|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat]
12.11.2015 14:23:22   
vonavoj
Bice sve ok! Izacice kad treba!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 676
12.11.2015 14:35:28   
MAMAMAJ
UM, još samo malo, brzo će i nedelja i stiže user posted image , a daće Bog i pre da sama krene.
Sony, ja sam sada u 33 nedelji, kao i Animsaj.
Kad odu UM i Jana, u etru ste. Ti, Di i Lota, mislim, a posle preuzimamo nas dve. user posted image
Mada, ja u praksi rađam ranije, pa možda vam se i umešam tu. user posted image Nadam se, iskreno.
Meni je bebac sad već isto oko 2kg... A idem na prirodni. user posted image user posted image
Jana, mislim na tebe, izdrži gladovanje, isplatiće se, daće Bog. user posted image
Borice, jupiiii, sada tek počinje praaaavo uživanje u trudnoći, a sad ćeš nam i češće biti tu. user posted image

< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 12.11.2015 14:39:17 >

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 677
12.11.2015 14:36:33   
Maraj
Um bice to sve ok ne brini

janabons jesi ti to u bolnici...ne ispratih. Mene su to jutro kistirali. I ujutru sam popila caj oko 7 a cr mi je bio u 12:50... bas dugo neces jesti i piti. Ja sam vece pre pojela pohovani palacinak user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 678
12.11.2015 14:40:32   
marinchica
UM nemoj da se sekiras, mozda samo krene ubrzo. Vazno da je bebica dobro.
Jano, drzi se, jos malkice samo.user posted image
Samo koji je to vremenski period bez vode, uzas...bas dugo.
Ja sam sad dosla, natovarila se kao mazga opet, a krenula po jednu stvar. Treba me tuci i tuci, dok ne padnem. pa kad ustanem, opet. jedva sam dosla kuci....

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 679
12.11.2015 14:44:02   
MAMAMAJ
Sad vidim, ima i neka Zlatka, ispred Anim i mene, po spisku, ali ja ne znam ko je to, izvinjavam se devojci. user posted image
Marinchice, vrednice... Ali ipak se pripazi, mada sam sličnu stvar jutros u Ideji uradila, mm me čekao s decom napolju, kad me video s kesama, šlognuo se user posted image

(odgovor članu marinchica)
Direktna veza do poruke: 680
12.11.2015 14:49:23   
marinchica
Ne, ovo je zadnji put, definitivno. Jedva cekam i kisa i sneg da pocnu, da moram kuci da sedim. Ovo kao lepo vreme, idem napolje, ajde ovo, ajde ono....
Sad lezim i izvinjavam se bebcu...

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 681
12.11.2015 14:49:44   
alex88
Um bas mi je zao sto su te bezveze iscimali I nista :( ,al polako bice ovih Dana,vazno da je sve u redu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 682
12.11.2015 14:51:57   
Anoniman
pa nista se nisam dodatno otvorila, ona kaze da je grlic razmeksan, ali ga jos uvek ima , tako da ne bi da me muci, tesim se samo da je N dobro u stomaku, pa nek probaju ako hoce hoce, ako nece indukcijom, neka me vode na cr, ne mogu vise...

(odgovor članu alex88)
  Direktna veza do poruke: 683
12.11.2015 15:49:57   
vocicana
Polako duso, nema razloga da places, pa sve je OK, tako su rekli. Nisi se dobro potopila u tu toplu kupku sinocuser posted image , Nora dolazi, ti ponovi recept od juce.
Za sve trudniciceuser posted image , ja stigla s posla u paketu sa mojim sestricinom, malo da se izduvam pa da se bacim na spremanje rucka.
Prekjuce sam videla da je krenuo kolostrum, eto novosti jos, ne znam doduse da li je rano za to, ali eto ga.
Bebica se umirila nesto, ne osecam ga od juce, ali bice kretanja, bas uzivam u sutiranju.
Marinchice I ja se nadam da krene haos od zime, inace cu se rascepiti od nosenja I sredjivanja, nisam verovala da cu se ovoliko zamarati, tako mi nedostaju moje aktivnosti, da jurim I trcim, nego kontam, da kad zdravlja Boze stigne bebironac, imacu isto tempo samo u krugu devojke ovde po stanu

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 684
12.11.2015 16:06:37   
alex88
Voci nije rano,normalno je,meni grudi nisu ni mrdnule,dobro je da nemoram da kupujem druge bruseve,u prvoj trudnoci su bile ogrooomne,a sad sam ugradila silikone u usta user posted image ,bas oticu.Jos malo i krenuce aktivnije sutiranje a i veci umor,ja se divim devojkama koje prave svadbu u 7,8,9 mesecu,odakle im snage

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 685
12.11.2015 16:32:25   
Bebana17
Ja sam danas punih 33 nedelje trudna, ulazim u 34 nedelju sa svojim blizancicima. Ono sto me totalno zbunilo je sto sam na proslonedeljnoj kontroli u Visegradskoj na kojoj je sve bilo ok, na otpusnoj listi zakazan mi je ponovni prijem tek 10 decembra kad cu biti punih 37 tj uci cu u 38 nedelju. To mi malo neodgovorno, zar ne treba blizanacka trudnoca malo pazljivije da se isprati? Zar da cekam 38-u nedelju da provere da li je sve ok? I pri tome mi nista nisu rekli vezano za sam porodjaj, da li ce biti carski ili ne...

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 686
12.11.2015 16:35:37   
Bebana17
Um, nemoj da se brines, Nora je dobro, izgleda da joj je mnogo lepo kod tebe [user posted image

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 687
12.11.2015 16:40:33   
MAMAMAJ
Bebana, meni zvuči neozbiljno... user posted image
Ustvari, zvuči mi kao da je tu neko nešto pogrešio?!
Debilno je i da napišem, ali kao da je dr u tom momentu zaboravio da nosiš blizance. user posted image
Svašta.
Najbolje da samo odeš tamo ponovo, i pitaš baš ovako kako si nam sad napisala.
Voći, Alex, ja ni u jednoj trudnoći nisam imala kolostrum pre porođaja, ali zato posle brzo i mnoooogo krene, hvala Bogu, da bude i sad tako...
To, naravno, sve zavisi od žene do žene.

< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 12.11.2015 16:42:34 >

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 688
12.11.2015 16:40:59   
Maraj
Bebana naravno da su trebali....cim se udje u 9.mesec posebno. Nekad i hospitalizuju trudnicu cim udje u 9.bas zbog blizanacke....ma svi oni ofrlje rade...sve treba mi da im govorimo sta da rade....garant su smeli s uma da je blizanacka trudnoca

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 689
12.11.2015 17:43:48   
vocicana
Ja sam za to cula I kao nesto bila obavesteni da treba u nekim periodu da se pojavi, ali uvek sam razmisljala, da mozda zbog operacije dojke, malo smesnih malih grudi ne bude dovoljno mleka, videcemo sve, jer sam posle te operacije prvih pet godina imala konstantne mastite, da temperatura na, ni jednom nije proslo bez antibiotika I sl.
Ali dobro, kada kazu da je normalno, normalno je.
Alex pa ti si super. Ja I inace imam ouna usta, ujutru izgledam bas kao da sam imala osicu unutra, bas budem natecena. Sada sam trenutno cela natecena, tako mi smeta ovaj osecaj da cu puci kao balon. Odvratno.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 690
12.11.2015 17:46:18   
New Mom

IZVORNA PORUKA: vocicana

Prekjuce sam videla da je krenuo kolostrum, eto novosti jos, ne znam doduse da li je rano za to, ali eto ga.

Mleko pocinje da se stvara pocev od 4.meseca trudnoce. Nekim trudnicama krene tokom trudnoce, nekima nekih 48 sati posle porodjaja. Nema pravila niti je ijedno od toga pokazatelj da li ce ili ne biti dovoljno mleka (laktacija ne funkcionise tako), stoga to ne treba da vas brine.
U trudnoci se nista ne radi radi neke pripreme za dojenje, bez obzira sta su mozda neke od vas cule. Jedino nosite pamucne grudnjake jer su bradavice cesto osetljive.

#savetnicazadojenje

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 691
12.11.2015 17:48:15   
marinchica
Voci ekstra za kolostrum, ja bas zevala u moje, ja nigde ne vidim kuda li ce to mleko da izadje....nema naznaka o rupama na bradavicama, mozda sam sa fabrickom greskom pa imam prirodne cepoveuser posted image
Alex mojai su pravili kad je moja majka bila u 7.mesecu sa mnom...skakala je i igrala, bila vesela. mozda sam zato ja pomalo sibnuta user posted image
bebana, ja bih zvala i pitala, stavise, trazila jos jedan pregled, i meni to deluje za blizanacku trudnocu neodgovorno, iskreno, sto Maraj kaze...nesto su tu oni pogresili...
Umuser posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 692
12.11.2015 17:49:49   
New Mom
Vocicana, niti je velicina dojki pokazatelj da li ce biti ili ne mleka. Dojke nisu posude sa dnom u kojima stoji mleko, pa da mislite da sto su vece ima vise mleka. One su pre kao protocni bojler, jer se mleko stvara dok beba aktivno sisa. Stoga, da bi imalo vise mleka beba treba sto cesce da je na dojci.

#savetnicazadojenje

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 693
12.11.2015 18:13:16   
emicaa
Dojke nisu posude sa dnom u kojima stoji mleko
NM nasmija me sa ovim user posted image
Um biće to dobro,ja sam prenijela 6 dana a zakazali su mi bili porod na deseti dan ali eto krenulo je samo.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 694
12.11.2015 18:21:37   
janabons
Mackice, da vas pozdravim dok sam jos uvek 2 u 1user posted image
Um, drzi se, potpuno te razumem, vec pri kraju pucaju zivci, ali moramo da izdrzimo... to su majke.
Cek klistiranje, pa da pokusam da spavam koliko toliko nocas.
Maraj, u Visegradskoj sam, petak 13. je moj dan, sutra mi rade carski, al svaka bolnica svoja pravilauser posted image
Grlim vas sve jako, jako, jako...

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 695
12.11.2015 18:25:07   
Anoniman
Jana srecno sutrauser posted image user posted image hajde neka mora u novembru da povuce nogu ! Cekamo lepe vesti..

Ja danas cekam u bolici, dosle 2 trudnice termin im bio 7.11 ja 8.11, i 2 termin im bio 9.11, ove bebe bas zajebavajuuser posted image

cak mislim da sam pritisak dobila na nervnoj bazi!

mm , U i ja se isetali, cak sam trcala sa U ne bih li nesto izazvala, ali nista, izdrzacu jos 3 dana , dace Bog!

Pozdrav za sve!

(odgovor članu janabons)
  Direktna veza do poruke: 696
12.11.2015 18:27:46   
Animsaj9
user posted image moje da vam se javim . Mi smo juce isli da kupimo kolica user posted image , a danas sam imala hiljadu nekih obaveza .

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 697
12.11.2015 18:39:48   
Maraj
Um nista ne brini. Zna beba kad ce napolje user posted image

janabons, sutra je dan D! Pa super! Nisam znala. Nista , navijamo onda sutra . user posted image

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 698
12.11.2015 19:59:24   
borica
UM, znam kako ti je, imam neki osecaj da ce krenuti Nora sama do nedelje.
Mamaj user posted image , naravno,sada cu cesce svracati da se druzim sa vama.
Zakazala sam za sledeci cetvrtak AC, sada se psihicki pripremam.
Nema vas zenice nesto vecerasuser posted image

Majčino srce je duboka provalija na čijem dnu ćeš uvijek naći oprostaj.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 699
12.11.2015 20:04:10   
Anck Su Nmaun
Zene ja se uooopste ne secam, da li je validan papir sa mojojm krvnom grupom al sa devojackim prezimenom?
Ja drugi papir nemam, valjda je prolazilo na ove dve trudnoce...ali bas se ne secam! Uskoro ce mi trebati za AC.

(odgovor članu borica)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moćna fotka: kako se pomeraju kosti leđa t...
Ova neverovatna fotografija žene koja se porađa dokazuje koliko je ljudsko telo neverovatno. Pogledajte kako izgleda ana...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Ime za devojcicu
djavolcic

Biramo ime za devojcicu,koje je lepse?

Mirka (22%)

Sara (46%)

Teodora (32%)

Ukupan broj glasova: 246

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here