Verus -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (27.3.2011 6:28:13)
|
* Goat milk is higher in calcium. * Goat milk is higher in phosphorous. * Goat milk has substantially more potassium. * Goat milk has more iron and copper. * Goat milk has more magnesium. * Goat milk has substantially more manganese. * Selenium in goat milk has been shown to have more antioxidant activity. * Goat milk has comparable levels of zinc and sodium. gagana, ne znam odakle on dobija info, ali sve sto sam ja ikada citala i nalazila savetuje kozije kao puno puno zdravije mleko...dete koje pije i samo kravlje, a slabo jede drugu hranu ce svakako imati anemiju: ona vec jede meso i svu drugu hranu, ovo je samo kao dopuna, tako da gvozdje ne bi bio problem, mada, po testiranju hranljivih supstanci, kozije je nadjeno, da u stvari, ima vise gvozdja i bakra, antioxidanata, kalijuma itd. Snelle, nisam jos pricala sa pedijatrom-kontrola je 4 aprila, pa cu tek tada videti sta ona kaze. Nameravam da nastavim sa formulom za todlere (10-36) meseci, bar jos nekoliko meseci posle njenog rodjendana...Kozije mleko ce me kostati ovde bar duplo vise od formule, tako da nije da bih ustedela ako je prebacim, naprotiv. Ma, videcu sta dr. kaze... Interesantno, ali sada citam neki clanak koji tvrdi da taj casein na koji su alergicna deca, se NE NALAZI u kozijem mleku. A meni je dr. tada rekla nikako kozije da pijem...[sm=zmeden.gif] Da mnogi pedijatri savetuju sojino takvoj deci, sto je u stvari gore nego da piju kozije. (pricam o ovim nasim alergicnim bubicama )[sm=smiley1.gif] E sad, videcu vec kako cemo odluciti...
|
|
|
|