Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.11.2010 21:12:06
|
|
|
|
ivaj
|
Uh,sta hoces,vi ste super Moja Jana je par meseci zivela na hlebu i pavlaci Vi imate super raznovrstan meni.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.11.2010 22:10:01
|
|
|
|
*Alexx*
|
Gagana, hajde malo da pises par dana (kad se setis) sta pravis maleckoj za klopu Ja Andreju jos nisam davala pasulj. Jesam socivo, i bas ga je mucilo A kako spremas pasulj Uni? I dajete li ribu? I kako je spremate? Solite li?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.11.2010 22:36:40
|
|
|
|
gagana83
|
Svasta sam nesto napisala a poruka mi nije otisla Tako da cu ti sutra pisati nas meni a sad cu samo odgovoriti na ova pitanja Ja ribu najcesce spremam u besamel sosu(po ugledu na onu Nestle kasicu ) Skuvam ribu u malo mleka posto tako izgubi onaj jak miris i napravim sos. Proprzim malo brasna sa kasikom maslinovog ulja,dodam mleko i kuvam.Na kraju pomesam sos i ribu. Ovo joj dajem uglavnom za dorucak,a ako joj ribu dajem za rucak onda samo obarim i pomesam sa nekim povrcem,najcesce sa spanacem i krompirom ili pirincem.Ovo bas i ne voli,pa joj cesce spremam sa besamelom. Do sad je jela oslic,losos i ajkulu a pre neki dan sam joj dala i tunu-onu Rio mare i to sam pomesala sa pirincem i sargarepom.Pojela je svega par kasicica.A jes bilo grozno Ja pasulj stavim uvece u vodu,sutradan odsipem tu vodu i nalijem drugu i kuvam sa sargarepom,lukom i krompirom. Ili joj onu vec pomenutu meksicku mesavinu samo obarim,dodam malo ulja i soli i izmiksam. Alexx,mozda je najbolje da sacekas sa pasuljem posto ga i od sociva muci stomak,a mislim da je pasulj jos tezi za varenje. Ili probaj za pocetak samo par zrna. Ja so stavljam u rucak vrlo malo,nekad i ne.Ali uvek stavljam svakakve zacine da malo popravim ukus hrani.
< Poruku je uredio gagana83 -- 21.11.2010 22:37:43 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.11.2010 8:37:30
|
|
|
|
sneza24
|
JMPM ni David nije ništa bolji. Od voća jede skoro sve,jabuku,bananu,krušku,breskvu,šljive(kašicu od kajsije neće ni domaću ni kupovnu). Od povrća neće ništa sem šargarepe ponekad koju mu uvalim sa voćem pa nekad pojede nekad ne. Jede voćni jogurt,običan jogurt,ponekad pavlaku i mleko,obožava ga ja mislim kad bih mu dala samo mleko da pije da se uopšte ne bi bunio. Jede hleb i kiflu po malo. Samo dva puta je jeo palačinke. I supu po nekad jede ali kad je hladna i jedva 5-6 kašičica pojede,bez testa,bez povrća. A i ovo što jede to su smešne količine koliko on pojede. A da i sinoć je tražio kaks i mleko a do sad ga nikako nije hteo.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.11.2010 10:08:49
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ja sam odlučila da Andreju dajem večeru (tj. ostatak od ručka), ali da mu dajem da jede sam Tako smo u četvrtak jeli testeninu bolonjeze (iliti pašta šutu, jel se tako zove?! nemam pojma ) i to je izmljackao (na kraju sam ga ja ipak hranila). U petak je dobio brokoli i šargarepu - to nije hteo. Tražio je plazmu, i nije bilo šanse da jede išta drugo osim plazme Klopaju li vaša deca sama?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.11.2010 11:08:23
|
|
|
|
gagana83
|
Sad kad citam kako vasa deca jedu,ja sam super zadovoljna Alexx,Una jos uvek ne jede sama. Jedino sto joj dam da jede sama su komadici kruske ili banane(iseckam na sitno pa joj stavim u tanjric i ona jede rukam),kasikom nema sanse bilo sta da pojede,samo se igra tako sto lupa kasikom o tanjiric ili hrani mene i lutku Igra se dete. Obecala sam da napisem nas meni. Juce je bilo ovako dorucak-7 corn pahuljice sa mlekom i malo banane oko 250g rucak je bila kupovna Hipp kasica posto smo muz i ja bili na nekom krstenju,pa je baba hranila. vecera-palenta sa jogurtom i brokolijem oko 250g Izmedju dorucka i rucka je pojela jedan kivi a izmedju rucka i vecere je svasta grickala: 1 keks,malo banane,2 jagode,2-3 kasicice pavlake i po prvi put je pojela jednu cokoladnu bombonu Pred spavanje je popila oko 200ml mleka. Danas: dorucak-griz sa jajetom na mleku,pojela je manje nego inace,oko 180g,rano je ustala pa valjda nije bila dovoljno gladna rucak ce biti teletina sa meksickom mesavinom a vecera verovatno poparica sa jogurtom I pojesce i neku vockicu izmedju.
< Poruku je uredio gagana83 -- 22.11.2010 11:20:22 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.11.2010 11:19:46
|
|
|
|
*Alexx*
|
07:30h - mleko (AD) 10h - doručak - voće 13h - ručak - danas će najverovatnije biti grašak s teletinom 16:30h ne-znam-kako-da-nazovem-ovaj-obrok - žitarice sa nekim sokom 19h - večera-užina - ostatak od ručka ili malo hleba s pavlakom, jogurtom ili opet plazma 20:30h mleko (AD) Doručak i ručak su nam po 300 g ili više, žitarice su oko 250 g, večeru ni ne merim jer je potpuno nedefinisana
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.11.2010 12:40:30
|
|
|
|
marince1
|
Gagana,Alex jel pasirate ili gnjecite ili im dajete onako ko za velike? Moje dete bi po celi dan jelo suv hleb
< Poruku je uredio marince -- 22.11.2010 12:41:21 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.11.2010 12:44:42
|
|
|
|
*Alexx*
|
Marinče, nekad mu izgnječim, nekad malo ispasiram... ne znam ni sama Zavisi šta jede. "Kao za velike" mu ne dajem.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.11.2010 17:07:55
|
|
|
|
cici78
|
Alexx, i ja u zadnje vreme praktikujem da mu dam ostatak rucka, tj.od toga mu napravim jos jedan obrok. Ako je ostalo malo, dodam malo supe, udrobim hleb pa mu dam otprilike par sati posle rucka. On nekad hoce, nekad ne, nije odusevljen povrcem i mesom, pa ne prihvata jedno isto dva puta dnevno.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.11.2010 23:12:50
|
|
|
|
Mery
|
Ima li neko prijedlog sta davati za dorucak i veceru djetetu koje je alergicno na mlijeko i bjelance?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.11.2010 10:21:31
|
|
|
|
usamljena
|
Mery jedino sto meni pada na pamet je Lino, imas koji se pravi s vodom, ili neke druge zitarice. Ili griz sa nekom vockom, mada ne znam da li se moze praviti griz bez mleka. Mozda nesto na hlebu ako bebi hoce, ili ako dajes salame, pastete i sl. Zao mi je sto nisam od neke pomoci
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.11.2010 10:27:17
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Mery Ima li neko prijedlog sta davati za dorucak i veceru djetetu koje je alergicno na mlijeko i bjelance? pa obzirom da ima vec godinu ja bih mu uvela one pilece laganije virslice, pasteticu za decu, palentu... a jel ne sme ni mlecne proizvode? pavlaku, jogurt, kiselo mleko, sir?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.11.2010 10:38:08
|
|
|
|
Mery
|
nista od mlijecnih proizvoda, cak i sva ona cokolina, frutolina i sl. imaju mlijeko u sadrzaju. Nasla sam jedino nestle pahuljice koje nemaju mlijeko. Nisam odusevljena nesto virslama, pastetama i sl. pa zato pitam mozda mi neko predlozi nesto cega se ja jos nisam sjetila. Inace vec jedemo virsle, slaninicu i sl. (zitarice odbija, do skoro ih je jeo, sada su mu valjda dosadile)
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.11.2010 10:42:46
|
|
|
|
Jeca*
|
biljni margarin + med / dzem / biljni kackavalj pita sa pirincem pita sa mesom
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 23.11.2010 12:03:10
|
|
|
|
Trbica
|
Mery mozes spremati palentu za zumancem, tikvice sa zumancem, ne znam da li sme jogurt, ako sme mozes mesati jogurt sa keksom mlevenim i kombinovati sa raznim vocem. Mozes davati dzem sa hlebom i puterom, pecenicu sa hlebom i puterom...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.11.2010 18:07:51
|
|
|
|
Trbica
|
Sad tek videh da ne sme... Kao sto rekose zene pre mene imas na biljnoj bazi dosta hrane a imas i sojino mleko. Ja trebam za nekih nedelju dana kod pedijatra a dotle recite mi zene da li mislite da je u redu sto sam joj izbacila jutarnje AD mleko i kada ste vi to uradile. Ona u toku dana popije 430ml istog.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.11.2010 18:44:10
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja sam nešto nakon prvog rođusa izbacila sinu jutarnje mleko, da bi bolje doručkovao čvrstu hranu. Oda tad, pa i dan danas, pije mleko za uspavljivanje, i dnevno i večernje, tako da popije između 400 i 500 ml, i tako već više od godinu dana. Tako da ja mislim da je to ok, i da sa godinu dana dete treba da ima 4-5 obroka plus mleko
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.11.2010 19:28:44
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: Mery Ima li neko prijedlog sta davati za dorucak i veceru djetetu koje je alergicno na mlijeko i bjelance? moj bebac je imao tu alergiju do godinu dana. ne smes ni sojino mleko jer ono ima slican proteinski sastav kao kravlje. Ali smes pirincano. Imas postan keks (bez mleka) pa to samljes i napravis kasicu sa sojinom mlekom. Poparu recimo,moj bebac je jeo vrlo rado.(mozes sa secerom) imas gotove kasice koje se prave sa mlekom,znaci da nemaju ad mleka u sebi. Recimo humana ha(imas obicnu i sa ukusom jabuke)
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.11.2010 19:34:23
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: marince IZVORNA PORUKA: Mery Ima li neko prijedlog sta davati za dorucak i veceru djetetu koje je alergicno na mlijeko i bjelance? moj bebac je imao tu alergiju do godinu dana. ne smes ni sojino mleko jer ono ima slican proteinski sastav kao kravlje. Ali smes pirincano. Imas postan keks (bez mleka) pa to samljes i napravis kasicu sa sojinom mlekom. Poparu recimo,moj bebac je jeo vrlo rado.(mozes sa secerom) imas gotove kasice koje se prave sa mlekom,znaci da nemaju ad mleka u sebi. Recimo humana ha(imas obicnu i sa ukusom jabuke) doooooođi da te
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.11.2010 21:15:53
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava IZVORNA PORUKA: marince IZVORNA PORUKA: Mery Ima li neko prijedlog sta davati za dorucak i veceru djetetu koje je alergicno na mlijeko i bjelance? moj bebac je imao tu alergiju do godinu dana. ne smes ni sojino mleko jer ono ima slican proteinski sastav kao kravlje. Ali smes pirincano. Imas postan keks (bez mleka) pa to samljes i napravis kasicu sa sojinom mlekom. Poparu recimo,moj bebac je jeo vrlo rado.(mozes sa secerom) imas gotove kasice koje se prave sa mlekom,znaci da nemaju ad mleka u sebi. Recimo humana ha(imas obicnu i sa ukusom jabuke) doooooođi da te auuuuuuuuu al sam prsla. Mislila sam sameljes keks i pomesas sa PIRINCANIM MLEKOM,NIKAKO SOJINIM!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.11.2010 23:26:55
|
|
|
|
gagana83
|
Evo sta smo danas klopali dorucak-Hipp pahuljice ovas sa jabukom(te su nam omiljene) rucak-teletina sa krompirom,brokolijem i karfiolom,malo korena od persuna i svez persun. vecera-paparica sa neutralnom i kiselom pavlakom Jedna uzina je bila pola banane,druga pola kivija(iz naseg dvorista ) i malo kruske+2 keksa Pred spavanje mleko
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.11.2010 14:07:57
|
|
|
|
gagana83
|
Alexx,ti mene teras da pisem nas meni a ti ne pises vas Pisite zene,meni fale ideje. Juce je bilo ovako: dorucak-7 corn pahuljice sa pola kruske-oko 250g rucak-piletina,zelje i pirinac i jos malo sargarepice,korena persuna i persuna oko 220g vecera-pileca supica(u kojojh se kuvalo meso za rucak) i malo hleba udrobljenog u supu 230g I jos pola banane,pola kasice Hipp vocni dezert i oko pola kivija. Pred spavanje mleko 230g
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.11.2010 14:41:49
|
|
|
|
*Alexx*
|
Andreju je doručak uvek voće. 300 grama voća, pa nek ide život Pre neki dan je ručak bio testenina bolonjeze (tj. pašta šuta). Prekjuče je bio slatki kupus, sa šagarepom i teletinom. Juče je bio pirinač, sa blitvom, i opet još nečim (ne znam tačno, jer dadilja sprema ). Sinoć za večeru sam nama spremala pirinač, sa graškom i tunjevinom (znam, zvuči grozno, ali je mljac ). Tu je bilo i vegete, i bosiljka... i to sam mu dala za večeru. Ima već 15 meseci, može malo i da jede što jedemo mi odrasli. Ništa mu nisam pasirala, ni grašak, i jeo je kao veliki. Žitarice jedemo popodne, menjamo razne vrste kupovnih pahuljica, sa voćnim jogurtima, sokićima... Ili palentu sa jogurtom.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.11.2010 14:45:32
|
|
|
|
*Alexx*
|
Sad razmišljam - kad bih mu ukinula jutarnje mleko, onda bih morala da mu menjam režim ishrane. Morao bi da ima konkretan doručak, ranije (oko 7:30 - 8h), pa onda opet redom sve ostalo (voće nam je u 10h.) Ah, time ću se baviti kad pređemo na kravlje mleko, na proleće
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.