Yula
|
Moj Lazar uopste nije bio probirljiva beba, jeo je sve sto mu spremim sa apetitom, tako da sam mu sve skoro negde do 16. punih meseci sa zadovoljstvom spremala razne zdrave buckurise od povrca i mesa. Kako je poceo sa nama da jede nasu hranu tako je momentalno presekao sa bebecom - bezukusnom, neslanom, nezacinjenom. Ne kazem, on i sada jako lepo i raznovrsno jede, ali mi je zao sto smo mu ikada dali cokoladu i kekseve da proba, jer je do tada tamanio voce a sada nece ni da ga pogleda, ali nadam se da je to samo prolazna faza i da ce pozeleti opet voce, jer mu slatkise retko dajem iako trazi a nekada i place za jos, ja sam kategoricna u tome da za uzinu moze pojesti samo jedan kinder pingui ili jedan biskvitic i sada vise i ne kuka. Srecan sa ipak sto obozava corbe i supe! Zato mi u njih potrpamo i povrce koje inace ranije nismo, p atako u telecu corbu stavimo i komorac i tikvice, kafriol i brokoli, svasta nesto i on to sa slascu smaze maltene koliko i ja. Obozava domaca jela i musake. Evo nekog naseg uobicajenog dnevnog menija: Budnjenje je izmedju 7 i 8h i ubrzo dobija dorucak. Do pre mesec dana to su obicno bile neke cerealije ili griz sa mlkeom, ali to vise ne zeli pa sada pojede kriskicu integralnog hleba sa puterom i dzemom uz jedan kozji jogurt, ili hleb sa krem sirom i sunkom, isto mu uvalimo jogurtic. Uzinica u 10.30h, najcesce to bude kupovni kompotic ili neki slatkis. Rucak od 12-12.30h, posto rano ustaje to mu je krajnje vreme za klopu i posle ide da spava. Supa, corba ili potaz su gotovo obavezni, onda glavno jelo je npr. juce bila sarma koju obozava. Nekada posle rucka pojede tanusnu kriskicu hleba, a nekada uspem da to eskiviram jer voli da jede hlebcic, ali ipak ne jede preterano kako je ranije znao. Posle spavanja opet bude uzinica, ili kompotic ili nesto drugo, zavisi sta se zadesi kuci. Vecera do 18.30h. Jede se ili ono od rucka, ako puno voli to sto je bilo, ako ne onda to bude nesto brzinski ( obicno sveki sprema veceru jer ja ne veceravam, a i bakcem se sa klincem celo popodne pa taman stignemo kuci pred veceru ). Uglavnom se uvek trudim da pojede jos malo corbice Pred spavanje 210ml kravljeg mleka sa 2 kafene kasikice cerealija. Samo da dodam da sve mlecno obozava, pogotovu feta sir koji je slan dosta pa gledamo da ga malo krijemo A i inace gledam da mu ne dajem mlecno uz svaki obrok a on bi najradije stalno jeo mlecno...