Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 8:50:46
|
|
|
|
veselicaa
|
Emice ona ti se bas dosta budi.Nadam se da ce se lako navici na dadilju. Imam i ja pitanje za dr,bravo za rr
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 9:56:09
|
|
|
|
wivern
|
Gde ste žene. Mališa me odvalio sinoć, celu noć visio na siki. Da izdrzim još ovih desetak dana i da se pozdravimo sa sikenjem On je drži u ustima i spava čovek. Osećam se kao da me je tenk pregazio.
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 10:53:09
|
|
|
|
branki*
|
ja sam haos,bila sam u domu zdravlja,pa u rfzo kod direktorke i besna sam.sta mi bre ona cita tamo zakon,to mogu i ja sama da procitam na internetu,neka mi kaze konkretno sta i kako da uradim,bem ti ministarstvo zdravlja i socijalnu politiku i sve
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 10:59:21
|
|
|
|
Modessty
|
Ja ne stižem bre ni da virnem u ovu temu! Branki šta se deševa? Danilo ima anginu, tj anginu u povoju. Dobio Pancef da pije i već posle drug doze mu je mnogo bolje. jadan jedva guta, pije čaj već danima iako ga ne voli, prskamo i Propol Golu u grlo.... Sve zbog toga što rade "fizičko" u istoj učionici u kojoj i sede i uče! Užas jedan.
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 11:47:42
|
|
|
|
vonavoj
|
branki,sta te muci?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 12:21:04
|
|
|
|
branki*
|
Ma,spremamo se da idemo opet za bgd na dba meseca zbog bozinih tretmana i odem kod pedijatra da otvorim bolovanje,racunajuci da je to sigurno,kad ona tamo ppce,nema po kom lsnovu,takav je zakon,ruke su im vezane,moze samo dve nedelje,pa da mi ondabopsta praksa otvori mesec dana na menezpa onda opet ona dve nedelje na dete i tako u krug.ja odem u rfzo,tMo ona direktorka blene u onaj zakon,cita i ona kao tele,mislim se i ja mogu da procitam sta pise u zakonu,pismena sam,treba mi konkretan savet kako moze!kao ne moze,jer mora da ga leci drzavna ustanova,a ne privatna.kakva drzavna,od njih nema vajde stose ovog problema tice.znaci,em ga vodimo privatno,sve troskove snosimo sami koji nisu naopivni uopste,em me zajebavaju za bolovanje!poludela sam nacisto!znaci da mi dr opste prakse izmislja dijagnoize to moze i pedijatar da izmislja,to zakon podrzava,a kad hocu da mi omoguce da svoje dete izvucem iz ovog stanja i to o svom trosku,jer ce kasninje biti veci mnogo problem,e to zakon ne odobrava!ma,bem im nanu naninu!
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 12:31:09
|
|
|
|
vonavoj
|
Branki,a kako ne postoji sansa da ti daju negu deteta na dva meseca..do ide do 18godine..Pedijatar treba da ti napise dijagnozu i ides na komisiju,mozda treba i neki dr specijalista...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 12:45:03
|
|
|
|
eca89
|
Joj, Branki draga nadam se da ćeš uspjeti nekako, mogu misiti koliko mu znače ti tretmani, ti si jedna lavica, divim ti se.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 12:48:00
|
|
|
|
branki*
|
von,to mi nije spominjala.samo kaze da ona ,tj pedijatar moze da da najvise 15 dana,nakon toga prvostepena komisija moze da produzi do mesec dana,a i to onda na predlog zdravstvene ustanove,a mi uopste ne idemo u drzavnu kliniku.mozda je to problem nemam pojma,danas idem kod dr opste prakse,pa cu i njega da pitam.nervira me sto kojekakvi,licno ih znam ,mogu volu rep da iscupaju,ceo radni vek vise na bolovanjima,a ja koja imam ovakav problem sa b,ne mogu i komplikuju mi! odakle tebi to za tu negu od dva meseca?
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 13:12:52
|
|
|
|
vonavoj
|
Ovo sto mi produzavamo porodiljsko,je u stvari nega deteta..i kad sam isla u opstinu da se raspitam,zena je rekla da se nega deteta daje do 18godine,nevezano da li se nastavlja odmah posle porodiljskog..konkretno,meni se nije ni nastavilo,znaci moze da se da nega i kasnije..ja sam dobila od 28.9.a porodisljko mi isteklo 15.9.dobro se raspitaj za negu deteta!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 13:18:51
|
|
|
|
branki*
|
boze,von,ne mogu da verujem!meni je rekla da se ta posebna nega deteta jedino moze da nadoveze na porodiljssko bolovanje!kako to?!znaci ti,si prekinula porodiljsko,pocela da radis i otvorila bolovanje radi posebne nege deteta jos dva meseca,tako?
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 13:20:16
|
|
|
|
mila83
|
Zdravo mame! Samo kratko da se i ovde javim..vidim svaka ima svoju muku,vecu ili manju,ali tako to ide. A mame mogu sve i sve ce izdrzati ! Bravo za RR i akciju razgovor doktora online sa mamama na forumu !
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 13:21:56
|
|
|
|
vonavoj
|
Da bre branki,evo ja sam ti primer! Idi opet i j im sve po spisku! Jedna devojka mi je cak i rekla da ako se ranije vratis na posao,sa prvim detetom,da imas pravo da nadoknadis za drugo dete..u to nisam bas sigurna..ali ajde da podelim sa vama
< Poruku je uredio vonavoj -- 26.10.2015 13:23:02 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 13:50:10
|
|
|
|
emicaa
|
Branki valjda ćeš uspjeti. Teodora bila pola sata kod tete,kad sam krenula poljubim je i ona mi mahala,sve super.Vraćam se po nju i čujem je da plače.Kaže teta zadnjih pet minuta se rasplakala a do tad super bila.Kako li će sutra biti ne smijem ni zamislit.
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 13:55:46
|
|
|
|
mama krava
|
Gde ste mamike... Ja sam poludela i baš sam smorena... Nema ni 5 dana kako sam se hvalila u Singular temi kako nam pomaže i kako nema opstrukcija, kad u petak zaglavio! Opet morao da primi Urbazon I evo ga još uvek šišti i prede, ako je pod terapijom sa Berodualom. A šrošle nedelje je pio AB zbog ušiju!
< Poruku je uredio mama krava -- 26.10.2015 13:57:24 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 14:32:00
|
|
|
|
amdn
|
zdravo mame da se javim na kratko, procitah sta pisete i svarno su lekari nekad seratori.Branki drzim fige za zivce i da isterate to dfo kraja i raspitaj se za tu negu sto kaze Von. Mi sinoc bili kod kumova kad nas Juri navuko neki stomacni virus, proliv, povracanje i to sve sama voda, Ja danas nisam ni otisla na posao nego dezuram kraj njega ima 37 temp. ali opet proliv i pov. dajem mu probiotik neki Orosal za dehidrataciju i djeta bas me smara kad su deca bolesna, ljubim vas
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 14:32:24
|
|
|
|
doktorkakristal
|
zdravo mame,vidim svi u nekim problemima decica bolesna ovaj respiratorni virus je i nas uhvatio,Dora ce ab opet da pije a nema dve nedelje kako je bila bolesna,no sta da se radi BRANKI ja sam radila na opestoj i uopste ne mogu da se setim kako to ide,valjda nije niko dolazio za to,ja jedno sto znam jeste da zavisi od dijagnoze deteta majka moze ili ne da dobije bolovanje,isto tako mislim da na osnovu toga i zavisi duzina bolovanja,nazalos nas zakon je uzasan i zene stvarno nikakvu podrsku nemaju
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 14:52:38
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: branki RR boze,von,ne mogu da verujem!meni je rekla da se ta posebna nega deteta jedino moze da nadoveze na porodiljssko bolovanje!kako to?!znaci ti,si prekinula porodiljsko,pocela da radis i otvorila bolovanje radi posebne nege deteta jos dva meseca,tako? Ja sam produzenu negu dobila tri meseca nastavak na porodiljsko. Onda odmor iskoristila- to je prekid, fakticki kao da sam isla na posao, pa posle dva meseca odmora otisla jos jednom na komisoju i dobila jos tri meseca. Tako da i ja mislim da moze sa prekidima!
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 14:53:11
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: branki RR boze,von,ne mogu da verujem!meni je rekla da se ta posebna nega deteta jedino moze da nadoveze na porodiljssko bolovanje!kako to?!znaci ti,si prekinula porodiljsko,pocela da radis i otvorila bolovanje radi posebne nege deteta jos dva meseca,tako? Ne mora, može da se nadoveže i na bolovanje na dete, a i na bolovanje na tebe (15 dana + 15 dana). Samo ne znam kada se tebi završilo porodiljsko branki, i da li se uopšte završilo?
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 16:01:24
|
|
|
|
branki*
|
hvala,devojke,sutra idem kod dr u rfzo,pa cu je pitati.tptalno masim temu.razgovarala sam i sa jos jednom mamom,ona kaze isto sto i svi mi ovde.samo pedijatar tvrdi drugacije covece,non stop isterujem neku pravdu!muka i vise.muz odvede bozu kod defektologa,posle da jha odem kod dr opste prakse. dunjac,ja sam morala da prekinem porodiljsko i pocnem da radim da bih mogla da potpisem neki ugovor za posao.mislila sam da cu glat posle da otvorim na konto boze i taman idemo za bgd.a,ono gle sta ispade!ovi bre kod nas nemaju pojma,majke mi!
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 16:14:25
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Masem vam zene i odoh na casove. Valjda ces Branki uspeti da se izboris. To kod nas u zemlji Srbiji sve ide traljavo i stalno moras da se boris za prava koja ti pripadaju
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 26.10.2015 22:36:43
|
|
|
|
Mariya
|
Veče mame!! Nisam stigla da pročitam sve, samo sam preletela, ako uspem čitaću vas malo kad devojčice zaspe. Mada je za negativu, ja sam besna, ne mogu vam opisati koliko!!! Radim tri dnevne smene,a lepo smo isplanirali svašta da radimo sutra i oni mene stave vanredno, i to TREĆI put ovog meseca!!!! i opet mi pada da radim za vikend Branki, nadam se da ćeš uspeti da to rešiš, možda za početak da otvoriš BL kod pedijatra, pa posle rešavaj i produženu negu.. Mila slabo nam dolaziš, kako je drugarica? Bolesna dečica da što pre ozdrave. Moja L kašlje sad već 10 dana rešili smo se svi prehlade )osim H, po ko zna koji put smo svi bili bolesni a ona nije Kaže dr. da je to zato što sisa Pre neki dan ste pisale o bolovima u stomaku kod dečice. Moja L se isto žali, sad već otprilike 2 meseca i to svaki dan. Nekad pokazuje da je boli želudac, a nekad pokazuje oko pupka. Najčešće se žali na stomak pre nego što će da kaki, a još češće kada neće nešto da jede, tako da ima tu i malo pretvaranja . Kad je imala stomačni virus dr. joj je ispipkalča stoma, sve je bilo u redu, prošle nedelje sam joj opet rekla da se L žali na stomak pa je rekla da joj tada mogu dati probiotik... Ne znam da li da se ozbiljnije pozabavim time i da je odvedem na neke analize...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 27.10.2015 6:26:02
|
|
|
|
eca89
|
Dobro jutro mamikice, evo i nas, za spavanje neću ništa da pišem. Branki, imaš pp.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 27.10.2015 6:29:36
|
|
|
|
branki*
|
Cao,mame!ustsla u 6 i krecem u akciju,vodim b u obdaniste,a ja kod dr da ispravljam krive drine,a posle moram i do skole i jedne i druge da nosim doznake. Ecka,sad cu da vidim.
|
|
RE: Razgovori mama 10/15 [chat] 27.10.2015 7:56:55
|
|
|
|
daca77
|
Moja beba nije podesila vreme na satu i uvek se budi u 5.45h po novom i onda besni celo prepodne... Branki, ...na blic sam procitala sta si pisala...
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?