Didy
|
Kod nas je doručak (uglavnom) mlečni, tipa: griz, cimet i banana, palenta sa kiselim melokm i jogurt, žitarice (one iz zdrave hrane-raž, ječam, ovas pšenica i pšenične klice u mleku+naseckano malo banane), sutlijaš, nekad popara i sl. Nekad se desi da moramo ujutro nešto obaviti, onda mu kad se probudi izblendiram manju bananu i 200ml mleka, dodam malo meda i to popije i drži ga dok ne obavimo to što imamo. Onda idemo na doručak u gradu, npr. pita sa sirom i jogurt, kifla i mleko ili nešto slično. Večera nam je obično hleb i nešto (npr. pavlaka, jaja, sir, paradajz, krastavac, odnedavno salamica, a mm mu je pre neki dan dao sitno seckanu slaninicu+jogurt ili mleko). Užina je uglavnom voće, čisto bez ikakvih dodataka ili nekad preliveno jogurtom i pšeničnim klicama, vrlo retko kupovni voćni jogurt, to kad negde idemo, pa mi je zgodno da ponesem. Naravno, bude tu i kokica (to mi je najbezbolnija varijanta grickalica), ponekad suvi keks, a kad smo u društvu, ne možeš uvek uzbeći slatkiše i grickalice, mada ih ja vrlo retko dajem. Paštetu i viršle mu ne dajem (jesam da proba), od salama samo stišnjenu šunku i to retko. Ni ja ih nisam jela, ni meni roditelji nisu davali. Eto, to su neki predlozi. Da, nedavno sam ukinula Stefanu flašicu, tako da su nam zbog toga jogurt i mleko toliko zastupljeni u "redovnim" obrocima.