla kao ova.
A bas sam mislila trece je,pa ce pre da dodje.
Cekam rucak,pa cu da se najedem.user posted image

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Najčešće komplikacije tokom porođaja u Srbiji
Porođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here