RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Lisa Simpson -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 14:01:37)

valeri mislim da je kod suzi tačka 1. to što ima dve bebe pa im treba mnogo mesta u stomaku. To bi svakom bilo opterećenje za kožu, ipak bolje se mazati nego se ne mazati uopšte, makar malo pomogne,

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 14:08:23)

Valeri hvala ti na savetu, ali mislim ipak da mi je takav tip kože, na početku sam uzela nukkov za strije, zbog mirisa nisam mogla šaljićev, onda sam ipak uzela i šaljić striet, pa pavlovićevu, i ni jednog trenutka mi nije suva koza prosto puca, verovatno takav tip kože.
Nije mi to opterećenje, tek rekoh, nisam sam u fazonu jaooo šta ću sad, baš me briga iskreno, bitno da prođe sve kako treba i da su mi one, a i ja sa njima, zive i zdrave, lako ćemo za strije [sm=smiley36.gif]

jess021 -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 14:08:59)

Maraj, u skolici su nam rekli da se za cr ostaje sve ukupno 5 dana. 1. dan prijem, 2. dan cr i jos 3 dana. Mislim da posle cr -a ides na intenzivnu i onda sledeci dan na poluintenzivnu i da pojas posle porodjaja je obazvezan nakon cr-a.
Mi cemo sutra po posteljinu, peskire i mozda neko cebence, a sledeci vikend bi trebali u Suboticu po kolica. Za sebe jos nisam nista. Kontam da cu jedan dan po spavacice, papuce i u apoteku i sve da obavim odjednom.
Suzi, apsolutno se slazem s tobom, nekad ne vredi ni da se mazes 10_x_ dnevno, najbitnije je da su bebe dobro, a o strijama cemo razmisljati neki drugi put[sm=smiley1.gif]

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 14:16:49)

Ma naravno, čitam na nekoj stranici na fb-u gde se zene uzasavaju strija, Jaooo kakav haos kad im se pojave, bez uvrede al po meni su to glupačice, svakoj zeni bi trebalo da su bebe n a prvom mestu, slozićete se nadam se samnom. Pokušavala sam da ih zauštavim, sprečim al ne ide, boze moj, nista strasno.
Meni ostale još sitnice te za bolnicu, apoteka i tako to.
Ja htelada kupim pojas za posle carskog, međutim u apoteci rekoše ne nikako bar 20-ak dana od carskog da bi mogla rana da diše i lepo sraste. Lako ću ga kupiti ako lekari kazu da ga mogu odmah da koristim.

Maraj -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 14:17:17)

Hvala jess [sm=smiley31.gif]
ja od kako sam kod mojih slabije sam se mazala....velike vrucine su bile kad se namazem sva se ulepim bas mi je smetalo. Evo sad se istusirah i namazala sad dm losion

adulence -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 14:20:01)

Ja imam obicnu lezaljkicu od ive i iva ju je bas iskoristila,kod drugarice sam pre dva meseca videla tu vibrirajucu ibja svoje dete nikada u to ne bih stavila,pa meni ne bi bilo dobro da mi glava tako vibrira a ne bebi...
Suzi videla si moj stomak i ja sam sva u strijama ali takva nam je koza dzabe svo mazanje...heheh....ali i one vremenim posvetle i zaboravim na njih...heheh...

Valerie -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 14:20:29)

naravno suzi, nekad nista ne pomaze, meni samo zao oziljaka. ali blede vremenom...
samo da su bebice dobro [sm=smiley1.gif]
nikakav ja pojas posle cr nisam nosila a vratio mi se vremenom lepo stomak. jedno vreme bude malo neosetljiv oko oziljka, ali se meni i taj osecaj u kozi vratio. kad skroz zaraste, posle par meseci sam mazala kremice za ublazavanje oziljaka, jomelop valjda, da se lepo oporavi koza.

castim za 1000. post [sm=smiley36.gif]

Maraj -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 14:24:56)

IZVORNA PORUKA: Valerie

castim za 1000. post [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif] ja cu neki čokoladni kolacic [sm=smiley1.gif]
ma o kakvim vibracijama pricate ne mogu da pohvatam....od obicnih ljuljaski na struju/baterije ?

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 14:25:47)

Mislis na ožiljke od operacija?
Imam ih 11 do sad [sm=smiley36.gif], ali blede, ja sam isto koristila neku kremu za ožiljke i izblede skroz. Ma moj stomak moja stvar [sm=smiley36.gif]ti oziljci mi donose nešto najlepše na svetu-moju dečicu.
To si zene u tripu nmg da nose kupaći, pa kupiću jednodelni, ili čak i dvodelni, šta se koga tiče moja pupa puna strija i oziljaka[sm=jezicek.gif]

adulence -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 14:31:37)

Pa da postoje lezaljke/ ljuljaske koje vibriraju....suzi ja noskm iz dva dela...heheh

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 14:56:46)

Ja se oparila i danas, baš su darežljivi ovih dana [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]
Dobila trudničko i za maj i za jun, svih 100%

superm -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 15:04:18)

Nalsz urina,dosta bskterija...cekam urinokulturu i cervikalni bris. Grickam brusnicu, nalivam se Prolom vodom...

Maraj -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 15:07:08)

Superm verovatno je neka bakterija.... pih.....sta ces....i meni pisalo dosta bskterija. Nalaz urina tipa leukociti i ostalo ok a u nalazu urinokulture pise mi dosts saprofitnih bakterija i nesto streptococa. Dr ksze ok je to verovatno sam kontaminirala uzorak...al kao mogu da uzmem Josif Pancic caj za trudnice. Jos ga nisam uzela....

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 15:20:11)

Taj čaj bez dvoumljenja uzmite, meni je samo on pomogai kad sam imala ešerihiju, jeste malo gadan ali moze da se pije.

superm -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 15:22:12)

Prosli put sam provela 10 dugih dana u porodilistu. Primljena u cetvrtak, u petak bio konzilijum, cr u utorak, pusteni u subotu.

sonyasha -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 15:52:10)

Nas su u Gradskoj držali šest dana, tri na intenzivnoj, tri sa regularnim porodiljama zajedno!
Mi smo sa Vojinom uzeli kikovu ljuljalicu koja vibrira i bila je zakon za grčeve! S tim što se dete ne drži ceo dan u tome, uspavaš ga na pola sata uključiš vibraciju pa u krevetac! Meni je to bio zakon, čak u ta prva tri meseca sam ga vukla kod matoraca- baš je voleo taj položaj i bez vibracije da zverka okolo!
I naravno, kada je miš neutešno plakao od tibe, bilo je daj šta daš, zvuk fena, vibracija i cucla!možda sam loša mama, ali ništa gore od deteta koje se muči a V je tri meseca ridao [sm=smiley13.gif]h

janabons -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 16:55:15)

Lisa, kao sto je Jess napisala, takva je u Frontu procedura za cr, sve ukupno 5 dana[sm=smiley1.gif]
Pitaj slobodno sve sto te interesuje, ja sam imala prvi cr u Frontu

Maraj -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 17:21:52)

Janabons meni dr rece da ce da me primi dva dana pre CR. No dobro....dan gore dole.... nego kad vidis bebu? Ne taj dan jer da [sm=zmeden.gif]

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 17:24:50)

Da da Maraj, tog dana popodne ti je donesu da je dojiš, bude malo kod tebe i nose je, onda sutradan donose dva tri puta, prekosutra dan ti je ostave kod tebe.
I četvrti do peti dan puštaju, već sam se ja raspitala.
Naravno u mom slučaju ako bebe imaju odgovarajuću tezinu da budu puštene kući.

LIDIJA STEVAN -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 17:25:22)

Evo i mene sa izvestajem danasnjim,napokon dodjoh sebi od ove vrucine.Bili na komisiji,dobila bolovanje do 9.septembra potom otvaram porodiljsko.Potom otisli u Visegradsku kod mog doktora koji ce mi raditi CR ,planira da me smesti oko 15.septembra u bolnicu,a porodjaj bi planirao 1.oktobra.Pitala sam sto toliko ranije,kaze bolje tako u slucaju da ne krene ranije porodjaj jer ti imas problem veliki sa kicmom a i pijes lekove za pritisak pa da budes na sigurnom.Uradio mi ul.zvuk.Moj decko je tezak 2050gr.kaze dr.napredan ovaj klinja masala.sve ok sa plodovom vodom i grlicem.povecao mi methyildopu na 3x1.kaze sigurnije je tako .tako da od danas uzimam povecanu dozu.Za alergiju kaze da mi je to 100% od trudnickog progesterona..da nastavim da uzimam aerius.
Superm kad dobijes nalaz urinokulture kod ginekologa da vidis sta dalje.Samo pij dosta vode i grickaj brusnicu..

suzi kju -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 17:34:06)

Lidija super za mališu, neka bolje da je velik dečko.
A i za smeštanje u bolnicu bolje tako, ne vole oni da im zene nešto dugo leze ali kad mora mora.
Mene mozda već 17-og smeste da ostanem do kraja, ako ne tad onda bar krajem avgusta. Ja se pripremam da to bude 17.8.tamo sam nekako sigurnija, ne znam, koliko god ne volela bolnice, kako mi se blizi porođaj više volim da sam tamo.

LIDIJA STEVAN -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 17:35:25)

Pa kad smo sve ovo pozavrsavali otisli u aksu,kupili podlogu za presvlacenje ,par bodica,5 portiklica jos,odelce za izlazak iz bolnice,zvecku za mog buciku..jao svasta ima u Aksi,kad odem tamo tesko mi da izadjem napolje,sve bih kupila..

LIDIJA STEVAN -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 17:38:22)

Slazem se Suzi,ipak ti nosis dve bebe,a ja bi radije da budem krace u bolnici aki ako dr kaze tako ,sta cu..videcu ja jos sa njim..on mi je rekao da se pripremam da ce me tad smestiti od prilike,sad mozda bude i koji dan kasnije..svakako 1.septembra cu valjda krenuti i na ctg pa cu i tu znati neke stvari od prilike.

Jole84 -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 17:40:54)

Cao zenske [sm=bravo.gif] ja sam na dva dana kod sveki u selu, malo da odmorim, boluckao me stomak ovih dana jer sam dosta nosila Milu, sad sam ok cim imam pomoc. I plus mi mesi svasta nesto, evo mezim kiflice sa sunkom, ajdete izvolte [sm=smiley1.gif]
Jess, Isi, Ado bravo za super uz! Koja je jos bila? Citam sve al bas sam rasejana. A Vocicana i Pipi brzo da vam prodje vreme do srckastog uz, taj se period najvise otegne..
Valeri one sve kreme sto si nabrojala vezano za strije, jel si to nesto buckala sve ili nanosila kako kad-odvojeno?
Zene kako bese, u cetvrti mesec se ulazi sa 13+1?

Lisa Simpson -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (7.8.2015 17:50:51)

IZVORNA PORUKA: suzi kju

Nije mi to opterećenje, tek rekoh, nisam sam u fazonu jaooo šta ću sad, baš me briga iskreno, bitno da prođe sve kako treba i da su mi one, a i ja sa njima, zive i zdrave, lako ćemo za strije [sm=smiley36.gif]

suzi [sm=smiley20.gif] alal vera. Danas je zdravo razmišljanje postalo nekako retkost, pojma nemam kako su te žene upale u te komplekse. Ja moje nosim još od puberteta i ako će neko da mi veruje, živa sam[sm=smajl.gif] Nije baš nešto što bi svakom poželela, ali daleko od toga da je neki smak sveta. Mackam se, ne škodi, ako pomogne extra, ako ih opet dobijem, ništa i to ti je to.[sm=smiley36.gif]

Janabons hvala draga, hoću, ja još nisam blizu porođaja, ali prolazi mi kroz glavu ne mogu da kažem da mi nikad ne pada na pamet.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>