RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 9:01:42)

Necemo vise da kukamo. Vazno da su nam deca zdrava. Para nikad nece biti.

jess021 -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 9:09:38)

Bas tako, ma bice i para, nekad[sm=smiley36.gif]
Marya, nije prvi ako se racuna da smo mm i ja isli da kupimo ves masinu bez nje.

adulence -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 10:21:02)

dobro jutro,ahahahha kakva divna tema pare...hmmm...upravo sedim i pravim polako Ivi spisak za rodjendan,jel ove godine se slavi u igraonici,jaoooo sto je to skupo bre,htedoh da vas pitam ako organizujemo u igraonici jel mora da se organizuje neki ketering u vidu klope ili se podrazumeva da se dolazi na picence u igraonicu i to je to....nemam pojma nikada to nisam organizovala pa ne znam....

mamin mish -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 10:29:16)

Adulence, mi dosad nismo slavilir odjendan u igraonici ali smo na dosta isli i svuda je bilo nekog peciva da se i roditelji posluze a posluzi se i jod dece. Cak neke igraonice i u ponidi imaju posluzenje.

cockic -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 10:43:02)

Ja sredila stan,doručkovala burek bas mi se jeo.i kupila ravioli sa sirom.pa cu to pre posla oko 13 h.ja tamo ogladnim bas,na nogama setam 4 h bez pauze za sesti i jesti.pa da napunim stomak pre posla[sm=smiley36.gif]
A sto se tice rođendana u igraonica treba i ketering bez 400 evra teško sve piće,hrana igraonica.skoro mi drugarica reče igraonica i piće 20.000 din.bez hrane.možeš ti i sama hranu,pitice,pecivo,slane rolate, sendviče,roštilj (naručis) salate ruska pileća,mimoza....ko sta voli.mene to čeka na proleće ceri neću još u igraonici.nema potrebe bacati pare dok su mali tj.dok ne traze [sm=smiley1.gif]
Pravimo mi svake god kući,ali samo za najbliže obeležimo svaki rodjendan[sm=smiley1.gif]

cockic -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 11:09:44)

A jer ste čule za pesmu paranemija,ja nju pevusim već dva dana posle moje plate [sm=smiley36.gif]

daca77 -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 12:30:04)

JA cela bljak od jutros...citave noci sam sanjala svog ginekologa koji me je porodio...[sm=smiley13.gif]

Trcosava -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 12:41:48)

Jbt kakvih 400e??? JA šizim za ovih 100 ahahahaha

Ovde ima zanimljiva forica, kao mali umetnici - pa prave svašta nešto od gline. Uz to ide sav potreban materijal, senviči/mini pizze, torta, piće za decu. Roditelji ih dovedu i odu. Cena po detetu je 9€ čini mi se. A da u cenu je uključen i animator. Mislim šta imaju uopšte roditelji da traže??? Dovedeš, ostaviš i odeš. Ali to je za decu koja krenu u školu, mali mogu da se slikaju. Do 6 god nema ništa.
Kući i tako nema ko da dođe. Barem ne ovde. Kad vidim koliko vi plaćate, ja da se pokrijem ušima i da timću.

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 13:02:09)

Ja Pojma nemam kako to ide sa igraonicama,mi za sad kući.Mada ona je mala,i ne zna šta je rodjendan,nebi imala pojma da joj svaki dan ne pjevam danas nam je divan dan [sm=smiley36.gif]
A što se para tiče kid nas je bolje od kad radim i ja,ne bunim se.Prije je bilo gadno.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 14:34:22)

Sad sam sela da popijem kafu..Uh,pare,a to non stop,hoces da mi kupis ovo,ono,gleda mini tv,a tamo svasta...neprestana pitanja[sm=smiley36.gif]
Mi slavimo rodjendane u igraonicama,imamo puno dece,nasih najblizih prijatelja..sad nas je bilo 35 odraslih i 20oro dece[sm=smiley36.gif]

Mariya -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 14:38:22)

IZVORNA PORUKA: jess021

Bas tako, ma bice i para, nekad[sm=smiley36.gif]
Marya, nije prvi ako se racuna da smo mm i ja isli da kupimo ves masinu bez nje.

Hehe,Jess,i to se računa[sm=smiley1.gif]
Ni mi nismo još slavili u igraonici,samo kod kuće.možda ćemo sl.godine kad krene u vrtić. Ali kod nas nije tako skupo kao kod vas,ovo je ipak mali grad
masala,von,nas bude oko 45,od toga 11 dece...

adulence -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 14:45:08)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Jbt kakvih 400e??? JA šizim za ovih 100 ahahahaha

Ovde ima zanimljiva forica, kao mali umetnici - pa prave svašta nešto od gline. Uz to ide sav potreban materijal, senviči/mini pizze, torta, piće za decu. Roditelji ih dovedu i odu. Cena po detetu je 9€ čini mi se. A da u cenu je uključen i animator. Mislim šta imaju uopšte roditelji da traže??? Dovedeš, ostaviš i odeš. Ali to je za decu koja krenu u školu, mali mogu da se slikaju. Do 6 god nema ništa.
Kući i tako nema ko da dođe. Barem ne ovde. Kad vidim koliko vi plaćate, ja da se pokrijem ušima i da timću.

trco ja jutros ugrubo stavih sve na papir i oko 40000 din....pa ali to su sve deca nasih prijatelja vecinom,tako da ne mogu da ih dovedu i odu....ahhahahahajaooooo muka me uhvati koliko se sa jedne strane radujem,sa druge to nam je bre skoro polovina letovanja

Maraj -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 14:46:51)

Ja kad god sam bila na decijem rođendanu u igraonici bila je klopa. Najcesce su roditelji narucivali ketering ili su pravili salate i predjela a rostilj narucivali...plus torta...a od igraonice je pice....
joj zene meni Lazar jedva da odspava danju... spava dok sisa i posle dok je u narucju cim ga spustim on otvori oci nakon par min.... doduse spava i u kolicima kad set__amo...al ja bi da on odspava malo danju da mogu i ja da se opruzim.... jutros racunam....pa ja ne znam da l on sabere 10 sati dnevno da odspava.....

adulence -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 14:52:24)

maraj mali je jos treba da uspostavi neku rutinu,ali mislim da svakako treba da spava vise od 100 sati,ali sta da radis ne mozes ga naterati,hehehhe,takav je ...i ovaj moj deckonja nekada prespava ceo dan kao danas,a nekada sve po 15 20 min...

mama krava -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 15:14:25)

IZVORNA PORUKA: adulence

trco ja jutros ugrubo stavih sve na papir i oko 40000 din....pa ali to su sve deca nasih prijatelja vecinom,tako da ne mogu da ih dovedu i odu....ahhahahahajaooooo muka me uhvati koliko se sa jedne strane radujem,sa druge to nam je bre skoro polovina letovanja

Tako ti je to od prilike. I mi imamo oko 40ak odraslih i oko 20ak dece. Mi se bas družimo sa ekipom iz vrtića! Svi su nam u kraju i bas se i deca druže, a i mi roditelji. Još dodju i braća ili sestre...baš imamo dosta gostiju. Ja napravim onako najlakše, par pita, salatu sezonsku i rusku, a roštilj naručimo. Tortu takodje naručujem. Ali kad sve saberem, mnogo mi je lakše i na kraju, i jeftinije, nego da kod kuće pravim iz 3-4 ture. Ovako sve na gomilu i babe i dede i prijatelji i posle 3 sata dovidjenja![sm=smiley1.gif]

amelia -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 17:04:18)

Maraj isti slucaj i kod mene A dok je na sisi uspava se i taman kad hocu daga legnem u krevetac eto njega sa otvorenim ocima i pocne da place i vise ne zeli ni da sisa jer se nasisao i pocne da place bez preatanka..nocu doduse spava ali se ceo noc vrpolji vrti se levo desno ja mu ponudim da siki uzme je u usta i brzo zaspi i pusta sam sisu ali nakon nekih 15 min isto i tako celu noc. Inace sada spava samnom u krevetu od kad je mm otisao u CH. [sm=smiley13.gif]

Maraj -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 17:26:17)

Uh amelija...tesko nama....valjda je ovo samo faza....ja nista ne stignem preko dana da uradim jer je on gotovo ceo dan budan...

wivern -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 19:04:38)

Di ste zene.
Ado mi smo rezervisali igraonicu za rodjos, necu da mi iko dolazi kuci. Iovako cu trcati sa posla tamo, barem kuci da ne radi nista.
Uzeli smo ketering i zakupili neki termin sa besplatnim kafama [sm=smiley36.gif] Vise imamo odraslih nego dece [sm=smiley36.gif]
I to je ta cifra, ne ispod 400 e. Ovaj mesec smo teski kanal ali ipak je prvi rodjos.

branki* -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 19:06:52)

Mame,ja ne stigoh da se javim ceo dan.gadna noc mi bila,boka je samo na sisi visila,odlepila sam,jos me neka mucnina stegla,bas grozno.sto se tice para,nama je boza glavni tu,tako da i sto imamo,sve ode na njega.sta da se radi.sto kaze sanjica,bitno da su deca zdrava.kad ona nisu dobro,sta ti znace pare.a,opet,gledam,da nije para,ne bismo mogli ove tretmane da omogucimo bozi,tako da ....nemam pojma,bem balans valjda postoji ili ce postojhati.
Sanjice,nije malo za poklon.ja bila danas da se vidim sa devojkama,super je bilo i boka bila dobro.mrtva sam umorna,nadam se da ce boka malo bokje spavati.sutra imamo i kod dr zakazano.

jess021 -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 20:02:20)

Lenka spava preko dana, a nocu je budna 2-3 sata[sm=smiley1.gif]
Uvek mi zaspi oko 19h i onda treba da je budim za kupanje, a tako lepo spava, sve mi bude zao, a vise volim kad je okupamo i sredimo i onda mleko i na spavanje.
Branki, bas si se izmucila nocas[sm=smiley31.gif]
Moja sestra, dok su klini bili manji, kad je slavila u igraonici, donosila je svoje pecivo, vise vrsta i tortu, a pice i zigraonice i to bud eoko 100 evra, bude klinaca i odraslih, ne znam tacan broj.
Aduolence, to mi je bas puno para.

daca77 -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 21:16:18)

Branki, posto je Boka ludovala prosle noci, ove ce sigurno biti dobra i pustice vas da se malo odmorite...
Vidim pominjete pare, ja i mm se bas proracunavali koliko nam treba za 1.rodjendan-iako ce biti u krugu porodice, opet ce biti 25.-oro+crkva, torta, pokloni kumovima itd.itd. i oticice vise od 500E.[sm=smiley13.gif]

jess021 -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 22:10:11)

Mame, nisam nasla temu pa da pitam ovde.
Lenka je prvh dana dobila ojed ispod vrata i sad nakon svakog kupanja imamo citav proces da to lepo ocistimo.
Babica nam rekla da to cistimo sa bebi uljem i posle stavimo puder, ali ona prevristi dok to radimo. Kako dobro ocistiti taj deo nakon kupanja, a da je ne maltretiram toliko? Isti slucaj ispod pazuha, ali ima malo manje slojeva pa je lakse.

Valerie -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (4.11.2015 22:55:05)

joj pare [sm=smiley19.gif] ja ne znam kome nismo duzni, ali da smo zivi i zdravi...

jess, bas se tesko peru vratic i miskice, kad ih stisnu, uvek se nakupi nesto belicasto i crvenkasta je kozica. operem koliko mi da... inace se kupamo svaki drugi dan, to nam je dosta, suuuva joj je koza. operemo inace guzu. i kupamo se kad smo svi tu i raspolozeni, plus da nije mrtva gladna i da nije tek jela, sto uslova, dobro da se dete ikad okupa [sm=smiley36.gif]

joj ja i dalje nisam pocela d3, citam da su izazivale bebama grceve, setnem je po suncu, malo joj dopre po rukicama, valjda je to dosta. a vit.k je dobila u porodlilistu. cini mi se da prave posao uvoznicima tog d3+k1 vitamina, ne bih da testiram na svom detetu. ej tolike generacije zivele na majcinom mleku i nisu svi rahiticni, sad fali vitamin d... moram da vidim koji jos postoji, sem ovog i vigantola... pa cemo kasnije.

nama je bio vazan prvi rodjendan, a naredna dva smo kobajagi, njoj tortu da duva svaki cas svecice i po par ljudi na kaficu. ma skupo i ogromno cimanje... kad bude stvarno znala i imala drustvo. vrlo malo dece ima oko nas [sm=smiley13.gif]

eca89 -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (5.11.2015 6:21:09)

IZVORNA PORUKA: eca89

Dobro jutro mamike, naravno mi smo prve, pola 6h, ali ajde bar je spavala, pa i ja malo odmorih dušu.
Jess, draga ne znam šta bih ti rekla, moja se nikad nije osula, ali i sad joj se tu nakupi najviše prljavštine, ja sam znala namočiti one maramice za kupanje, pa joj polako vratić čistila, dok je bila tako mala.
Mi večeras putujemo, a ja nisam još sve spremila, sinoć je tako trosnula, čvoruga joj je iskočila, ali margarin je pomogao.
Lijep dan vam želim.
P.S. Joj mm m napravio štrik, a baš je lijepo vrijeme, pa mi se veš osuši časkom posla, ma merak, nakon onog mučenja.

branki* -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (5.11.2015 6:31:19)

Evo,mi smo drugi[sm=smiley36.gif]
Jeste,bolje je spavala,ipak.mene ledja,tj donji deo ubija.da li sto nepravilno spavam,jer visi na sisi ili sto je nosim preko dana,pa sam iskrivljena.evo lezim u krevetu i bole me.Eco,koliko ostajete?idete u doboj,bese?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>