RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

pepeljuga -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (24.6.2012 0:11:08)

Vuko, i ja sam rodlila devojcicu, dala bih joj ime Nina [sm=smiley1.gif] Ne bi bila neobicna ali meni se bas puno svidja to ime. Nadam se da cu je imati [sm=smiley2.gif]

Kad malo razmislim, nije losa ta americka fora da daju po dva imena pa lepo izaberes koje ti se svidja kad porastes. Jedino je bedak ako ti daju dva cudna [sm=smiley36.gif]

Bebilina -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (24.6.2012 1:04:33)

Biranje imena i dozivljaj tudjih je jako subjektivna i licna stvar...
Ja sam se tokom godina navikla na jako puno multinacionalnih imena i prezimena, ali ono sto ume da mi u trenutku privuce paznju je kombinacija jednog i drugog koja je nesvakidasnja... Recimo ocigledno strano i zvucno ime i domace, dugo ili jako uobicajeno prezime na ic...
Ne znam, meni je kao roditelju jako teska odluka o imenu, biramo ih mm i ja i gledamo i nadimke i inicijale i popularnost (da ih ne bude 10 u razredu ili da nije trenutno moderno zbog neke zvezde a izbledece za tren). Devojcicu smo krstili internacionalnim, ova beba ce imati ime koje nije srpsko, ali se u Sr normalno izgovara bez lomljave jezika. Zao bi mi bilo da odu nani i dedi i kad se predstave da ljudi rogace oci... Toliko im pored svih internacionalnih opcija dugujem- da ne budu predmet izrugivanja i cudjenja.

P.S. Mislim da imena koja imaju biblijsku i istorijsku potporu tipa Marija, Jelena, Milica, Jovan, Lazar itd nikada nece biti cudna i zaboravljena. Ona ce se uvek vracati [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (24.6.2012 9:11:06)

IZVORNA PORUKA: tijatija

IZVORNA PORUKA: Olga RR

a Stanica i Struja ( da mi prostite videh na nadgrobnim spomenicima [sm=smiley13.gif]

To ime daju ovde u CG , radi uroka da se neradja vise zensko dete [sm=smiley29.gif][sm=hudicek1.gif]

Stvarno ? Nemam reci [sm=smiley13.gif]

tijatija -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (24.6.2012 12:25:06)

IZVORNA PORUKA: ribizla

a Stanica i Struja ( da mi prostite videh na nadgrobnim spomenicima [sm=smiley13.gif]

To ime daju ovde u CG , radi uroka da se neradja vise zensko dete [sm=smiley29.gif][sm=hudicek1.gif]

Stvarno ? Nemam reci [sm=smiley13.gif]

To mi je nedavavno pricala jedna zena to je bilo davnooo, ali verujem da ima i sad takvih de[sm=smiley35.gif]la

Yag -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (24.6.2012 12:36:49)

nego cula sam za nova smjesno glupa imena..

viking -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (24.6.2012 14:03:53)

Yag, čini mi se da malo brkaš stvari. Meni ovo liči na muslimanska imena (mada možda grešim, tako mi zvuči), dakle nisu čudna samo nisu uobičajena na našem području.
Iskreno da vam kažem, malo mi je i krivo što sam otvorila temu jer se ponekad pretvori u ismevanje tuđih imena i drugih nacija, naročito Roma, iako mi je idela bila samo da čujemo neka stvarno neobična imena a ne "smešno glupa".

Yag -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (24.6.2012 14:08:36)

Upss sory....:((( ali ja i jesam muslimanka[sm=smiley22.gif]

Anoniman -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (6.7.2012 13:58:30)

U našem komšiluku ima Liberozo Sapundžić

minavb -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (6.7.2012 14:05:55)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (6.7.2012 14:56:21)

To ime daju ovde u CG , radi uroka da se neradja vise zensko dete [sm=smiley29.gif] [sm=hudicek1.gif]

Meni je to prababa pricala da se tako i u Bosni davalo (ona je odatle bila) - Stanija, Stanka, Stana...ali sam mislila da je upsteno da vise ne radjaju decu, a ne samo zensku, ali mozda se ne secam, bilo je to davno.

jance -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (17.7.2012 8:14:31)

drugarica iz "mladosti" se pravo porodila i dali su sinu ime Mojsije... [sm=zmeden.gif]
i nije mi toliko cudno koliko pojma nemam kako bi ga od milja zvali, kako bi mu glasio nadimak i tako to. da, zive u HR....

Anoniman -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (17.7.2012 8:33:57)

IZVORNA PORUKA: Nada RR

pa , da , neka imena su sada totalno demode
ali moda ide u krug , tako da nikad ne znamo kad ce nase ime biti cudno [sm=smiley36.gif]
moje skoro da jeste [sm=jezicek.gif]

a tek mojee [sm=smiley36.gif]

Ha!!! Vas dve mi niste ni za primirisati!!! [sm=smiley14.gif][sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (17.7.2012 8:36:14)

Dovode nam na trening dečaka koji se zove Nikolaj. Imer nije toliko čudno ali ja a i ostali po nekad neznamo kako treba da izgovorimo to ime.
Nikolaj, Nikolaje [sm=smiley36.gif]

miva -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (18.8.2012 23:23:05)

E ubedljivo najruznija imena koja sam cula su Jadranko i Spomenko- inace su braca!

Ivanka 75 -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (19.8.2012 20:09:15)

Nedavno sam upoznala jednog čoveka koji se zove Mrđan. Najpre sa mpomislila da je može biti Crnogorac ali on kaže da  to nije crnogorsko ime...
A moj komšija se u mladosti prezivao Guzijan pa čim je napunio 18 promenio prezime [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jadan on.... samo on zna kako mu je bilo dok je išao u školu.

sarti -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (19.8.2012 22:29:25)

Pre neki dan dovela baka unuka u park, zove se Isaja!!!

erijan -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (7.9.2012 0:11:51)

Tetka od mm trebalo je da dobije ime Natasinka, dedin izbor. Medjutim, baka, kad je trebalo prijaviti ime, nije znala ponoviti, te tetka nosi ime po cvetu Ljilja.

Anoniman -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (7.9.2012 14:42:26)

Sarti, verovatno je u pitanju ime Isaija - biblijsko, izgovara se prilikom vencanja kad mladenci krenu da obilaze ono kao tri kruga sa krunama (vencima) na glavi.

MERYEN -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (7.9.2012 14:55:11)

Skoro cujem od moje prijeteljice sa kojom se dugo druzim da je jedva ubedila muza da sinu ne da ime Gvozden[sm=smiley29.gif],mislim Gvozden[sm=smiley36.gif],(da se ne uvredi neki Gvozden) dvoumio se izmedju Janka i Gvozdena i mali se zove Janko!

sarti -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (7.9.2012 17:55:33)

IZVORNA PORUKA: ksena

Sarti, verovatno je u pitanju ime Isaija - biblijsko, izgovara se prilikom vencanja kad mladenci krenu da obilaze ono kao tri kruga sa krunama (vencima) na glavi.

Moze biti da nisam lepo cula!!!

Zebica -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (14.9.2012 23:31:56)

Generalno sva imena bilo muska ili zenska koja su u startu nadimci mi se ne svidjaju..Jos cudnija imena su mi Pajica I Kajka

nela79 -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (15.9.2012 9:14:03)

Uvijek citam postove na ovoj temi al nisam nista napisala , a sad mi pade na pamet. Napisacu par imena koja su vjerovatno cudna ali to su meni bliski ljudi pa ih ja i ne primjecujem, meni su najobicnija.

Kodija, je moja tetka
A Nineta i Miraldo su brat i sestra, moji jako dobri prijatelji iz djetinjstva

NadaR -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (15.9.2012 13:01:44)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Nedavno sam upoznala jednog čoveka koji se zove Mrđan. Najpre sa mpomislila da je može biti Crnogorac ali on kaže da  to nije crnogorsko ime...

Moj ujak se tako zove . Brat mu je Srđan . Drag mi je pa mi je i ime sasvim obično .[sm=smiley36.gif]

Mama.Veki -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (15.9.2012 15:18:09)

Do sada najcudnije : Svemirka [sm=smiley1.gif] Koliko mi je samo bilo smesno dok sam bila mladja, sve sam mislila da je dosla iz svemira [sm=smiley36.gif]

mtajcica83 -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (15.9.2012 15:37:37)

Neznam jeli najcudnije ime ali meni su bas bZv ova dva imena Tugomir i Temeljko...Odavdje su ljudi iy CG, Ajde ya Temeljka i nesto...kao temelj..ali Tugomir[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>