Verus -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (24.4.2011 3:20:51)
|
goda draga...moras to nekako resiti, ne samo to nego i zbog anemije, osobito kod dojenih beba. Nakon 6 meseca zivota, zalihe gvozdja opadaju i dete ga mora unositi kroz hranu, osobito zitarice i meso. Nemam drugu ideju nego da preskocis dojenje, pusti da ogladni taj obrok i daj joj hranu prstima. Nemoj kasikom, ako ne zeli=beba ce sve lakse prihvatiti prstima (NISAM Se setila da ovo pomenem i drugim mamama). H i dan danas ne voli bas kasikom, moram je uvek zeznuti ako je nesto sto jede kasikom-prstima obozava, pa je tako i ja hranim. Mislim da cu pokusati taj nas problem da resim tako sto cu j epustiti da sama mlati kasikom....sad je lepo vreme pa cu stolicu na terasu i nek mlati, nek leti svuda... Znaci goda: prstima. Tesko ce joj biti jer je navikla na ukus mleka. AKo ne bude htela da jede samu hranu, pokusaj da mesas tvojim mlekom. Natopi malo hrane u tvoje mleko, pa onako zahvati prstima koliko mozes i stavi joj u usta. Nek okusi tako. Banana je slatka, i kazu da zato bebe koje sisaju to lepo prihvate. I stavi malo i ispred nje pa nek mulja. Nemoj da te nered nervira. Ali nemoj ovo odlagati, vec je velika da ne jede nista drugo, sto duze cekas bice vise problema (da te ne plasim bezveze, ali kreni vec sve ovo da radis)> Nek prvi dan proba malo, pa kasnije vise itd. I PAZI: nemoj forsirati. Ako uzme 2 zalogaja, dobro, ostavi na strani, pokusaj jos kasnije. ALi moras izbacivati podoje, dok god se nasisa nece ti hteti jesti. Ako malo ogladni, vec ce lakse uzimati sve. LJubim vas i srecno!IZVORNA PORUKA: goda i ja da se ulključim nakon 100 godina. Anastasija ništa ne jede,smo doji,čim vidi kašiku počne da plače i neće da jede. Pre 7 dana joj ponikao prvi zubić i od tada odbija da jede a sada vidim hoće da izbije i drugi. jako me brine ovo njeno odbijanje i plakanje a kažu da je to normalno kada rastu zubi. Za ceo dan jedva pojede malu teglicu od 120 g a nkada ni toliko. Ako neko ima neki savet i predlog za hranu neka piše,raspametila sam se. Imam utisasak da je smršala. Mleko na flašicu neće ni da okusi a čini mi se da joj nije baš dovoljno samo dojenje ne izgleda mi sito. Baš sam zabrinuta i tužna što je to ovako muči. Taman jednu brigu prebrodim stigne me neka druga.
|
|
|
|