RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Jole84 -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (3.9.2015 12:59:47)

Dacikaaa [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif] Kako je mala šmizla?
Pa nešto ne znam kako da se postavim, jer Mili u zadnje vreme ne odgovara društvo beba njenog uzrasta, to ne važi za širok prostor (plaža, park) ali važi konkretno za sobu, i još konkretnije za našeg malog komšiju preko puta, koji je tri meseca mlađi od nje. Ona se nekako igra sama i sve je super dok joj se on ne približi, jer na njegovo pipkanje,ona kreće da plače jako. Doduše pre par meseci je iščupao par puta, u sekundi. Dok sam skočila-gotovo...Sada je nekako gurka, mislim to je ne boli ali očigledno joj ne prija. Njegova majka i ne reaguje baš. Ne bih da je odvojim od njega jer su nam baš blizu, vrata preko puta, hoću da bude društvena, ipak uskoro stiže druga beba. A naravno ne bih ni da mi plače svo vreme kad ih spojim. Šta vi mislite? Kako da se postavim?

daca77 -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (3.9.2015 13:11:24)

Jole, definitivno M nije simpatican doticni decko...tako i ja imam devojcicu preko puta kuce, koja je 5-6meseci starija od moje N i cela je hiperaktivna-mislim da i preterano, ali roditelji se time ponose, a N je nesto i ne obozava...samo je ozbiljno posmatra...mamina pametnica, bavi ce se ona neuropsihijatrijom...imace za 20-ak god.posla koliko hoce...[sm=smiley1.gif]
Ta mala je mozda samo par puta bila do grada i da vidite samo na sta lici setnja...onna se izvija iz ona kolica, vristi, bacaka se...roditelji zure, jure i na km su uocljivi gde trce kroz Pobedinu.

wivern -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (3.9.2015 13:28:13)

Gde ste žene. Mi završili sa današnjim vežbicama. Sad na pranje, peglanje, trčanje... Jole nemam pojma, meni je normalno da se deca i čupaju i gurkaju i otimaju oko igrački. Naravno u normalnim granicama, ne pričam o ekstremnim situacijama. Zato sam ja M upisala i daću ga odmah u jaslice sa godinom dana. Da se socijalizuje i da nauči da prihvata drugačiju decu.

Jole84 -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (3.9.2015 13:37:00)

Dacika i nama šetnje izgledaju tako [sm=smiley36.gif] Vraćamo prazna kolica redovno. Ona sada hoće da hoda/trči, a kad se umori onda u ruke, ali kolica nikako. I inače je sve samo nije mirna. Ja bih to nazvala živahna i radoznala, ali mnogi mi ljudi kažu "skidam kapu" mala je zvrk [sm=smiley36.gif]
Wiv i meni je normalno to gurkanje i otimanje, kad se otimaju pustimo ih pa ko uspe, njegova je igračka. Mene brine to što ona više voli da se igra sama nego sa nekim. To ne važi za stariju decu, jer njih obožava, već samo za ovu sličnog uzrasta. Kao da se plaši. Obraduje se ona kad ga vidi, ali sledećeg minuta gleda svoje crtaće i skroz bude u nekom svom svetu. Čim on krene da traži njenu pažnju, pa je zato i gurne ili čupne, ona krene da plače i dođe kod mene da je uzmem. Probala sam i da je kuliram, kažem joj da to nije ništa, ali ona se baš mazulji, grublje rečeno-pekmezi [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (3.9.2015 14:43:01)

Gde ste zene. Ja krckala rucak. Sad pecem paprike, pa cu veceras da ih cistim kad se vratim sa posla.
Malo pre mi Teodora kaze za svoje lose ponasanje da se ona trudi, ali da ne uspeva da bude dobra. A pre neki dan je nesto slagala, ali to cu u odgovarajucoj temi.
Na kraju mi je rekla: "Vazno je da imam tebe i da te volim. Drugo nije bitno". [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (3.9.2015 14:49:08)

stavicu slike cim imam vremena,mnogo sam neodlucna.
daco,bas te dugo nema,falis-1
sanja,ona je dusa!
jole i ja mislim da se mili ne dopada taj decak,pa zato tako reaguje.mad je i mala za neku vecu socijalizaciju,ali opet nije na odmet da bude povremeno u vrsnjackom drustvu.

daca77 -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (3.9.2015 15:43:33)

Branki, ne stizem nista...iskreno, nedostaju mi sveki i svekar, jer tek sada vidim sta znaci kad mi uzmu N na sat vremena, jer to mi je dovoljno da sredim najosnovnije u kuci i spremim nesto za rucak...ovako, mala se ne odvaja od mene-ljuljaj, setaj, igraj se i sve u krug.
A vidim pominjete socijalizaciju, moja N bas nema u kraju vrsnjake, sem te male koja samo juri...nego, uskoro je ceka vrtic, pa ce imate dece koliko hoce...[sm=smiley13.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 7:50:50)

gde ste mame!
daco,gde su vam svekijevci?

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 7:55:48)

Dobro jutro. Sofi spava, T je u vrticu. Nisam ni cula kad su otisli. Idem kasnije kod direktorke da vidim za raspored.
Posle T onog vrtica idemo do mm-ovig kolege da im spremim rucak i da malo ocistim kucu. Sutra zena izlazi iz porodilista. I tako.

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 8:09:50)

Dobro jutro,Teodora opet pravila zurku,sat i po smo sjedile.Jedva držim oči otvorene ali dobro,opet kažem samo nek mi je živa i zdrava.
Jedva čekam da napuni dvije godine da je pošaljem u igraonicu,ako htjedne bez mene,i njoj treba malo socijalizacije pod hitno [sm=smiley1.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 8:16:57)

Emice mozes odmah. Sofi uveliko vodim.

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 8:23:11)

Sanjice ne može,ovde je to malo drugačije.Igraonica je poput vrtića ali tek sa napunjene dvije godine primaju djecu i idu dva-tri dana sedmučno po tri sata.Ima ono i pravi vrtić ali ovo što ja zaradim nebi moglo biti da ga platim.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 8:35:17)

Emice koliko je bre tu onda vrtić?????

Jutar mame. Ovaj moj kenjkao oko 23 noćas, pa nastavio da spava. Juče sam nemajka dala grašak sa olupinom pa dok se isprdeo i posle zaspao.

Sad tamo ronda po kutiji sa igračkama i ciči od sreće [sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 9:56:45)

Trćo ne znam tačno nisam se raspiti.ala ali znam da mi je onda isplatnije da je ja čuvam.Zaova je htjela svog malog u vrtić i bilo joj preskupo a ona ima baš super platu.Baš ću posle pokušati naći.

Ana RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 10:09:44)

Trco, svuda je skup vrtic. U Kanadi je oko 1300 dolara po detetu, nema popusta.

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 10:17:12)

zene,imamo temu cena vrtica[sm=jezicek.gif]
salim se malo sa vama ja[sm=smiley31.gif]
elem,uspavala boku,pocistila od dorucka,znojim se,opet je vruce ..i tako.

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 13:13:57)

sve isto kod mene..opet uspavala boku,znojim se i dalje[sm=smiley36.gif]vrucina je opet,ne znam da l da idemo na bazen kad dodje muz.treba podove da prebrisem ,a mrzi me tako...boza jede one kukuruzne galete i svud raznosi,a ono se kruni samo tako.boka pocela da jede onaj ddambo flips dam joj malo,sve umrlja..teracu muza da ih on preriba veceras.on ce to detaljno da gladi,kao prava devica!

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 13:28:59)

Pusti podove Branki,čekaće oni tebe i sutra [sm=smiley1.gif]
Dora spava,još malo uživam u tišini pa opet se ganjamo pa večeras opet na posao.

eca89 -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 13:45:57)

Joj, Branki nas dvije kao sestre rodjene i ja usisavam i ribam parket svaki dan, kao budala, ali sad ona puže, pa sve pokupi, haos. I ja sam A.sad uspavala, malkice tišine, rade nam fasadu na zgadi, pa buše po cijeli dan, isrpepadala se jadniče[sm=smiley19.gif], samo zaspi i probude je, ja joj pustim muzikicu, ali trese se sva zgrada.

Frcokla -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 14:51:00)

Mamiceeee jedno pitanjce...
Koliko vremena može da stoji i da se iskoristi napravljeno adaptirano mleko?
Imamo hipp combiotic i Nestle beba.
Pitam ako bih išla na put, da napravim.

dijana1* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (4.9.2015 14:52:57)

Frcokla 20 min do pola sata.

emicaa -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (5.9.2015 7:17:25)

Dobro jutro mamike,od 6 smo budne,više od pola sata smo ležale i mazile pa je morala ranom zorom obavit posao u wc i naravno bacila se u akciju sredjivanjav...a ja kao žalosna vrba [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (5.9.2015 8:12:36)

Jutro,mame!
Eco,da znas[sm=smiley36.gif]kud su bas sad nasli da buse!tako kad je boza bio mali,pa komsija sredjivao kupatilo,tri dana je busio zidove,razbijao,kako se to culo,on se bas plasio!
Ja skuvala kafu,jos nisam pocela da pijem,stavila za kasice boki,pa dorucak bozi... Svasta ima.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (5.9.2015 8:39:29)

Dobro jutro. Celu noc nisam spavala. Sekirala sam se zbog Teodore. Sinoc dok smo bili kod mm-ov kolege. Ja sam usisavala i brisala podove. Posle okupala onu devojcicu. Dala mojoj deci i njoj veceru. Dosla je drugarica zajednicka i ona je spremila rucak.
Kad smo sve zavrsile T i ona su se igrale. Gadjale su se jastucima koji su jako teski. Ujedno su se odguravale nogama. Upozorim T i kazem da prestane tako da se igra. Ta devojcica je krupna i jaka. Oni koji su videli T znaju kakva je. Cujem vrisak. Teodora se zacrvenela od plakanja i koliko je boli. Mm-ov kolega je usao i prokomentarisao: "Kako je moguce da T place, a ona ne place". Ispalo je kao da je T kriva. Jos sam i ja vikala na T zbog cega se tako igra sa njom kad zna da ce da je povredi. I na kraju kad smo krenuli, T ide kod nje da je poljubi. Tad sam poludela. Zar je moguce da ide na svoju stetu. Pritom ta mala ni svoje igracke ne da T. I T je moli da dodje i ona mala nece. I shvatim da ce moje dete da nastrada tako u zivotu. Mnogo sam tuzna. Ta mala je stalno maltretira. Njihovo vaspitanje je takvo da na sporetu stoji prut i da cim mala zabrlja, on je sibne.
Sad njih dve spavaju. Za to vreme sam ocistila pecene paprike i rasirila ves. Danas nista ne pipam.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (5.9.2015 9:17:17)

Jutro od mene,ja idem na depilaciju pa do mojih dete mi tamo posto je vikend
SANJICE tvoja T je jednostavno takva i to mozda i ostane mozda se promeni,shvatam tvoju brigu,ali kako bude rasla mozes joj objasnjavati da nisu svi dobri i krasni i da mora da nauci da se izbori za sebe,ljubi princezice puno

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>