Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 15.11.2015 19:37:15
|
|
|
|
isidora88
|
Ovo sa wiv je uzas, bas mi je zao Ja se raspadam, sve me zivo boli cim sam na nogama duze od 10 min. Juce sam pravila neke pogacice, pozlilo mi najstrasnije, a pola sata sam mozda stajala za stolom i pravila to. Kosti i unutrasnja strana butina me otkidaju, uopste nisam pokretna,kad idem po sina u vrtic treba da se popnem na 1.sprat, ja se zadisem kao parna lokomotiva. A beba mi lezi na besici, vecinu dana i noci sam u kupatilu.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 15.11.2015 19:44:08
|
|
|
|
sonyasha
|
Хух, Иси, у истој смо були Још као прецркнеш и на крају степенице иначе, ми смо на трећем спрату без лифта, сви су ме зезали да у трећем тромесечју нећу ни да силазим
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 15.11.2015 21:15:07
|
|
|
|
alex88
|
Devojke lepo spavajte,od popodne sam imala neka tri napada,nadam se da se beba tako namestila pa sam zato imala bolove,prvo me zabolelo negde u predelu zuca,jaka bol min,dva,kasnije me nisko stomak zaboleo par puta,a malocas jaka bol u predelu zeludca i grudnog kosa,trajalo par min i prestalo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 15.11.2015 21:41:15
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Alex, nadam se da je prošlo, Bože... Voći, hvala ti na lepim rečima. Evo ga pava kod majkice, mirišljava moja čupava krofna. Moram izbaciti sliku na fb, videćeš kako mu je porasla kosica Moja ćerka se danas posvađala s babom jer je baba sakrila čokolade koje je nadobijala otkačeno dete moje. Sony, Isidora, kod mene je bol prisutan u preponama, ali pte svega u kukovima i noćas su me bolele obe butne kosti, znači od kuka do kolena. naguram jastuke, ali ne vredi, boli. A noćas mi se i desna šaka ponovo oduzela... Ali, da vas ne opterećujem, uskoro će i to proći, u najbočjem redu, ako Bog da.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 15.11.2015 23:04:17
|
|
|
|
dijana1*
|
Sonya svaka tebi cast kada toliko izdrzis, ja ne mogu ni 15 min. Samo gledam gde cu dupe da spustim beba je nisko a i iskreno sve me boli. Bas se osecam rasrafljeno. Najgore mi je oko trtne kosti. Oprala sam spavacice i bade mantil jos samo da ispeglam pa da polako spremim stvari za bolnicu. A kada dodje dan D samo stavim u torbu. Sutra cu da kupim neki prasak za bebece stvari a da je malo blazi. Sada koristim Ariel profesional i to je kupljen u Nemackoj. Pere kao lud ali mislim da je prejak za bebecu garderobicu. Nadam se da nisam poranila sa pranjem. Kada ste vi planirale?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 15.11.2015 23:07:43
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Di, nisi videla, baš sam mislim danas pisala da čekam da ti i Sony kažete da perete, pa ću ja posle vas, ali ti si ušla u 9, slobodno pripremaj, bre. Ja sam za ovo dvoje pripremila sve na ulasku u 9, za M se to pokazalo kao mudra odluka, jer se rodila 17 dana pre termina, a K samo 2, ali mirna mi glava. Nego, udavi me gorušica i neka ogavna kiselina zbog koje ne smem da legnem, jer mi se odmah vraća. Nemam badem u kući, sad sam pojela tri manje, domaće jabukice, ali ne smem da legnem, uguših se...
< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 15.11.2015 23:10:07 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 15.11.2015 23:10:03
|
|
|
|
dijana1*
|
Onda krecem sa pranjem Bas se priblizilo a uopste nisam ni svesna. U sredu idem na pregled i UZ jedva cekam
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 15.11.2015 23:11:03
|
|
|
|
vocicana
|
Laku noc , javljam se sutra, odoh na spavanje, ustajem se u pola 7, posao zove....ljubim vas I zelim vam da lepo spavate, zasluzile ste.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 15.11.2015 23:12:40
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Joj, jedva čekam, kad ti završiš, posle ću ja polako početi. Ja idem 17. og na komisiku, a 24.og kod dr i otvaram porodiljsko, mislim, jeeeeeej Jedva čekam. Lepo spavaj, Voći naša Ja ću sad da se namestim u neki polusedeći položaj, ako bidem mogla od kukova i prepona...
< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 15.11.2015 23:15:00 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 15.11.2015 23:12:50
|
|
|
|
dijana1*
|
Voci laku noc
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 6:51:59
|
|
|
|
borica
|
Dobro jutro, da vam se javim dok pijem kaficu.Danas uglavnom nisam kuci, kod majke sam. Lose sam spavala nocas, bljak.Kuckamo se veceras, drage .
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 7:14:45
|
|
|
|
vocicana
|
A draga Borice I sve ostale trudnice, dobro jutro, ja nista lepo nisam spavala, bolje receno, cele noci sam se okretala po krevetu. Bas pih, ali ili je ponedeljak iki je pun mesec . CEO dan sam provela misleci na Wiv, na to sta je snaslo I nisam mogla da verujem koliko joj je muz mlad!? Strasno. Sve vas ljubim I grlim, javljam se tek kasnije veceras, idem do mame, malo na druzenje danas, juce sam se razvalila, cistila, pomerala, ledja su me ubila celo posle podne.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 8:07:01
|
|
|
|
sonyasha
|
Dobro jutro Alex, kako si od jutros, jel su probadanja prošla? Voc, nemoj mnogo da se zezaš sa tim rintanjem, biće dana za to ali ovo nisu ti! Uživaj kod mame popodne Odosmo u školicu!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 8:51:21
|
|
|
|
alex88
|
Jutro !Sony bolje sam,bas mi nije jasno sta me snaslo sinoc
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 9:16:42
|
|
|
|
bebilule
|
Samo da vam mahnem trudnjace. Meni neobicno bez stomaka i fali mi caskanje ovdje . Ljub
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 9:38:28
|
|
|
|
popkica bebic
|
Jutro! Ja sam u skoli, ovo je haos, sad se jos i stomacni virus pojavio, a kako sam ga ja letos, avgusta prelezala, nadam se da sam stekla imunitet. Alex, draga, ja od pre trudnoce, godinama unazad imam te tegobe, a najcesce probadanja sa desne strane stomaka. Sve sam od analiza uradila, kazu mozda pesak. Ne brini i beba nekad pravi za mamu bolne akrobacije. :*
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 9:55:39
|
|
|
|
sonyasha
|
Alex, ja sam oko dvadesetčetvrte nedelje imala bol sa desne strane iznad pupka a ispod sike, tu negde! I trajalo je u mahovima nedelju dana! Kada sam išla kod doce on kaže da može da bude od žuči koja voli da zaboli u trudnoći, da je to baš to mesto gde refleksno boli! Ja sam mislila da će biti sve gore, a ono samo nestalo bez traga! Zeznuto je što kako se beba širi sve manje mogu da identifikuju precizno šta je jer se unutra sve ispomera i uvek postoji šansa da je bol refleksni sa skroz druge strane! Prati, bitno da je prošlo!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 10:16:07
|
|
|
|
isidora88
|
Jutro Ja sinoc dobila temperaturu, celu noc se tresla kao prut, glava me otkida, nocas poceo i stomak da me boli, neki strasni grcevi. Sad imam samo temp.onu najgoru 37.2 i bpli me donji deo stomaka, ne znam sta da radim, lezim, valjda ce proci
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 10:34:14
|
|
|
|
Animsaj9
|
Isi valjda ce proci, ako ne otidji da te neko pogleda... Da budes mirna zbog sebe i bebice....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 11:10:57
|
|
|
|
alex88
|
Naisli su opet stomacni virusi,temperatura i proliv,Isi nadam se ozdravices brzo,ali kao sto kaze Ani odi kod doce da bi bila mirna.Mene mm stalno grdi i prst da me zaboli on samo prica zovi dr,zovi dr ,plasi se zbog predhodnog scenarija,ni jednom ovog puta nije samnom otisao na uz,uvek izgovori ali ja znam da je u pitanju strah .Sta nam je sa Um i Janom,jer se javljale nekom,Um ce verovatno danas kuci
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 11:29:31
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Dobro jutro Alex, hvala Bogu da je prošlo. Isi, ručkaj dijetalno i forsiraj tečnost, biće bolje, daće Bog. Anim, gde si ti juče? Kako si spavala? Ja sam nekako ubola pozu i veći deo noći prespavala be bolova u kukovima, ali me jedna baš bolna, i to leđna kontrakcija probudila. Brexton Hiks nastupa... K se oko 4h probudio, počeo da vrišti i doziva tatu i pokazuje na vrata, ukapirao da ga nema... Najgore što nisam smela da ga podignem, posle tog bola, tako da smo se jedva nekako smirili. Popki, valjda će te taj virus zaobići. Voći, lepo se provedi kod mame. I ti, Borice. Sony Bebilule, pozdrav za tebe i tvog mališana.
< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 16.11.2015 11:32:20 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 11:44:54
|
|
|
|
Animsaj9
|
Mamamaj juce smo bili kod zaove na rodjendanu, jelo se i pilo... Bolje da ne stajem na vagu u narednih 5 dana dok se sve ne svari ... Spavala sam lepo mada me pred zoru probudio grč u desnoj nozi. Joooj ti si iskusna mama, mene da uhvate te lazne kontrakcije ja bi mislila da su prave da je to to da je dosao dan. Ma deca su čudesna ona sve osete, a naročito kada roditelji nisu tu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 11:55:07
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Anim, bol kod prave kontrakcije traje neko vreme, pa popusti, pa se uskoro vraća, a vreme između tih bolova se skraćuje. Po tome možemo znati da su pripremne, jer se ne ponavljaju. Noje nama još vreme, nećemo mi do pred N. Godinu. Kad ćeš ti početi s pripremama stvari za porodilište i izlazak bebe? Ipak je tebi termin 5 dana pre mene...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 12:02:59
|
|
|
|
Animsaj9
|
Ja sam pre jedno desetak dana sve oprala i slozila u komodicu , tih dana smo isli u kupovinu garderobice , pelena , peskira i posteljine , ma svega...kad je sve bilo tu oprala sam i opeglala i slozila , al pomogla mi je i mama nista bez nje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat] 16.11.2015 12:11:16
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
je li ja to kasnim? Ja sve čekam da Di i Sony objave pranje i pripremanje, pa da počnem. Ja sam oko selidbe presložila i u posebne kutije spakovala garderobicu od M i K, od 0-3m. Tako da samo treba da počnem da perem sve to i ako mi ikad, ali ikad legne plata... da idem da kupim još nešto da 'prinovim' i izaberem nešto ua izlazak. Sveki mi je već kupila deset novih tetra i peškir, mm mu je isto kupio jedan ogroman peškir, ja ne znam ni šta da mu kupim, imam gomilu garderobe, pelena, ćebića, posteljine.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Одвикавање од пелена.пеперутка16Шта вам највише одговара?Носица. (
100%)
Додатак за тоалет. (
0%)
Користимо обоје. (
0%)
Без пелена од рођења. (
0%)
Остало. (
0%)
Ukupan broj glasova: 1Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!