prase -> RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca (6.7.2009 22:22:52)
|
Ja sam isto dobila uputstvo od pedijatra da pokušam da smanjim dozu adaptiranog mleka koje sam davala Urošu kao dohranu, zato što je dobio 1400gr za mesec dana. Isto mi je rekla što i Miljani, da ga zavaram vodom ili čajem. Međutim, kada sam počela da mu dajem namerno manje dohrane, on je počeo da kaki zelenkasto i ja sam odlučila da ću uvek da mu dam onoliko koliko želi. Ako to znači da će pored dojenja da popije više adaptiranog mleka nego što proizvođač preporučuje, neka bude tako. Dobijao je dosta na težini iz meseca u mesec (ima zapisano u temi "Napredovanje VAŠE bebe po mesecima") ali je dobijao i na dužini tj. visini. Nikada nije bio buckast... Danas kada jede skoro sve, jasno je da i sve druge hrane jede znatno više nego njegovi vršnjaci. Kada je prestao da sisa, postalo je očigledno i da je moje dojenje bilo nezanemarljiv doprinos njegovoj ishrani, jer je količina adaptiranog mleka koja zadovoljava njegovu glad još porasla. Evo na primer sada, kada ima 9 meseci, proizvođač preporučuje 210ml adaptiranog mleka (tj. 210ml vode sa adaptiranim mlekom - izađe oko 240ml) ali njemu to jednostavno nije dosta, on popije 270-300ml pre spavanja, čak i ako je jeo sat i po pre toga. Budući da imam brata blizanca koji je uvek jeo duplo više od mene, kao beba i dan danas, ja nisam puno razmišljala o tom izgladnjavanju i zavaravanju...
|
|
|
|