Mariya
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Da li je kupati svaki dan ili ne?! Da li joj oblaciti dva sloja garderobe ili ne? Da li su grcevi ili je gladna? Da li stavljati puder ili kremu? Da li je buditi za hranjenje ili ne? Stavljati kapicu posle kupanja ili ne? Ovo za piku sto sam vec pisala. Svi imaju svoj odgovor i razlog zasto tako misle, a ja nemam pojma koga da slusam. Jos mi i mama moja redovno pametuje pa smo se danas i posvadjale. O dojenju da ne pricam O, Jess, sve smo mi prošle tvoje muke sa prvom bebom Ja moje devojčice kupam svaki dan od rođenja. Ne zato što su prljave nego se slažem sa Von, bebe vole rutinu i tako ćeš je naučiti da posle kupanja idemo u mrak, dobija se sika ili mleko pa spavanje. Kupanje će je opustiti, lakše će zaspati. Oblači je kao što oblačiš sebe. Pa je onda pokriješ ćebetom i sigurno joj neće biti hladno. U početku, kad god plače, ti nju stavi da sisa, to će je smiriti, ako je gladna naješće se. Puder nema potrebe da stavljaš zimi, možda na pregibe ako primetiš da se malo znoji. Maži joj guzu pavlovićevom, a telo, ako joj je suva koža maži je, ako nije ne moraš. (Ja L mažem od rođenja a H mažem samo posle bazena, skroz im je drugačija koža). U prvih nekoliko nedelja je budi za hranjenje. Posle 5-6 nedelja samo ako spava više od 5-6 sati. Stavi joj kapicu na 15-20 minuta posle kupanja, neće joj škoditi. Za piku su ti pisale i ostale mame, ja sam im brisala i mazala pavlovićevom, tako su mi rekli i pedijatar i babica i ginekolog. A što se tiče saveta i pametovanja... Ti teba da se informišeš, pa onda odlučiš kako ćeš sa svojom bebom i kad to znaš onda u startu ućutkaš svakoga ko te "savetuje". Ili samo klimaš glavom dok oni pričaju i sve se slažeš, a posle radiš po svom. A mami lepo reci da ona treba da ti pomogne i pruži podršku a ne da ti pametuje i filozofira. Vremena su se promenila i deca se više ne odgajaju kao pre 30 godina. Jeste ona odradila dobar posao sa tobom, ali ti ćeš tvoje dete odgajati, hraniti, pojiti, oblačiti itd. kako ti misliš da treba, a ne kako ona misli da treba. Dojenje...nisi pisala šta je problem. kad možeš, pročitaj temu, naći ćeš korisne savete. Univerzalni savet je: samo je stavljaj da sisa!! Ne gledaj na sat, ne misli na obaveze, samo joj daj da sisa da navuče mleko.
< Poruku je uredio Mariya -- 22.10.2015 20:17:53 >
|