pngpme -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat] (18.12.2015 21:11:40)
|
Ljudi moji što sam se iznervirala. Molim vas da imate razumijevanja jer sam jako osjetljiva sad u trudnoći i plačem kad upalim TV, a nerviram se za sve. Bila sam kod doktorice. Pregled UZ je trajao 2 minuta. Izmjerila je bebu i rekla je: vidiš kako se mrda, evo ga i srce i to je to. OK. TO i jeste to za 10 nedelja (sutra će biti punih 10 nedelja). Taj dio se završio dok sam trepnula okom. Dobih sličicu i bila sam presrećna. Onda ide drugi dio. Nalaze nije ni pregledala, kaže odlični su i zatvara. Ja je još jednom pitam kakvi su nalazi, ona nevoljno pogleda, kaže urin nije baš nešto, pij Uvin čaj. Daje mi ona uput da idem da vadim krv za dabl u utorak, a tada sam 10+3. Ona i sestra su htjele samo da me izbace napolje, nisu mogle da nabodu na kompjuteru to što je trebalo i bile su nervozne. Ja sam SAMO upitala zar za dabl ne treba i UZ da se radi, poseban, a ona je počela da urla na mene i rekla je: Evo sad smo radili UZ za dabl, zar nisi vidjela??? I šta ispituješ kad ne znaš? Htjela sam da je pitam za briseve (jer zaista želim da ih vadim), ali ona mi je ubacila papire u ruke i rekla je - ćao! Ja kažem - pa kad da dođem sledeći put, a ona je opet počela da viče, pa kad ti nalazi budu gotovi, šta me pitaš to! Ja sam sad već sigurna da nisam hipohondar i da nisam paranoična nego da me prije svega intuicija vodi da se loše osjećam kad god pomislim na ovu doktoricu! Ne mora da me vaga i da mi mjeri pritisak i da me pita kako sam i imam li neki problem, jer sama mogu tu da se pobrinem za sebe, ali ja imam pravo da radim dabl test onda kada se on radi, a to je idealno u 12. nedelji ali može i prije i posle jednu nedelju, koliko ja znam. Osim toga, radi se ekspertski gdje se gledaju razne stvari, ne samo da li srce kuca. Naravno da dabl ništa ne garantuje itd itd itd ali imam pravo na to da prije 4.mjeseca neko pregleda bebu kako bi trebalo zbog ne daj Bože genetskih bolesti. U utorak vadim krv, ona je uradila UZ i to je to. Posle me kače praznici, a ja za Božić ulazim u 4.mjesec. I problem je u njenom odnosu prema meni. Dok sam bila unutra dolazi sestra druga i kaže da je tu pacijentkinja sa strašnim bolovima, trudnica a ona kaže: da ima strašne bolove bila bi u bolnici, neka čeka.
|
|
|
|