Verus -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (17.5.2011 15:14:59)
|
Ja sam sa bananom krenula, pa sam je pustila da rukicama sama brlja. Bio je haos, ali dete ne nauci da zvace ako samo ne stavi u usta, mislim da je povezanost ta dva velika. U pocetku dajes sve povrce i voce skuvano, zgnjeceno viljuskom, i u pocetku dodas malo vode u kojoj se kuvalo, a opet dovoljno da moze da ugrabi rukom, ILI sto sam ja radila, prstima sam je prvo hranila, pa cak u pocetku ako proguta bez zvakanja, naravno ne moze da se udavi. Kasnije sam joj davala one pufnice kupovne, pa lomila na pola, a ona sama rukicama uzimala i jela. Tada je imala samo 2 donja zuba. Njima su desni dovoljno tvrde da mogu njima da prozvacu to dovoljno da se moze progutati. Treba ih pustiti sto vise sami rade, uzivaju u tome i sada su u uzrastu kad i zele da budu pomalo nezavisni od nas, i to je sasvim ok. Ubrzo ce nauciti da jede sam bananu, pa povrce itd. i kad vidis da dobro zvace, onda mozes seckati siiiiitno. Ja sam meso sekla bas sitno, popreko od vlakana mesa, i onda mesala sa gnjecenim povrcem i malo supe, pa davala na kasicicu i prihvatala je lepo. Moja H kad je jednom pocela da jede hranu koja nije blendirana, nije vise NISTA htela kupovno, blendirano. Od tada sve spremam sama, znaci od nekog 6,7 meseca. Jedino nekada je voce dobijala kupovno, i to je slabo htela....IZVORNA PORUKA: ribizla IZVORNA PORUKA: Verus RR Daco, mislim da je vreme da polako prestanes da blendas, gnjeci viljuskom pa onda polako seckaj sitno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kako ovo postici ? I ja sam pokusala nekoliko puta , hoce samo bananu gnjecenu i to je sve
|
|
|
|