Mariya -> RE: Razgovori mama 09/15 [chat] (30.9.2015 14:38:18)
|
Dan mame!!! Von[sm=bravo.gif] za produženje porodiljskog, super što ćeš biti kući sa maleckom, ali opet ne valja što imate problem. Nadam se da ćete rešiti do decembra. A za muževe mi ne pričajte. Sve baca svuda, a sad mu se i H pridružuje. Samo ide po kući i razvlači odeću, knjige, igračke kao tata joj, a Luci i ja idemo za njima i sklanjamo[sm=hudicek1.gif] Suzi, dobrodošla!! Kad imaš vremena, pročitaj temu dojenje, vaše iskustvo, naći ćeš puno dobrih saveta i razna iskustva. Ono što bih ti ja savetovala je da ne pratiš ni sat ni mililitre,znam da u početku moraš, tebi je još i dupla briga, ali nemoj mnogo da se opterećuješ sa tim. Prvo, AD mleko se daje na 3 sata, majčino mleko se svari za sat-dva, pa nemoj da paničiš ako bebe ne izdrže 3 sata na tvom mleku, to NE ZNAČI da je tvoje mleko slabo ili da ne valja. Drugo, doji ih i izmlazaj se jer grudima je potrebno da beba sisa i beba će uvek mnogo više izvući nego pumpica. I baš zbog toga je potrebno da bebe stavljaš da sisaju, da bi stimulisale proizvodnju mleka. Nikad nisam dojila blizance ali dojila sam i dojim još uvek pa bih ti predložila da staviš jednu da sisa a drugoj daš izmuženo mleko, pa sledeći put podojiš drugu bebu a drugoj daš izmuženo mleko. Pij puno vode (2-3 l) i jedi redovno, koliko je to moguće pored dve bebe[sm=smiley1.gif] Ja mojim devojčicama nisam davala vodu dok nisu počele da jedu čvrstu hranu. Letnjim bebama i bebama na AD mleku se daje voda. I da dodam, i moja H je sisala na 1,5-2,5 sata, a tako jede i sad. Juče sam vodila H u savetovalište i naravno, nije utrostručila porođajnu težinu... I tako nas dr pošalje na analizu krvi i mokraće da vidimo da li postoji neki ozbiljniji problem ili je samo anemična... Ma se sad malo jedim. Što je najgore, ona jede baš lepo i uopšte nije mršava, sva je mesnata..U visinu raste, porasla je 26,5 cm za godinu dana, jedino kg joj fale. Luci mi se uslinavila, sad samo čekam da H dobije od nje. A sutra počinjem da radim[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
|
|
|
|