Bebilina -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (24.6.2012 1:04:33)
|
Biranje imena i dozivljaj tudjih je jako subjektivna i licna stvar... Ja sam se tokom godina navikla na jako puno multinacionalnih imena i prezimena, ali ono sto ume da mi u trenutku privuce paznju je kombinacija jednog i drugog koja je nesvakidasnja... Recimo ocigledno strano i zvucno ime i domace, dugo ili jako uobicajeno prezime na ic... Ne znam, meni je kao roditelju jako teska odluka o imenu, biramo ih mm i ja i gledamo i nadimke i inicijale i popularnost (da ih ne bude 10 u razredu ili da nije trenutno moderno zbog neke zvezde a izbledece za tren). Devojcicu smo krstili internacionalnim, ova beba ce imati ime koje nije srpsko, ali se u Sr normalno izgovara bez lomljave jezika. Zao bi mi bilo da odu nani i dedi i kad se predstave da ljudi rogace oci... Toliko im pored svih internacionalnih opcija dugujem- da ne budu predmet izrugivanja i cudjenja. P.S. Mislim da imena koja imaju biblijsku i istorijsku potporu tipa Marija, Jelena, Milica, Jovan, Lazar itd nikada nece biti cudna i zaboravljena. Ona ce se uvek vracati [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|