Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca (23.1.2010 1:01:57)
|
IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: OTI marija, meni ce drugarica da pozajmi sterilizator... A sto se tice Avent...slazem se sa Dorom...kako mogu tako da nam kazu iskljucivo??? E sad jedno debilasto pitanje: kad bebu donesem kuci (znaci pricam o bebi od nula do 3,4 meseca): ako je budem dojila - sta joj dajem na flasicu u tom periodu? ako ne budem dojila (ne budem imala mleka) onda mi je jasno... kad se daje voda i sokovi i cajevi...od pocetka???? je l moze neko ovo da mi kaze...znam da je kretensko pitanje ali ja ne znam sta beba sve sem mleka pije na pocetku... IZVORNA PORUKA: marija17 oti svi kazu nista bebi osim majcinog mleka,bla,bla,ja govorim iz mog iskustva pa kako ko voli,moj bebac sad ima 3.5m,ja sam mu od prvog dana davala po malo vodice,ali oni ti popiju po guc-dva,i od 2 nedelja sam mu davala caj protiv grceva,kad kupujes caj kupi hippov i naznaceno ti je od kada moze da ga pije,ja sam mom davala i na kasicicu i na spric i na cuclu,misljenja sam da beba nece odbiti sisu zbog flasice ako joj ti das povremeno vodu iz flasice mozes na kasicicu ali to nek ti patronazna objasni nije to bas tako jednostavno u pocetku,ili kupis sterlne spriceve-bez igle naravno,napunis spric vodom stavis na kraj usne i stisnes vodicu,tako obicno progutaju,a nista joj nece biti ni ako je samo dojis bez icega IZVORNA PORUKA: Dora IZVORNA PORUKA: OTI kad bebu donesem kuci (znaci pricam o bebi od nula do 3,4 meseca): ako je budem dojila - sta joj dajem na flasicu u tom periodu? ako ne budem dojila (ne budem imala mleka) onda mi je jasno... kad se daje voda i sokovi i cajevi...od pocetka???? Ako budeš samo dojila, ne daješ ni vodu ni sokove, ni čajeve. Jedino u nekim vanrednim slučajevima. Ako budeš dojila i kombinovala sa formulom, posle formule ponudi detetu vodu, ali samo posle formule, pa koliko popije i to je to, ne nudiš više. Ako bude samo formula, uvek posle formule sačekaš malo da beba podrigne i daš vodu. U majčinom mleku ima bukvalno svega do 5-6 meseci bebe. I vode, i soka, i čaja Ovo ti govorim iz svog iskustva, imaj na umu ali uradi šta misliš da treba poučena drugim iskustvima, logikom i preporukom pedijatra. Uzmi sve po malo u obzir. IZVORNA PORUKA: gagana83 Sok joj neces davati u pocetku,a za vodu i caj sada savetuju da se ne daje dok beba ne napuni 6 meseci,no ja sam joj ipak davala kao i vecina mama sa foruma. IZVORNA PORUKA: OTI Hvala vam puno... Imam (naravno) jos nekoliko pitanja: 1. kad dajes flasicu znas koliko je ML popila beba ali kako znas koliko je ML popila kad dojis???? 2. koja voda se daje tako malim bebama?
|
|
|
|