RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

gagana83 -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (3.8.2011 14:15:49)

Ako kupujete puding u prahu mozda je najbolja varijanta C puding sa ukusom slatke pavlake, koliko sam ja primetila jedino on ne sadrzi vestacke boje. Sastav: skrob, kuhinjska so i aroma. Svi ostali imaju vestacke boje.
A ima i u DM-u dobar puding u prahu bez aditiva.

Snelle -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (3.8.2011 15:41:50)

A ja bih preporučila  Dr Oetker puding u prahu. Poredila sam sastav njega i C pudinga i definitivno prednjači po kvalitetu!

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (3.8.2011 18:08:45)

Evo kako sam smislila.

Dakle, mleko ide u 6, 9 i 21h, a između, u 12, 15 i 18h idu sledeći obroci:

PON
- palenta, kruška
- jagnj., krompir, tikvice
- palenta, tikvice

UT
- palenta, breskva
- jagnj., krompir, blitva
- palenta, šećer

SRE
- palenta, višnja
- jagnj., krompir, karfiol
- palenta, karfiol

ČETV
- palenta, jabuka
- jagnje., krompir, paradajz
- krompir, šargarepa

PET
- palenta, kajsija
- jagnj., krompir, brokoli
- palenta, šećer

SUB
- palenta, šljiva
- jagnj., krompir, šargarepa
- krompir, šargarepa

NED
- palenta, jabuka, šargarepa
- jagnj., krompir, prokelj
- krompir, prokelj

MASHKA -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (7.8.2011 21:15:37)

možda nije pitanje za ovu temu ali ne znam gde da ga postavim:
doktorka mi je rekla da joj pojačam mleko tako što ću u njega da stavim 2 kašičice čokolina, keksolina.... e sad, to ne može da mi prođe kroz onu cuclu sa 4 rupe a kada joj dam na onu jednu veliku za gušće napitke ona se nervira i neće da pije! ne znam šta da radim, čak sam tu najveću probala i da proširim ali ona opet neće. na kakve vi cucle im dajete tako nešto? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (7.8.2011 22:22:54)

Ja nikada nisam radila tako nešto. Uvek je pio (Luka) čisto mleko. Čokolino sam pravila gušći i davala na kašiku. 

Snelle -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 10:02:11)

Ja radim isto kao Tasha. Nije mi jasno što bi dodavala čokolino da bi pojačala mleko. Mislim da je onda bolje da napraviš gušće sa istom količinom mleka koju inače praviš i daješ na kašiku.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 11:47:38)

Možda joj se beba uspava na mleku, na flašici. Ali ja bih onda napravila na kašiku, pa posle dala malo mleka na flašicu, čisto simbolično, da zaspe. 

gagana83 -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 14:20:10)

Ni ja nikad nisam nista dodavala u mleko, ne vidim zasto.
Dosuse, sad ga ne pije nikako ali dok ga je pila, pila je cisto mleko.

IZVORNA PORUKA: Snelle

A ja bih preporučila  Dr Oetker puding u prahu. Poredila sam sastav njega i C pudinga i definitivno prednjači po kvalitetu!

Uporedjivala sam i ja i dosla do zakljucka da jedino C puding sa ukusom slatke pavlake i Dr Oetker od cokolade nemaju vestackih boja, svi ostali ukusi  (i C i Dr. Oetker) imaju. Nisam bas sve ukuse pregledala ali vecinu jesam[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Ja sam manijak za takve stvari.
Uglavnom je kod svih sastav isti - skrob, so, aroma i vestacke boje.

MASHKA -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 14:20:58)

mleko mora da pije ujutru i uveče pa joj to dajemo da bi se malo popravila jer mi je prošli mesec napredovala samo 100gr. a na kašičicu jako slabo jede, jedva je nahranim za ručak i užinu...muče je zubići...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 14:23:56)

IZVORNA PORUKA: gagana83

Ništa nikad u mleko... Čak neće da proba ni ono kupovno čokoladno.
Doduše on pije biljno sada, ali ni u to ne dodajem ništa.

gagana83 -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 14:26:56)

Una pije cokoladno, samo zato sto nece obicno mleko. Da ga hoce, nikad joj ne bih ni nudila cokoladno.

Snelle -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 14:29:10)

Ja sam manijak za takve stvari.

I ja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja sam isto pogeladala samo taj od čokolade, ostale nisam, jer kad kažem puding ja mislim na onaj od čokolade, ostali za mene nemaju značaja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

MASHKA -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 15:43:03)

IZVORNA PORUKA: n i n a

Ništa nikad u mleko... Čak neće da proba ni ono kupovno čokoladno.
Doduše on pije biljno sada, ali ni u to ne dodajem ništa.

ja samo slušam mog pedijatra, ima razloga jer beba slabo napreduje a neće na kašičicu!
ali nije nam to problem već koju cuclu staviti kako bi sve to lepo prošlo?

Snelle -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 15:46:22)

Mashka, koliko je teška?
Hoće li da pije na čašu sa piskom? Možda će kroz te rupice moći da prođe.
P.S. Ako se ja dobro sećam, meni je u tom nekom periodu L napredovala oko 300gr za dva meseca, što je po meni sasvim ok.

MASHKA -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 16:10:47)

Snelle probali smo sa tom čašom i odmah se zagrcne...teška je 8,1 kg. a napredovala je samo 100gr. za nekih mesec i po [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Snelle -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 16:15:08)

Samo polako, nemoj da se brineš, vidiš da ni moje dete nije ništa više napredovalo u tom periodu. Važno je da su zubići problem, a ne, ne daj Bože, bolest, dakle, samo faza, biće bolje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

minavb -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 16:23:07)

Maso, Vanja je napredovao 300g mesecno kad su druge bebe dobijale po 600g. Za rodjendan je imao jedva 8700g. Pusti grame, gledaj dete. Bitno da je zdrava i vesela. Ja Vanju vise uopste ne merim. Inace,  ako koristis avent, ne verujem da imaju cuclu za guste tecnosti. Mozda ona varijabilna, ali nisam sigurna. Mozda nuk ima cucle sa vecim otvorima.

MASHKA -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 16:28:46)

Mina ima avent jednu za guste tečnosti ali nama treba nešto još veće...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

JMPM -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 16:41:08)

IZVORNA PORUKA: MASHKA

možda nije pitanje za ovu temu ali ne znam gde da ga postavim:
doktorka mi je rekla da joj pojačam mleko tako što ću u njega da stavim 2 kašičice čokolina, keksolina.... e sad, to ne može da mi prođe kroz onu cuclu sa 4 rupe a kada joj dam na onu jednu veliku za gušće napitke ona se nervira i neće da pije! ne znam šta da radim, čak sam tu najveću probala i da proširim ali ona opet neće. na kakve vi cucle im dajete tako nešto? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Probaj nekoliko puta na siroku cuclu, dok ne navikne. Ili daj detetu dok spava. Tako ja radim iz odredjenih razloga vec mesecima (kroz san).
I da, ja uzimam Nestle junior 1+ sada, a pre ovoga smo koristili Humana adaptirano.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (8.8.2011 16:54:42)

Mashka, ja ubacijem Nini keksolino, napravim tako da ne bude puno gusto i kod mene opušteno ide kroz varijabilnu Avent, samo mora da bude okrenuta na tri crtice. Stavi manje keksolina, dve je puno pa je zato gusto, ja stavim jednu ipo na 250 ml i ide.

Mada, moja Nina je na kravljem, možda je zato ređe.

snješka -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (10.8.2011 18:40:56)

Ja Viktoru u čorbice često stavljam proso, kad ne stavljam krompir i rižu, ali mu češće dajem sa voćem.
Taskođe, u mlijeko me ne stavljam ništa. Večera oko 18:30 i pije mlijeko pred spavanje.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (10.8.2011 23:39:35)

MASHKA, Marko već tri meseca napreduje tako: 150gr, 200gr, 100gr... Moji pedijatri (da, u množini) kažu da je to ok, i da ne bi valjalo da je drugačije. Pa zamisli da ti beba i dalje dobija po pola do celog kg mesečno! Ne bi imala bebu nego tovno prase!
No, da ti ne stajem na muku, samo sam ti htela reći da ne brineš. A rešenje za tvoj probl nemam. I dalje smatram da dete ne treba na silu da dobija na težini dodavanjem keksa u mleko...Problem je drugde, i ne mislim da je to adekvatno rešenje.

JMPM -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (10.8.2011 23:45:32)

Navela sam da dajem detetu karamelino jednu dve merice u Nestle mleku iz tog razloga sto drugacije nece da ga popije ni kroz san, kako mu inace i dajem.Ne dajem zbog toga da dobije na tezini jer tih 70 ml max sto popije nece ga ugojiti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Dajem mu zato sto ne jede kao druga deca.Ima 10 kg i nepune dve godine.Mrsav je i zdrav.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (10.8.2011 23:48:23)

Nisam tebi rekla nego Mashki.

A kako ne jede kao druga deca? I šta mu karamelino nadoknađuje?

JMPM -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (11.8.2011 10:13:42)

Znam da nisi meni rekla, samo sam rekla sta i kako ja radim. S ne jede meso i povrce nikako, a od voca samo bananu po dva-tri zalogaja ponekad. Eto zato kazem da ne jede kao druga deca. Ne jede nista kuvano. Kroz to mleko mu dajem makar nesto hranljivo. A karamelino mu ne stavljam zato sto u njemu ima nesto zdravo nego samo iz tog razloga sto ni kroz san ne mogu da ga zeznem da popije SAMO mleko, bez nekog ukusa. Inace, dok je budan, nema nacina da popije mleko. Ne zeli. Eto, samo zato stavljam kasicicu-dve karamelina,da mleko dobije drugaciji ukus i dam mu da popije kroz san iz 20 puta 70 mililitara.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>