RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Mariya -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (29.10.2015 19:38:24)

Sanjice, ako nemaš kome da daš garderobu, daj u crveni krst. Ja sam smislila da ću one baš male, vel. 56-62 dati u porodilište, nešto ću ostaviti sestri i sebi za uspomenu (odećicu u kojoj sam ih iznela iz porodilišta npr.), a ostalo ide u crveni krst. Ili ću da se raspitam, možda u okolini ima nekog kome su potrebne stvarčice. A to naravno kada se definitivno odlučim hoću li roditi još jedno ili ne.[sm=smiley2.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (29.10.2015 21:01:05)

Koji djavo udje nocu u ovu moju bebu,pojma nemam!nema sanse da je uspavam,evo je cici kao da je 12 u podne!bila nam drugarica do malopre,ja je ostavila na rucku,pa posle pravile neku lenju pitu.preumorna sam.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (29.10.2015 22:00:01)

vece mame,jajedva uspavah Doku nece da spava,vidim pun mesec napolju ako ne gresim,znaci bice dodatnog budjenja nocas,kuku meni a cekaju me silne operacije [sm=smiley29.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (29.10.2015 22:04:09)

Zato su se moje odmah iskljucile i zaspale. [sm=smiley36.gif]
Htela sam da kazem na prethodnoj stranici da mi nije jasno zasto neka deca rade po IOP-u. Bas sam ogorcena na nas sistem.
Dala sam mm pare da da postaru. Poslacu ga kod njega.

emicaa -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (29.10.2015 22:05:14)

Kris za moju je svaku noć pun mjesec [sm=smiley36.gif] ona zaspi bez problema,ako nekad nije toliko pospana i tad ne pravi neku frku nego samo hoće da pjevamo i da je ljuljuškam,pa se malo ismije i zaspi tako.

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (29.10.2015 22:11:44)

Sanjice,kod nas je tako zasto je malo dece,pa kad bude frka oko odeljhenja,onda oni stave neku decu da bude po iopu,jer jedno takvo dete se racuna kao 2 ili 3.,pa da se ne gube odeljenja.roditelji pristanu,ko zna sta im serviraju,koju pricu i da l uopste oni pojma imaju sta je iop uopste.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (29.10.2015 22:16:30)

Meni je to jako glupo. Mnogo mi je zao te dece. Ovaj mali kaze kako mu fale drugovi sa kojima je isao.[sm=smiley13.gif]
Pa, majku mu ima dece koja rade po standardnom programu, a ne znaju da citaju. On super cita, a tek kako crta. Kod nas postoji posebno odeljenje koji rade po IOP-u 3 i sa njima radi defektolog.
Nego, ne rekoh vam da uskoro pocinjem da ucim one pedagoske ispite da bi i dalje radila u skoli. Posle cu najverovatnije da upisem master studije na uciteljskom fakultetu. Moram da imam jos nekog keca u rukavu. Branki jel si ti ispolagala te pedagoske ispite?

emicaa -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (29.10.2015 22:23:56)

Sad ja upadam kao padobranac ali moram pitati šta je iop [sm=smiley1.gif]

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (29.10.2015 22:27:46)

I meni je glupo normalnu decu prisiljavati da prelaze u specijalno odeljenje.
I suprotno mi je glupo - mislim da inkluzija nije dobra, ni za decu sa posebnim potrebama ni za ostalu decu u odeljenju, ni uciteljima nije lako.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (29.10.2015 22:30:52)

Eto Emice odgovor. IOP je u prevodu inkluzivni obrazovni program.

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 6:50:35)

da,emice,iop je kao posebno prilagodjen i koncipiran nastavni plan da odgovara detetu koje ima odredjene probleme u razvoju,ucenju i usvajanju,da bi lakse moglo da prati i savlada gradivo.ali,u praksi to sve lose funkcionise iz vise razloga.
sanjice,ja nisam polagala nista.imala sam na faxu pedagosku psihologiju i metodiku.ja cak nisam ni drzavni polagala iako radim tolike godine u skoli!prijavili me,doduse,ali nista.
moji oboje kaslju.boza skoro nije ni spavao.bzv.i to bas sad.kako se sve namesti.mada,ide zima,treba i ocekivati tako nesto.danas moramo da ih vodimo kod dr oboje da im daju neku terapiju.
muz ode na posao.

eca89 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:10:37)

Dobro jutro drugarice moje, evo i mene, ustali smo u pola 6h[sm=smiley29.gif]! Šta da vam kažem, sutra je svetac, pa moram danas da perem veš i sredim kuću, ovde je praznik sutra, pa ne radi ništa, moram i nju danas vući u trgovinu sa sobom, jer mi je mrsko ići kad dođe mm s'posla-
Kod mene će izgleda biti sunčano, ljubac.

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:13:56)

eco,je l je vodis u kolicima?ja moja kolica spakovala ono kad je bilo hladno i kise,spakovala u najlon i stoje na terasi i sad mi mrsko da ih otpakujem.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:17:40)

Dobro jutro. Mene od juce boli stomak[sm=smiley13.gif] Evo i jutros. Samo da me ne zakaci neki virus.
Sofija spava, T se sprema za vrtic. Kad bi ova mala duze spavala da mogu jos da odlezim, ali tesko. Ona cim izadju zove me.

eca89 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:22:29)

IZVORNA PORUKA: branki RR

eco,je l je vodis u kolicima?ja moja kolica spakovala ono kad je bilo hladno i kise,spakovala u najlon i stoje na terasi i sad mi mrsko da ih otpakujem.

MA, da kolica u auto, pa onda nju u sjedalicu i onda je u kolica, ali lakše mi je bilo dok je bila u jajčki, samo namontiram na kolica i odo, ali sad je u sjedalici onoj, pa dok je izvadim, pa stavim, pa opet vratim gnjavaža teška, ali šta ću.
Mada, sad u zadnje vrijeme, stavim je u ona kolica ona od trgovine, pa ona gleda zanimljivo joj je, pa bude mirna.

branki* -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:37:11)

to nismo probali,mogli bismo da pokusamo da boku stavimo u ta kolica u prodavnici,ako joj bude interesantno.
sanjice,jesi dobila,sto te boli stomak?

Maraj -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:37:18)

Da se upisem i ja ovde..... danas punimo mesec dana [sm=smiley1.gif]
Uhodavamo se polako.... vec dva dana vozimo se u kolicima. I danas cemo napolje. Super mi odspava u kolicima verovatno ga sto kazu vazduh opije

daca77 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:39:40)

Dobro jutro!!!
Ovde se nista ne menja...tacno se zna ko je ranoranilac[sm=smiley1.gif]
Ja nekako prevarih N da sada ponovo spava, jer pocela je da luduje od 6h. Razmisljam da joj napravim neku kajganu sa zumancetom...za rucak isto smisljam sta da smuckam, ali definitivno ona nece kasice-tj.onaj mix koji vi spremate svojim bebama...kad bolje porazmislim, ona je to jako malo jela...

adulence -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:40:26)

Dobro jutro i od nas....
Ispratili mm i Ivu u vrtic,brbac siki ,a ja citam sta se pise po ringeraji...
Danas imamo svasta da poobavljamo nas dvoje...

eca89 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:45:01)

IZVORNA PORUKA: Maraj

Da se upisem i ja ovde..... danas punimo mesec dana [sm=smiley1.gif]
Uhodavamo se polako.... vec dva dana vozimo se u kolicima. I danas cemo napolje. Super mi odspava u kolicima verovatno ga sto kazu vazduh opije

Bravo Maraj, samo šetajte moja A.je uvijek rado spavala u kolicima i sad zaspi. Ljubni nam Lazu.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:45:12)

Ih bre Eco pa kao da je trgovina bauk. Doduše ne znam kolika je prodavnica tu kod tebe. ako je kao ova moja u selu onda te razumem, s tim da ja Luku nisam mogla nikako u prodavnicu. Stepenice ispred a unutr ausko da ne može kolicima da se prođe. Sad kad sedi mi je lakše, uđem, traži kolica pa ga gurnem u njih. A u velike kad idemo smo ranije stavljali jaje na kolica (na ono mesto gde sad sede), sad ga stavim da sedi jedino što glođe ručku od kolica [sm=jezicek.gif]

A sutra mislim da radi sve, samo ujutru. Mi moramo do Lidla.

Luka počeo da spava opet celu noć. Hvala Bogu. Sad još i ja da dođem sebi i ozdravim pa smo na konju.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:45:19)

Branki treba tek za tri dana da dobijem. Povraca mi se i stomak me boli. Moracu da zovem mm da dodje, jer necu moci sa Sofijom da funkcionisem.

eca89 -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:49:44)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Ih bre Eco pa kao da je trgovina bauk. Doduše ne znam kolika je prodavnica tu kod tebe. ako je kao ova moja u selu onda te razumem, s tim da ja Luku nisam mogla nikako u prodavnicu. Stepenice ispred a unutr ausko da ne može kolicima da se prođe. Sad kad sedi mi je lakše, uđem, traži kolica pa ga gurnem u njih. A u velike kad idemo smo ranije stavljali jaje na kolica (na ono mesto gde sad sede), sad ga stavim da sedi jedino što glođe ručku od kolica [sm=jezicek.gif]

Trco, mi idemo u veliki city centar, samo što ja idem u sparovu trgovinu, pa zato kažem idem u trgovinu.

emicaa -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 7:59:24)

dobro jutro,Dora konacno malo bolje spavala,do pola sedam,izgleda da nije sinoc ukljucila alarm [sm=smiley36.gif]
sto se tice odlaska u trgovinu Dora uvjek ide samnom,od kad se rodila mozda sam 5 puta ostisla bez nje.
gr me ubija,a kad me kasalj uhvati cini mi se da ce mi pluca ekplodirati.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 10/15 [chat] (30.10.2015 8:19:40)

Eco kakve veze ima koja je trgovina[sm=zmeden.gif]

Emice, krljam i stoka pušim! [sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>