vukosava -> RE: Najčudnije ime za koje ste čuli (22.6.2012 12:48:30)
|
IZVORNA PORUKA: viking RR Pa kad može Vuk i Lav, što ne bi Tigar? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mislim, ista je logika, nego smo na ovo navikli. Mozda jer vukova imamo u oblastima gde smo ziveli i sto je nekad davno ta zivotinja smatrana za jedan od vaznih kultova vezan za nas narod pa otud i to strasno ime, da pomiri sile loseg i dobrog, svi znamo pricu zbog Karandica. A lavovi i tigrovi su samo po zoloskim vrtovima. Vise o klutu vuka i Srbima klikni Ja sam cula za ljude koji se zovu Lav (ne samo Lav Tolstoj nego i neki kod nas). A tigar bas nisam. Meni je recimo veoma zanimljivo kako je sad moda da se muskarcima daju neka imena tipicna za narod i istoriju, a zenskoj deci se izmisljaju nova i preuzimaju od drugih naroda. Sta mislite, otkud to? Npr. sasvim su sad ok Uros, Vuk, Matija i sl. a zenskoj deci dati neka istorijska imena npr. Jefimija, Milica, Jelena, pa cak i Marija cini mi se da se danas retko desava. Meni je najcudnije ime jedan student bise se ime ovako (ako ga ne cenzurisu na RR videcete ga): NAJEEB (cita se NAJDZIB)
|
|
|
|