bebilule -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 07/2015 (chat) (11.7.2015 7:43:34)
|
Jutro [sm=nosecka.gif]. Ja sa izvjestajem, bila juce na UZ u klinickom kod dr kod koje sam isla prije ovih pretraga koje sam obavljala privatno (double i 4d). Sve ok na UZ, parametri odgovoraju trudnoci, brzamo dva dana. Bebać ima 850 gr, bio je poprijeko, mahao rukicama i nogicama. E onda me je pitala jesam li radila nalaze. Rekla sam joj za ogtt od prije neki dan i kad je čula da mi je šećer bio 3,3 (donja granica 4,1) nakon 2h rekla mi je da dođem u utorak ujutru i legnem na 2-3 dana u bolnicu da mi rade dnevne profile. Onda mi je zagledala noge otičem li i rekla da sam sa plodovom vodom na gornjoj granici. Sve sam prihvatila dobro, nije teško ni u bolnicu, kaže taman će mi uraditi i briseve, ali onda mi je počela pričati o posljedicama hipoglikemije u trudnoći i nije mi više bilo dobro...ne znam šta joj je to trebalo, mogla je vala i prećutati [sm=smiley13.gif]. Mjeriću ja šećer i kod kuće ova dva dana. Sinoć prije jela mi bio 4,7, poslije 7,1 a jutros na tašte 4,9. Sad sam doručkovala i čekam da izmjerim. Eto....
|
|
|
|