prase -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (24.6.2011 0:53:02)
|
IZVORNA PORUKA: gaggica Molim vas za pomoc moje dete jede ovako u 9h.240gr.povrca sa mesom nece nista moje jede samo juvitanine kasice jer sam bila u bolnici u to vreme kad smo pocinjali sa cvrstom hranom,u 12h.200ml.mleka,u 15h.isto juvitanina kasica povrce sa mesom 120gr.i sok 120ml.18h.juvitana kasica 120gr.u 21h.200ml.mleka,u 23h.200ml.mleka i u 4h.sama se probudi oko 210ml.mleka.Nece nista slatko,nece griz,palentu poparu,nista moje sto skuvam a kuvala sam joj krompir,sargarepu,tikvice,brokoli,spanac,pasulj i nista ne prihvata kako da je naucim da mora da jede moje jer stvarno nemam para za kasice sve joj tetka kupuje,dajte mi neki savet. Ja sam imala jako slican problem sa starijim detetom, koje je prethodno jelo sasvim lepo hranu koju ja skuvam, a za samo 7 dana kojih smo bili non-stop u pokretu se "navukao" na juvitanine kasice. Odvikla sam ga malo po malo, obozavao je i obozava jogurte i sve sto se pravi od mleka... Stavljala sam mu po jednu kasiku pavlake prvo u juvitaninu kasicu, a kada je to prihvatio onda sam isto radila sa kasicama koje ja spremim i progutao je bez problema. Bilo je povuci-potegni, jedno vreme su bolje isle kasice sa zumancetom nego sa mesom valjda zbog ukusa i konzistencije, ali proslo je. Umesto vocnih kasica je jedno vreme palio vocni jogurt, a onda cisto voce, sve je prihvatio. Glavni problem je bio sa povrcnim kasicama i to je reseno u jedno 7-10 dana. Inace, savet za pavlaku mi je dao neko sa RR. Drugi savet koji sam dobila a koji nisam probala jeste da uzmem njegovu omiljenu kasicu (ona crvena mala sa junetinom juvitanina) i dodam jednu supenu kasiku toga u ono sto ja spremim. Tada mi nije trebalo, ali kada se razboleo i kada nije nista hteo da jede - jeo je rucak spreman na taj nacin, a imao je vec 13, 14 meseci. Srecno! Uspeces! Samo budi istrajna i ne vodi se logikom "bar nesto da pojede" jer nece sigurno nesto mnogo lose da bude ako za jedan od 5-6 obroka pojede par kasicica umesto cele teglice. Uzgred, nama je problem brzo resen zato sto smo imali samo jedan kritican obrok - a cini mi se kod vas prebrojah 3 - mozda ce trebati vise vremena...
|
|
|
|