|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
26.11.2010 15:51:44   
marince1
Alex jel vam to neko preporucio ad mleko do proleca ili si ti odlucila da das kravlje sto kasnije?

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 251
26.11.2010 16:43:35   
*Alexx*
Ja odlučila. A pedijatar se složio. Kaže - ako možete da podnesete finansijski, dajte bar do proleća user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 252
27.11.2010 0:09:05   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Andreju je doručak uvek voće. 300 grama voća, pa nek ide život user posted image
Pre neki dan je ručak bio testenina bolonjeze (tj. pašta šuta). Prekjuče je bio slatki kupus, sa šagarepom i teletinom.
Juče je bio pirinač, sa blitvom, i opet još nečim (ne znam tačno, jer dadilja sprema user posted image ).

Sinoć za večeru sam nama spremala pirinač, sa graškom i tunjevinom (znam, zvuči grozno, ali je mljac user posted image ). Tu je bilo i vegete, i bosiljka... i to sam mu dala za večeru. Ima već 15 meseci, može malo i da jede što jedemo mi odrasli. Ništa mu nisam pasirala, ni grašak, i jeo je kao veliki.

Žitarice jedemo popodne, menjamo razne vrste kupovnih pahuljica, sa voćnim jogurtima, sokićima... Ili palentu sa jogurtom.

I ja ponekad dam Uni ono sto mi jedemo.Mada,to se ne desava cesto posto se mm skroz nezdravo hrani a ja sam vecito na nekoj dijeti.
Ali zato kad napravim neku corbicu sa mesom ili neko kuvano jelo jede i ona sa nama.
Jedino izbegavam vegetu zbog onih silnih aditiva u njoj.E da nasla sam u Idei neku na kojoj pise da je bez aditiva pa cu joj nju dodavati u jelo.

Ja sam danas Uni dala rucak od juce(resila i ja malo da se opustim),dorucak je bio 7 corn sa kruskom a vecera palenta sa bundevom.Za uzinu je klopala bananu i Hipp good night kasicu sa kruskom.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 253
27.11.2010 9:52:27   
marince1
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Ja odlučila. A pedijatar se složio. Kaže - ako možete da podnesete finansijski, dajte bar do proleća user posted image

user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 254
27.11.2010 11:41:04   
usamljena
Alexx mi smo imali bas problema zbog AD. Una je danima povracala, da bi "procesom eliminacije namirnica" (kako ga je mama nazvala) dosli do toga da joj to vise nije odgovaralo. Sad je vec skoro mesec na kravljem mleku. Nadam se da bebac nece imati problema kao mi.

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 255
27.11.2010 14:56:02   
Trbica
Nas jucerasnji meni. Dorucak 1 jaje przeno na maslinovom ulju, prsuta jedna snita i malo kackavalja. Dve trecine kiselog mleka. Uzina 1 banana i plazma keks. Rucak teletina sa krompirom, sargarepom i keljom ( dva lista samo ) tu je bilo oko 200g. Uzina sok od cvekle, sargarepe i limuna. Vecera 7 korn zitarice sa Ad mlekom. Pred spavanje 210ml ad mleka. Danas za dorucak integralne makarone sa sirom i kefirom. Ne znam kolicinu, odokativno oko 150g. Za rucak isto sto i juce. Za veceru cu najverovatnije griz sa kravljim mlekom, cimetom i jabukom. Jutros sam joj dala pre dorucka 150ml. ad mleka posto je ranije ustala. Ne solim hranu i ne secerim. Od zacina koristim mirodjiju i persun.

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 256
28.11.2010 13:54:32   
*Alexx*
Andrej od danas zvanično doručkuje user posted image Rešila sam da mu ukinem jutarnje AD, a umesto toga da mu dam doručak (tako ću i sebe naterati da doručkujem).
Doručak - voćni jogurt sa hlebom
Užina - Hipp kajsija (1.5 teglica)
Ručak - piletina, špargle (danas prvi put proba), malo paprike i integralna testenina. Nadam se da će da jede user posted image

Juče je ceo dan bio na fast foodu (teglice), bili smo van kuće user posted image

(odgovor članu Trbica)
Direktna veza do poruke: 257
28.11.2010 13:56:27   
*Alexx*
Što se vegete i začina tiče, koristim samo malo soli, ali jaaakooo malo. Vegeta je slučajno upala onaj dan, zato što nije hteo da jede svoju klopu, pa sam mu dala naše, sa vegetom. Moraću da kupim tu bez aditiva. Kako se zove - da znam šta tražim user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 258
28.11.2010 17:03:01   
gagana83
user posted image user posted image fast fooduser posted image user posted image

Alexx,zacin je Kulinat Finesse,pravi ga Aleva.Imas ga u Idei.
Ma od malo zacina mu nista nece faliti.Una je danas liznula malo pasulja sa zaprskom,morala sam da joj dam,vristala jeuser posted image I nije joj se svidelo.

Mi smo juce klopali ovako:
dorucak-griz sa jajetom
uzina-vocni jogurt
rucak-teletina,tikvice,krompir,koren persuna
uzina-pola kivija i 2 keksa
vecera-pojela je pola porcije palente i vise nije htela,pa sam joj dala Hipp brokoli sa rizom.

Danas:
dorucak-Hipp pahuljice ovas sa jabukom
rucak-teletina,pirinac, brokoli,sargarepa
uzina-skoro cela banana i malo bundeve
za veceru jos nisam smislila sta cu

< Poruku je uredio gagana83 -- 28.11.2010 17:05:23 >

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 259
29.11.2010 13:31:35   
*Alexx*
Žene, šta se pravi od kukurznog brašna i kako, a da je na brzinu? Mislim na griz, palentu, kačamak, meni tu ništa nije jasno user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 260
29.11.2010 13:35:59   
Jeca*
a da nije ono sto ja spremam luki: sipas vodu, kad provri sipas palentu, mesas 2 minuta dok vri, da se zgusne, sklonis sa sporeta i onda kad se malo rashladi umesam sir.

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 261
29.11.2010 13:41:56   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

a da nije ono sto ja spremam luki: sipas vodu, kad provri sipas palentu, mesas 2 minuta dok vri, da se zgusne, sklonis sa sporeta i onda kad se malo rashladi umesam sir.

Palenta ili kacamak,ima dva naziva.
A griz je od psenicnog brasnauser posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 262
29.11.2010 13:42:34   
*Alexx*
Imam kod kuće kukuruzno brašno, a ne palentu. Mogu li nešto od toga da pravim sa tim brašnom (a da nije pravljenje hleba) user posted image Jooj, kako nemam pojma user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 263
29.11.2010 13:46:03   
gagana83
Alexx,ja pravim ovo sto je Jeca napisala bas od kukuruznog brasna,tako mi je lepse.

Stavis vodu sa malo ulja da provri,u drugoj posudi razmutis brasno sa hladnom vodom i kad provri voda ubacis.
Moze da se kuva svega 2-3 minuta mada je meni lepse kad se kuva duze,ja kuvam 10-ak minuta.
Kad se skuva mozes da ubacis jogurt,pavlaku,sir...

< Poruku je uredio gagana83 -- 29.11.2010 13:47:31 >

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 264
29.11.2010 13:49:20   
*Alexx*
Aha, znači to može i od jednog i od drugog. E pa super! Probaću sutra user posted image Hvala!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 265
29.11.2010 13:50:22   
gagana83
Probaj.
To je Unino omiljeno jelouser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 266
29.11.2010 13:55:29   
*Alexx*
A sad još nešto - šta vam je taj griz sa jajetom? Kako se to pravi? user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 267
29.11.2010 14:03:01   
gagana83
Ja griz pravim ovako:
200ml mleka stavim na ringlu i kad mleko bude mlako ubacim 1.5-2 kasike griza.
Kuva se 2-3 minuta uz stalno mesanje.
U griz cesto stavim jaje jer Una jedino tako hoce da pojede jaje. Umutim jaje pa kad mleko sa grizom provri ubacim polako jaje ikuvam.Ali tad stavim malo manje griza.

A griz je lep i kad mu ubacis neku vocku unutra.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 268
29.11.2010 14:06:39   
*Alexx*
user posted image

Inače, jutros sam mu dala malo pilećih viršli, sa hlebom i običnim jogurtom. Nije bio oduševljen, pojeo pola, pa onda maznuo ostatak hleba i žvakao user posted image
Mogla bih i proju da napravim, pa sa sirom, posebno što proja može da se napravi i prethodno veče, da je ne bih pravila u 7 ujutru user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 269
29.11.2010 14:11:04   
gagana83
Ja nikako proju da joj dam.lasim se da se ne zagrcne njom jer je suva.Mada bih mogla da je umesam sa mlekom ili jogurtom.
Mi danas za rucak klopamo pilecu dzigericu sa prazilukom,crnim lukom,sargerepicom i testeninom.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 270
29.11.2010 16:42:26   
marince1
ja cu da poludim od ovog deteta!On opet nece nista da jede danima.
Samo pije mleko i jede krem bananice (i to neznam da li pojede vise od 2)
Kako zavidim zenama cija deca vole da jedu user posted image

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 271
29.11.2010 16:47:24   
*Alexx*
Joj, marinče user posted image Ne znam da li hoće da uzme u ruku i jede sam, ali možeš da probaš sledeće. Nek ogladni, pa mu daj da jede sam. Zaštiti zidove user posted image Možda će uzeti ponešto. Probaj jednom, dva, tri puta, pa mora nešto pojesti. Nemam pojma, ovako nešto sam gledala na TV-u, pa prenosim.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 272
29.11.2010 16:52:23   
sneza24

IZVORNA PORUKA: marince

Kako zavidim zenama cija deca vole da jedu user posted image

Takodje.user posted image

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 273
29.11.2010 16:53:38   
*Alexx*
Snežo, evo i tebi user posted image Drugačije ne mogu da pomognem user posted image  

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 274
29.11.2010 16:56:26   
mihi
Marinče ne brini to su faze s apetitom, tako je i Miloš ali ja poučena iskustvom sa starijim sinom ne insistiram. Ponudim da jede ako neće ne mora, mleko je pio uvek. Stariji sin ništa nije jeo i danas ima vrlo loše navike, pice, sendviči, krompir samo kao francuski. A Miloš sada jede sve.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here