RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 15:00:22)

Jess nisam mislila bukvalno da trudnica prođe bez kazne, ali se pogleda kroz prste jer je drugo stanje, nisam se lepo "odrazila" [sm=smiley36.gif]

Maraj nemoj tako, to su ipak hormoni, ja sam mislila da uzmem spiralnu ali me drugarica odgovorila od toga tako da ću ipak totalnu. Ona će biti tu sve vreme, snimaće i sve super, mani se crnih misli.
Ako te strah anestezije nema potrebe, ja sam bila do sad 9 puta, deseti će biti zdravlje od Boga za carski i neću vise nadam se.

Lisa Simpson -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 15:01:15)

IZVORNA PORUKA: jess021

Danas u skolici nam je rekla babaica da se vodimo kao neuracunljive 28 dana pre i 6 nedelja nakon porodjaja, tako da eto vam opravdanja za sve postupke.[sm=smiley36.gif]

i juuuu Bože sačuvaj. Ja nisam još stigla do te tačke, daleko sam od porođaja ali mi se to čini kao malo generalizovano da tako podvode sve žene, ja znam neke koje su u terminu išle na posao i radile. i puno njih je to doživelo sasvim ormalno, pogotovo alo se sve odvija kako treba.

Maraj[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] ja te razumem, jer imamo iste strehove. Mene isto to tišti, ali gledaj to ovako, tvoja bebica je okrenuta karlično ne bi sigurno volela da rizikuju da se njemu nešto desi, ovako če sve biti pod kontrolom, i nemaš brigi za njega, a ni ti nisi u riziku zbog fragmina, danas sam bila u frontu i neka doktorka je uvela nekog tatu da vidi bebu, pošto je mama bilat trudnica na fraxiju rekla mu je da će nju videti malo kasnije. Eto verovatno će i tvoj dragi tako malo krišom i na mufte da vas obiđe i biće sve super. Drugo tvoj carski če biti planirani pa možda ti ga donesu čim se malo razbudš. Znam šta osećaš, ali ja nekako verujem da će taj težak deo od buđenja dok ti ga ne daju u ruke brzo proći i čim ga uzmeš to ćeš zauvek zaboraviti, i videćeš samo svoga bebca[sm=smiley31.gif]

MAMAMAJ -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 15:02:33)

Maraj, mila, sad to tebi deluje strašno, ali milioni žena prolaze kroz to, a što kažu žene, videće ga tm odmah, pa zahvaljujući tebi, moći će ceo život da govori kako ga je on prvi video! [sm=smiley1.gif]

janabons -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 15:10:13)

MAraj ,mozda te sad to muci, kad dodjes do toga neces ni razmisljati o tome. Shvati to kao nesto najnormalnije,sve zene koje idu na carski su to prezivele, najbitnije je da sve prodje kako treba.
I ja sam za prvi porodjaj bezala od carskog, na kraju zavrsim na hitnom carskom, bebu vidim na pet sekundi sutradan, nju odvoze u drugu bolnicu, i tek nakon sedam dana se prvi put spajamo....pakao od zivota. A kad se setim koliko sam zamisljala taj trenutak kada ce mi je posle porodjaja dati u ruke. Bitno da je ona dobro, tebi ionako to proleti, jer spavas[sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 15:25:30)

Hvala vam drage.... al uhvatile me crne misli.... da vam ne pricam i ne mracim. Uglavnom imam taj neki strah sto ga necu odmah videti

jess na CR moram zbog injekcija fragmina koje primam celu trudnocu. A spinal dr nece da mi da jer je spinal kontraidikovan sa fragminom
Uglavnom najbezbedniji je u mom slucaju CR sa totalnom.
al eto moje crne misli pa zato sam sva u negativi danas....

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 15:27:54)

Maraj naišao ti je dan. Dešava se... Proćiće te to.
Ja se trudim da ne razmišljam o tome, a verovatno kad dođe neće biti svejedno.

MAMAMAJ -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 16:02:11)

Maraaaj, budi hrabrica, znaš i sama da će se isplatiti. [sm=smiley31.gif] kada stigne [sm=modricrtici.gif] promenićeš ceo tvoj pogled na svet, a već sada si svesna da je najvažnije da oboje budete živi i zdravi.
Btw, čitala sam kad si tamo pitala da li je lep onaj zeka što si poručila da izvedeš [sm=modricrtici.gif]
u njemu, odličan izbor. Tvoja beba će to iznosati, a provereno je udobno i praktično, imam gomilu njihovih stvari.

adulence -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 16:06:00)

Dobar dan zene,rucak mi gotov,majstori namestili bojler ostaje da se oriba kupatilo i gotovo...
Maraj bice sve u redu vec ce ti sutra biti bolje...saljem ti zagrljaj...
Ivka mi kod kucice,la se druzimo ...
Danas sam narucila dva carsava zakrevetac u narandzastoj i zelenoj boji sa lastisem ,sutra stize jedva cekam...

Bekolino 25 -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 16:27:52)

Zene kako se borite sa zatvorom muku mucim 3dana stomak me zaboli ali nista [sm=smiley13.gif]

sonyasha -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 16:53:26)

Jess, i ja sam bila u školici za trudnice :-D rekli su nam tamo i da između kontrakcija postoji pauza da udahneš, a ja to nisam imala nego sedam sati na abnormalnoj indukciji, kontrakcije sve vreme, jedna se završi druga krene! Hoću da ti kažem da sam i ja bila puna entuzijazma i sve ih doslovce tamo slušala i verovala pa sam se u praksi razočarala. Ne kažem da im ne veruješ ali uzimaj sa rezervom. Sve u svemu, naslušala sam se beba koje odmah zaplaču u roku od npr. deset sekundi, a bila je jedna koja minut nije plakala, to je najduži minut ikada :-(

Lisa Simpson -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 17:12:16)

Sony možda je ta indukcija razlog tome. Ja mislim da lekari imaju malo laku ruku na toj indukciji, ja bih to malo zabranila. A naočito bih zabranila da planski pokreću prirodni porođaj ženama koje za to nemaju ama baš nikakvu indikaciju, zato da bi se porodile u ovoj i onoj smeni. Tako se žene namuče a čula sam da je to naročito zeznuto kod prvorotki.

Ja ću čim porastem da krenem u tu školicu i jedva čekam da postanemim đače[sm=smiley4.gif][sm=smiley23.gif][sm=smiley2.gif] ali se slažem sa tobom Sony da to uvek bude malo i individualno od žene do žene i od porođaja do porođaja. A i sigurna sam da i te sve školice nisu iste.

Mala Elena -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 17:57:31)

Bekolino i ja imam delimicno taj problem... [sm=smiley13.gif]
Bila sam juce na uz, sve ok, ali beba skupila nogice pa nije mogao da se vidi pol. [sm=smiley13.gif]

Lisa Simpson -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 18:10:40)

ME nemaš tiker u kojoj si ti sad nedelji.

Maraj -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 18:45:44)

Me super za uz.
ja se malo smirila. Dosao mi mm s posla. Obecao je da ce biti ispred sale tako da mi je sad lakse.

adulence -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 19:06:45)

Draga ja od kada jedem za veceru voce,ujutru nemam problem da odem u wc ...
IZVORNA PORUKA: Bekolino 25

Zene kako se borite sa zatvorom muku mucim 3dana stomak me zaboli ali nista [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 19:09:46)

me super za uz.
meni je sa u toliko bilo zao nije imala skolica za [sm=nosecka.gif] zao mi je i sada, ali uglavnom sve znam...

ja sam veceras tako troma, i osecam se ogromnom ne mogu da mrdnem...

hvalila sam se kako od kako pijem elevit stolica mi je super, e zadnjih nedelju daba se mucim sa njom[sm=hudicek1.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 19:38:46)

Ćao ženske [sm=bravo.gif]
Uh Janabons mogu da zamislim koliko si se istresla. Kakva je situacija, jel si upratila stolicu? Bože bože da tako pukne čaša....ljubi nam Janče.
Suzi bravo za 30 nedelju, leti vreme i bliži se susret sa devojkama [sm=bravo.gif]
Maraj i ja sam imala strah da mi ne ukradu bebu, pretpostavljam da ti je to u glavi. Svašta nama majkama prođe kroz glavu...Biće tu tm, ne brini, nije više vreme kao što je bilo osamdesetih godina, biće sve ok, vrlo brzo ćeš da se družiš sa bekanom [sm=smiley31.gif] Meni je recimo iako prirodan porođaj, ostajanje u bolnici bilo kao za cr, 6 dana, jer mi je Mila dobila žuticu. Trećeg dana su mi je uzeli, da je stave na infuziju i u inkubator, a mleko mi taman krenulo...jako sam plakala, i sad mi teško kad se setim. Ali eto, nema pravila, ne mora da znači da one koje su na prirodnom prođu bolje od cr. Prođe sve i posle se grlimo kući, videćete [sm=smiley1.gif]

janabons -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 19:47:37)

CAo zenske
Jana mi je, Hvala Bogu, dobro,stolica je uredna. Ta moja mala, od rodjenja zna da me presece[sm=smiley36.gif]

adulence -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 19:54:02)

Uh dobro je da je sve u redu...joj kako nam takk skrate zivot ...of kad ih rodimo najveca ljubav ali i stalna briga...dusice nase ...joj ja jedva cekam da vidim ovo nase drugo bice ...joj zene vinkoje vec imate decu jel ste u tripu kako je moguce voleti jos nekog kao prvo dete???

Maraj -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 19:59:33)

Jole upravo mi se to motalo po glavi.....kako mogu "svasta" da urade dok sam ja pod anestezijom. Danas mi to pade na pamet i ceo dan nisam mogla da se smirim....suza suzu stize...haos sa mnom

jano dobro je da je sve prošlo ok

Maraj -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 20:02:42)

Trena mi pomoc oko kupovine dušeka pa sam pisala u temi kakav krevetac. Please virnite tamo

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 20:10:01)

Maraj taj strah imam i ja, ali meni će biti na porođaju ili drugarica koja radi u frontu ili mm, platićemo da prisustvuje.
Isto i kod mene postoji taj trip šta će da urade sa njima dok sam ja pod anestezijom.

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 20:11:29)

Maraj dal link, ja nmg da nađem, tj našla sam dušej za krevetac...

Trcosava -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 20:17:17)

IZVORNA PORUKA: Lisa Simpson

Sony možda je ta indukcija razlog tome. Ja mislim da lekari imaju malo laku ruku na toj indukciji, ja bih to malo zabranila. A naočito bih zabranila da planski pokreću prirodni porođaj ženama koje za to nemaju ama baš nikakvu indikaciju, zato da bi se porodile u ovoj i onoj smeni. Tako se žene namuče a čula sam da je to naročito zeznuto kod prvorotki.

Ja ću čim porastem da krenem u tu školicu i jedva čekam da postanemim đače[sm=smiley4.gif][sm=smiley23.gif][sm=smiley2.gif] ali se slažem sa tobom Sony da to uvek bude malo i individualno od žene do žene i od porođaja do porođaja. A i sigurna sam da i te sve školice nisu iste.

Uopšte nije to slučaj. Meni su oba porođaja pokrenuta, ne indukcijom već vaginaletama. Prvi put sam se porodila brže nego drugi.

Tiziana -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (12.8.2015 20:30:23)

Adulence, ja sam ovde negde i pisala o tome, kako mozes nekog drugog da volis kao prvo dete. A onda priroda sve to sama lepo uredi, Kao da imas jos vise ljubavi nego do tad..A identicne mislis su mi prolazile kroz glavu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>