|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat]
14.10.2015 22:15:36   
vocicana
Lepo spavajte Borice ni vam saljemouser posted image
Di znam kako se osecas, ja sam dobila inspiraciju da radim te korisne stvari...user posted image , sada cu pojesti neko parce.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu borica)
Direktna veza do poruke: 876
14.10.2015 22:51:53   
alex88
Stigle mandarine,malo bolje od proslihuser posted image .Kinula sam i opet me bas jako zaboleo stomak nisko sa leve strane,a celo vece me pomalo boli,verovatno i od straha,jos se tusirala pa pipnem dole fujj,osecaju se konci,jer je normalno da je grlic sad tako blizu?

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 877
14.10.2015 23:02:40   
dijana1*
Voci mene spasava sto nemam vremena ni snage da svaki dan nesto spremam. Cak se trudim da rucak kuvam za dva dana. Zato sam se ja u prvoj trudnoci ugojila kao prase, bilo mi dosadno pa sam po ceo dan samo spremala hranuuser posted image
Alex, mene je kijanje ubijalo u drugoj trudnoci. Lezim i samo odjednom kinem i zaboli me stomak sa strane. E onda sam nasla neki polozaj da se izdignem na bok i naslonim na ispruzene ruke pa tako kinem i izbegnem bol. A u ovoj trudnoci normalno kinem i nista me ne zaboli. Jednostavno nema pravila.

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 878
14.10.2015 23:06:45   
alex88
Hvala Di,sve me nesto plasi i cima,bicemo mi dobro user posted image bezveze brinemo
Laku noc user posted image

< Poruku je uredio alex88 -- 14.10.2015 23:07:28 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 879
14.10.2015 23:21:02   
popkica bebic
user posted image ja sam user posted image i zabrinuta... V ima povisenu T, preko 38. Pre 2 i po sata popio je Brufen i jos uvek nije spala. Bas kaslje... E sad. Ja sve imam utisak kad osvane jutro da cu videti boginje po njemu. Strasno se brinem. Ne odvaja se od mene. Svuda na netu citam da je plod apsolutno zasticen ako mama ima antitela, a ja ih imam. Moj dr kaze da se udaljim. Ali, dzaba i da se udaljim od svog deteta kad je epidemija i bilo ko moze, ako moze, da me ugrozi. Mozda ima i infekciju grla, ali cim T ne spada, "mirise" meni to na kozne zarazne bolesti! Uf... Nonstop briga!

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 880
14.10.2015 23:38:19   
Anoniman
Popkice nadam se da nece dobit boginje!

Joj meni se ne spava, ili mi se uvece ne spava, ili se probudim i zevam od 5user posted image

(odgovor članu dijana1*)
  Direktna veza do poruke: 881
14.10.2015 23:43:15   
janabons
POpkice, razumem da ti nije svejedno, ali mozda i nece ujutru izbiti boginje, ja sam do sad sto puta tako mislila, na kraju nisu bile..nadam se da ce tako i tebi. Sta da ti kazem ...nama beba stize u novembru, tada se ocekuje epidemija boginja u vrticu, to su mi i vaspitacice rekle, a JAna svo vreme od septembra ide u vrtic, al ja na to gledam ovako, ja sam ih prelezala i beba ce biti zasticena, jer cu je dojiti.
KAd mi je Jana imala mesec dana moj sestric je dobio boginje, zivi stan ispod nas, kad sam pitala dr sta da radimo, rekla je da je zarazan bio 7 dana pre izbijanja, ne bi trebalo da beba dobije, jer je dojim. TAko je i bilo, inace su bili sve vreme zajedno.
Moja strina je imala tu situaciju sa starijim sinom u trudnoci, sve je proslo ok..nemoj se plasiti, strah je najgori covekov neprijatelj, samo misli pozitivno..ti bar znas to, ipak si popadijauser posted image

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 882
14.10.2015 23:57:21   
sonyasha
Popkice, lepo su ti ženskice rekle, nemoj da se plašiš! Meni su isto rekli ako je majka preležala beba je zaštićena! A to što se tiče odvajanja od deteta, meni je to čemer! Evo ja već drugi put bolesna, sve od Vojina! Ali zar sam sa 40 turom trebala da ga odvajam od sebe? Ne znam, pametan je ko može, ja nemam srca za to! Zato sada gulim antibiotike i preležah celu nedeljuuser posted image
Ja imam mantru iz onih knjiga "Dina", kada me tako obuzme strah, bukvalno me parališe, ja samo u sebi izgovaram "Strah je ubica zdravog razuma!", brzo me prođe i prenem se!
Laka vam noć drage mojeuser posted image

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 883
15.10.2015 5:36:26   
dijana1*
Sony sada ti je organizam oslabljen pa lako sve kupi ali sto kazes kako dete da mi ima temp 40 i da ga prepustim tati, babi ili nekome drugom. Nema sanse. Bebe su zasticene u maminom stomaku. Meni je Vuk imao temp 40 dan pred porodjaj i ceo dan je lezao na meni i hvala Bogu nije mi nista bilo. Da sto pre ozdraviteuser posted image
Vec par dana se budim ujutru oko 5 i ne mogu da zaspim user posted image
Popkice mislim da nemas razloga za brigu. A ako ih i dobije kada se beba rodi nema veze. Ja sam videla par bebica koje su prelezale boginje sa mesec, sa tri meseca. Kosta je dobio od Vuka ali je imao 11 meseci. Bitno je da si ti prelazala i da se ne brines po tom pitanju.
Jel rano za kafu ako ko zeliuser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 884
15.10.2015 7:03:34   
popkica bebic
Jutro! Ja bih user posted image Oka nocas sklopila nisam.... A sada odoh u skolu. Haos!

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 885
15.10.2015 7:54:19   
vocicana
Jutro devojke!
Mm ide sada na put kraci, bas smo lepo spavali, sanjala sam neke gluposti, bas sam se nasekirala.
Danas cu se manje malo javljati, zato cu se zanimati veceras kada zasednem da citam sta ste pisale...user posted image
Caoooo

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 886
15.10.2015 9:17:26   
sonyasha
Di, ja sam za kaficu, makar hladnu!
Mi smo sinoć ovde imali igranku, Vojin je u nekoj fazi da je mnogo jak pa isprobava da se raspravlja sa nama i vileni, sve se završilo kaznom i time da sam ono malo glasa istrošila pa od jutros jedino mogu da šapućemuser posted image
Inače, pijem lekove i nadam se najboljem! Navalila sam na filmove sa Meril Strip, žena je čudo - uživam!
Želim vam lep i miran dan!

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 887
15.10.2015 9:43:46   
Anoniman
Jutrouser posted image
Poazdravila vas je Bebilule sinoc sve, sve je ok, prate je, bolnica je u prirodi, pa po malo i seta, ja se nadam da ce user posted image uskoro stici..

Ja ustala odavno, sada ispartila goste, trebam do faxa da sredim nesto oko papira, a mrzi me, ako ne odem danas sutra cu, danas me ceka pranje i peglanje ceo dan...

Sony 'ajd uskoro da ti bude bolje!

(odgovor članu sonyasha)
  Direktna veza do poruke: 888
15.10.2015 10:18:26   
alex88
Jutrouser posted image !Nisam skoro ni spavala nocas,boleo me stomak I trckala u wc kao da sam se prehladila,samo neznam gde kad sam po ceo dan u kuci.povecao mi se sekret od juce,nadam se da nije neka infekcija jer to nikako sad ne bi bilo dobro, Dr mi je tako rekao kad me odpustio iz bolniceuser posted image

< Poruku je uredio alex88 -- 15.10.2015 10:20:42 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 889
15.10.2015 11:38:31   
Bebana17
Zene, čime da lečim sledeće: uhvatila me promaja (moja pretpostavka) jer me glava, uho, grlo, zubi, desni bole sa leve strane glave, a sa desne ništa. Skuvala sam žalfiju za ispiranje grla i desni, a propolis od juče koristim. Još da kažem da se osećam kao da me je neko tukao dva dana bez prestanka user posted image

Alex, nadam se da nije infekcija, i meni se sekret pojačao poslednjih dana, kažu da je normalno kako trudnoća odmiče, bitno je da nemaš drugih simptoma ili neprijatnosti oko toga (svrab, neprijatan miris itd.).. Ako te bude mučio duže, idi na kontrolu briseva, ja ih svaki mesec kontrolišem, jer se plašim da ne navučem kakvu beštiju.

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 890
15.10.2015 11:40:18   
Bebana17
Alex. a ako si trčala u vc celu noć i to je normalno, ja uglavnom idem od 6-8 puta u toku noći u vc (tačnije rečeno uopšte ne spavam), i urinokultura je do sada bila uredu. Ako sumnjaš na urinarnu infekciju odmah uradi urinokulturu, ne košta puno, al ćeš biti mirna.

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 891
15.10.2015 11:50:35   
alex88
Pre 15 dana su brisevi i urinokultura bili ok,ali za toliko moze da se promeni.Nema neprijatnog mirisa ni svraba,ni peckanja.ako se nastavi i danas,sutra cu da proverim urinokulturu,vise je neki osecaj kao da sam se prehladilauser posted image

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 892
15.10.2015 12:06:31   
janabons
DObar vam dan debeliceuser posted image
Voci, danas se sprema strudla, jedva cekam da je smaze. Popodne idem na neki rodjendan, samo da se ne prejedemuser posted image
Alex, Bebana, kad pominjete briseve i urinokulturu, ja ih u ovoj trudnoci nisam radila uopste, sad kad krene prikupljanje analiza za bolnicu, obavicu i to. NAdam se da je sve ok.
Pozdravi nam <Bebilule, cekamo...user posted image

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 893
15.10.2015 12:22:11   
Bebana17
Alex, onda sutra ako ti se nastavi taj osećaj uradi urinokulturu. Smešne su pare u pitanju, a čovek je mirniji kad zna da je sve ok.

Janabons, mene ginekolog jurio svaki mesec da radimo briseve, valjda zna kakav sam ja paničar, pa da budem mirna (kad vidim na rezultatu da je sve ok).

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 894
15.10.2015 12:23:08   
borica
Dobar dan i od men.Stigla sam sa UZ, sve je u redu, beba j 5 cm vlika, u 12 sam nedelji, a po poslednjoj menstruaciji 13+4.Joj sto je bila medena na UZ koliko se mrdala, srce malouser posted image user posted image ,posteljica - zadnji zid, BPD 1.69 cm, dovoljno plodove vode. Kontrola za tri nedelje, 2 novembra, kad cemo da zakazemo i amniocintezu i otvaram bolovanje.
Ja ruckam pitu, bas je super ispala samo sto sam ja dodala i pecurke a prelila je pavlakom i jajima. Da popijem kaficu, odvedem dete iz vrtica kod moje mame, pa popodne na posao.

Majčino srce je duboka provalija na čijem dnu ćeš uvijek naći oprostaj.

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 895
15.10.2015 12:28:26   
alex88
Borice user posted image za uz.Bebana hvala na savetu,uradicu da smirim ovu moju ludu glavu,ko sta radi ja odkad sam trudna samo kukam i nesto mi fali user posted image .

(odgovor članu borica)
Direktna veza do poruke: 896
15.10.2015 12:29:14   
janabons
Borice, super za uzuser posted image . BAs mi je drago
Idem da perem sudove, imam ih gomilu...a ves sto je opeglan jos nisam razlozila po ormarima, a tako me sve mrzi da radimuser posted image
Um, dokle si ti stigla sa pranjem bebecih stvari, ja nista nisam jos dirala, bitno je da sam navukla punu komodicu stvariuser posted image

Kupila sam na kraju Chicco prasak i chicco omeksivac , ubise koliko ga reklamiraju, pa da ga probam. Mirise lepo, isto kao omeksivac

< Poruku je uredio janabons -- 15.10.2015 12:32:25 >

(odgovor članu borica)
Direktna veza do poruke: 897
15.10.2015 12:32:25   
Anoniman
boriceuser posted image za uzuser posted image
jana nisam ih ni ja radila u ovoj trudnoci, a ginekoloski imala samo jedan....
sutra cu na ctg, pa cu ipak traziti uz u utorak u dz..

ja perem , i sama imam da peglam....

(odgovor članu janabons)
  Direktna veza do poruke: 898
15.10.2015 12:34:57   
borica
Hvala vam drage moje , divne steuser posted image .Nema nam marincice nekoliko dana.

Majčino srce je duboka provalija na čijem dnu ćeš uvijek naći oprostaj.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 899
15.10.2015 12:41:19   
Anoniman
jana ja sam skoro sve oprala danas perem novo cebence, baldahin, carsave sa lastisima, i to je to...
da ispeglam, i slozim po regalima i to je to...
torbu jos nisam spakovala, da uzmem sutra jednu spavacicu novu da stavim za svaki slucaj, pa cu poceti..

krevetac treba da donesem, i dusek, odnela sam ga na dubinsko ciscenje ,U skoro nije ni spavala na njmu, pa nisam htela kupovati nov...

(odgovor članu borica)
  Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Koje ime da dam cerkici?
Jelena27

KOJE IME DA DAM CERKICI?!

Nina (19%)

Mia (12%)

Iva (13%)

Ivona (12%)

Lana (23%)

Anja (20%)

Ukupan broj glasova: 288

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here