RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

janabons -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 20:39:15)

Adulence, i meni to cesto prodje kroz glavu. Bude mi zao JAne, sto ce biti pomerena sa trona(ako me razumete),a nije neka razlika. Plasim se da necu moci da joj se dovoljnom posvetim u pocetku, dok se ne oporavim,a onda me takva tuga uhvati. Al sto kaze Tiziana, valjda sve to priroda uredi

Jole84 -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 20:41:58)

Jooj Adulence, i ja sam u tom tripu. Par puta sam i plakala, kako ću da delim ljubav, imam osećaj ponekad da kao Mili sad kratim ljubav što stiže i druga beba, ali naravno nema veze s vezom, divno je da imaju batu ili seku, i ljubav se uvećava a ne deli. Ipak, osećanja su skroz zeznuta. Valjda dok ne uhvatimo i drugu bebu u naručje...
Isidora ti bogami sad malo da kuliraš! Dosta si dizala bebiće, sad odmaraj i leškari koliko možeš. Jel imaš pomoć?
Popkice i mene ovih dana držalo neko bljak raspoloženje i sve me nerviralo. Ko da mi tesna koža [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 20:44:05)

ado i ja nekad tako razmiljam pa mepole uhvati griza savesti, ali kazu da se ljubav uveca, i ja jedva cekam noru da vidim, samo neka se rodi ziva i zdrava..nekad pomislim kako ce u pocetku biti tesko necu moci sva 24h da se posvetim uni, ali shvatam da kada beba malo poraste imace zauvek jedna drugu,,,

janabons -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 20:44:16)

Suzi, sad si me zaintrigirala, jel ti to kazes da postoji mogucnost prisustva muza carskom rezu?
Znam da je moj trebao da prisustvuje prvi put( prirodnom), krenuo covek,opremio se, medjutim zbog carskog nista. To nam je dr i rekao na dogovoru za porodjaj, i upozorio ga da saradjuje, jer su imali svakakva iskustva.
Sad sam U Visegradskoj,kad odem na kontrolu , bas cu da pitam mog dr za prisustvo carskom rezu, mada mislim da ne moze...inace isao bi ovaj moj ko bela lala[sm=smiley36.gif]

Lisa Simpson -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 20:49:57)

Trco, to je pisala dr iz Fronta na nekom sajtu, ali očito da ima i tu različitih iskustava. moju jetrvu su tako porađali prvi put, i namučila se , a realno nije imala nikakvu indikaciju nego da bi pala kod tog doktora u smenu, kad je on dežurao 24h. Oni joj rokali rokali indukciju a ona nije htela da se otvori pa to ti je. Ja priznajem da baš to sebi ne bih poželela da me neko bez razloga porađa na silu pre vremena, nekako ja verujem da nešto možda treba prepustiti i prirodi, nisam ekspert za porođaje, i nemam lično iskustvo, pa ne mogu da kažem, ali znam pouzdano da danas pojedini lekari porađaju po porudžbini, a nisam baš ubeđena da je to uvek ono što je najbolje za trudnicu.

dunja RR -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 20:51:46)

IZVORNA PORUKA: Maraj

Trena mi pomoc oko kupovine dušeka pa sam pisala u temi kakav krevetac. Please virnite tamo

Kopirala sam post u temu dušeci, KLIK

popkica bebic -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 21:00:02)

Joj, drage [sm=nosecka.gif] al ste mi pogodile ono sto me muci od prvog dana trudnoce. Da li se deca jednako vole? Sta ako zapostavim bebu? Sta ako zapostavim Vasa? Kako da jos nekog volim kao njega??? Ubija me to u pojam i rastuzuje iako volim bebu, ali cini mi se da sam radosnija ocekivala Vasa, prvenca. Grize me savest, placem i molim se Bogu da mi pomogne...[sm=smiley19.gif]

wivern -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 21:01:56)

IZVORNA PORUKA: Lisa Simpson

Trco, to je pisala dr iz Fronta na nekom sajtu, ali očito da ima i tu različitih iskustava. moju jetrvu su tako porađali prvi put, i namučila se , a realno nije imala nikakvu indikaciju nego da bi pala kod tog doktora u smenu, kad je on dežurao 24h. Oni joj rokali rokali indukciju a ona nije htela da se otvori pa to ti je. Ja priznajem da baš to sebi ne bih poželela da me neko bez razloga porađa na silu pre vremena, nekako ja verujem da nešto možda treba prepustiti i prirodi, nisam ekspert za porođaje, i nemam lično iskustvo, pa ne mogu da kažem, ali znam pouzdano da danas pojedini lekari porađaju po porudžbini, a nisam baš ubeđena da je to uvek ono što je najbolje za trudnicu.

Evo i ja da se umesam. Svako iskustvo je drugacije i nema nikakvog pravila Liso. Ja sam dobila indukciju jer je porodjaj poceo ali nista sem kontrakcija nisam imala, niti se otvarala, niti pukao vodenjak cak ni sluzni cep nije ispao ceo. U mom slucaju je bolje sto su mi dali indukciju jer bih se mucila sa kontrakcijama jako dugo. E sad olaksavajuca okolnost je sto sam ja uzela epidural pa sam najjace kontrakcije osecala samo sat vremena koliko mi je trebalo da se otvorim do 3 prsta [sm=smiley36.gif].
A za ovo se slazem, ni ja nikada ne bih isla na indukciju samo zbog doktora.
Trudnicice evo da vam mahnem i posaljem grlisu.

Trcosava -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 21:06:21)

IZVORNA PORUKA: janabons

Suzi, sad si me zaintrigirala, jel ti to kazes da postoji mogucnost prisustva muza carskom rezu?

Koliko ja znam nigde otac ne može da prisustvuje CR (osim ako on sam nije lekar koji porađa [sm=jezicek.gif]). Kod nas ovde postoji zid koji razdvaja operacionu salu od oca koji sve gleda kroz veliki prozor. U salu ne može da uđe.

Lisa, ne znam šta su mi davali prvi put. Mislim iskreno nemam pojma čemu služi indukcija. Jer meni su oba puta dali vaginalete za topljenje čepa, a kontrakcije onda same krenu.
E sad, prvi porođaj - dali mi te vaginalete oko 12, u 3 su krenule kontrakcije. A sad su mi dali u 7, a kontrakcije krenule isto oko 3. Na prvom su mi uključili epidurla, pa kasnije i malo nešto još (to je valjda ta čuvena indukcija).

Tiziana -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 21:28:43)

Jano ja sam se izvinjavala sinu kad sam saznala da sam trudna. Bas sto neko napisa,osecala sam grizu savesti, kao da cu da ga izneverim
Ali onda dodju ovi maleni i uvuku se pod kozu za cas...:-) Kod mene je jos manja razlika nego kod tebe, 25m,jos je bio malen. Sad kad pogledam slike,bio je jos uvek bebac..Ali su zato sad njih dvoje super ekipa!

MAMAMAJ -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 21:29:51)

Što se tiče indukcije, ja sam totalni čudak, verovatno. Ja Boga molim da mi i treći put uključe indukciju. Prvi put uključili oko 16h,porodila se u 18:50, drugi put uključili oko 19:30,porodila se u 21:50,s tim što sam imala neko zadebljanje vodenjaka, pa su mi ga ručno probušili oko 21:20, i tek tada sam dobila bolove, do tada šetala. [sm=smiley36.gif]
Tako da ne znam kako bih bez indukcije, ja je volim. [sm=smiley36.gif]

MAMAMAJ -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 21:34:09)

A što se tiče ljubavi, ona se množi, frku sam i ja imala, ali posle to priroda uredi najlepše moguće, majčino srce je dovoljno veliko za svu njenu dečicu, ne brinite. Evo kako Suzi, njoj dve bebe stižu odjednom i naravno da će ih voleti isto. [sm=smiley1.gif]

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 21:38:31)

Verovatno da kad imate jedno starije jedno mlađe dete to malo drugačije, i taj strah razumem.
A ja jedva čekam da ih upoznam, ali svakako imam strah da li ću moći da im pruzim dovoljno pažnje obema, bojim se da jednu od njih dve ne zapostavim.
Ali izregulisaće se to već, nadam se.

MAMAMAJ -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 21:42:47)

Naravno da hoće, Suzi, jao, pa kad ih uzmeš obe u zagrljaj... A biće i onoga da jedna spava, druga budna i obrnuto, ma uklopićeš se, samo polako, daće Bog.
Ja sam uvek želela blizance, ali eto.
Kakav sam baksuz, da zabebim četvrti put, bili bi blizanci, pa bi ih bilo petoro, kukuuuu. [sm=jezicek.gif]
Neka hvala, toliko od mene.

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 21:52:40)

Haha Mamaj, šta fali [sm=smiley36.gif]dece nikad dosta.

Nego radi me neka nostalgija, nedostaje mi muz [sm=smiley13.gif]

emicaa -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 21:53:17)

Ovde može biti muž i na carskom,muž od moje zaove je bio.Sjedio u ćošku ali bio je tu.
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

IZVORNA PORUKA: janabons

Koliko ja znam nigde otac ne može da prisustvuje CR (osim ako on sam nije lekar koji porađa [sm=jezicek.gif]). Kod nas ovde postoji zid koji razdvaja operacionu salu od oca koji sve gleda kroz veliki prozor. U salu ne može da uđe.

Lisa, ne znam šta su mi davali prvi put. Mislim iskreno nemam pojma čemu služi indukcija. Jer meni su oba puta dali vaginalete za topljenje čepa, a kontrakcije onda same krenu.
E sad, prvi porođaj - dali mi te vaginalete oko 12, u 3 su krenule kontrakcije. A sad su mi dali u 7, a kontrakcije krenule isto oko 3. Na prvom su mi uključili epidurla, pa kasnije i malo nešto još (to je valjda ta čuvena indukcija).

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 21:55:27)

Meni drugarica radi u frontu i reče da moze, isto tako da stane u ćoškić negde, da ne smeta.
Mada meni će biti drugarica, nadam se. Biće to planirani carski pa će moći da dođe.

Lisa Simpson -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 21:57:50)

Hmmm, intersantan trip, ja to ne osećam jer mi je ovo prvo koje boksujem na mišiće, ja imam pa kontra problem. Kako će ono ako ne bude imalo ni batu ni seku, A iskreno više bih volela da malo prolazno bude ljubomaorno nego da bude sebično. Tako da nemojte se sekirati, posmatrajte kroz sebe, da li je vama smetalo što ste imali bati ili seku, iskreno ja niakd nisam osetila da mi je to neki probel ( do duše ja sam mlađe dete pa ne znam ni za šta drugo osim za ovakvu porodicu) ali mm ima i batu i seku i želeo bi troje dece tako da kontam da mu je sve to bilo ok.

MAMAMAJ -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 22:00:06)

Suzi, verujem ti, mene moj nervira bez razloga, ali kada nije kući, ja samo osluškujem kada će se pojaviti.
Izdrži, brzo će to proći, a uskoro stiže i vreme kad nikad nećeš biti sama. [sm=bravo.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]
Maraj, nadam se da si sada bolje [sm=smiley31.gif]

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 22:06:11)

Danas sam čitav dan bila ok, e sad mi preslo to neko raspoloženje od Maraj.
Jer on mozda ne dođe za vikend nego ponedeljak utorak, a ja idem u ponedeljak u bolnicu, a tada postoji verovatnoća da me ostave u bolnici do porođaja i onda ćemo baš malo vremena provesti zajedno.
Sve mi je to super što uskoro stizu bebice, al opet neka me tuga uhvatila, očigledno je dan takav.
Sad smo se čuli i evo sad plačem koje idiot.
Neki osećaj koji nmg da definišem.

Anoniman -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 22:10:45)

Suzi [sm=smiley31.gif] ne verujem da ce te sada ostaviti, sredinom septembra, drzi se , jos malo pa ce tm da dodje...
ja sam mog sada izljubila i isratila na prvi sprat da spava, a U i ja se rasirimo u nasem krevetu[sm=smiley36.gif]
jela sam plazmu i krem, postala sam ogromnaaaa

Lisa Simpson -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 22:12:06)

A Suzi možda te i puste opet kući pa da dođes opet kasnije

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 22:15:29)

Pa ne znam,moguće. Poslednji put kad sam bila i bolnici, bila sam u sobi sa još dvema koje isto nose blizance i sa punih 31-nom nedeljom su ih ostavili da budu tamo do porođaja.
Ja ću biti 30+5 kada odem.
Njima su tad uključili inekcije za sazrevanje pluća.
Pa ja vođena njihovim iskustvom mislim da će i mene tako, ne znam videćemo.
A bas nmg da se smirim.
Očigledno mi je naišlo da se isplačem, neću valjda naškoditi bebama.

Lisa Simpson -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 22:20:08)

Evo uteha, ja prošli puta kad sam nila došla gore na četvrti jedna trudnica sa blizancim a u 35oj nedelji, doduše ona je primetila kap krvi pa je pomislila da je počelo, dr je odveo na pregled mogiće da ju je tad i zadržao ali je bila 35. nedelja

Ma nećeš, neke preplaču pola trudnoće, bićeš dobro, nego ti možda nedostaje dragi, pa te uhvatila nostalgija.

Jole84 -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 22:21:28)

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Jano ja sam se izvinjavala sinu kad sam saznala da sam trudna. Bas sto neko napisa,osecala sam grizu savesti, kao da cu da ga izneverim
Ali onda dodju ovi maleni i uvuku se pod kozu za cas...:-) Kod mene je jos manja razlika nego kod tebe, 25m,jos je bio malen. Sad kad pogledam slike,bio je jos uvek bebac..Ali su zato sad njih dvoje super ekipa!

Tiziana kod nas će razlika da bude 22 meseca, baš mala...zato i brinem, kako "velikoj" bebi da uskratim pažnju zbog male bebe, nekako mi se čini da je starijem detetu lakše da objasniš da je voljeno i dalje, šta znam možda i grešim, volim što je mala razlika ali mi baš frka kako ću. Piši nam češće [sm=jezicek.gif]
Suzi baš lepo što će drugarica da ti bude tu, to mnogoooo znači. Meni je drugarica babica, nije uspela da mi bude na porođaju, ali mi je posle svih 6 dana pomagala oko bebice i tuširala me, mnogo mi je značilo. I uvodila mi je druge drugarice da me vide, čak sam i kafu pila [sm=jezicek.gif]
Popkice izgleda se sve koje nosimo drugu bebu osećamo slično...meni sad malo laknu kad vidim da su generalno sve uplašene za tu "deobu" ljubavi [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>