Mily83 -> RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo (12.9.2018 0:07:12)
|
IZVORNA PORUKA: milicicak Dzaba zakon kada se selektivno primenjuje. Jeste fiktivno zaposljavanje bilo problem ali je i mnogo veci problem sto poslodavci ne prijavljuju zaposlene, ne placaju doprinose na pravu platu, itd. I umesto da kaznjava nesavesne poslodavce drzava ovim zakonom kaznjava najoset__ljivije kategorije, trudnice, porodilje, roditelje dece sa posebnim potrebama i retkim bolestima, socijalno ugrozene i ranjive kategorije.Jeste se bolovanje i produzetak delilo sakom i kapom ali za to su lekari krivi, oni svojom profesionalnom odgovornoscu salju na bolovanje i pred komisiju...Najvise su kaznjene zene koje su dobile unapredjenje i povecanje plate manje od 18 meseci od otvaranja bolovanja i zene sa inicijalno visokim platama koje ne mogu dobiti vise od 3 prosecne plate bez obzira na to kolika im je plata bila. Tacno te drzava kaznjava sto radis i zaradjujes a eto pomislila si da bi mogla i da budes majka. Da ne pominjem one koje su poslodavci prijavili tek kad su morali pa im je porodiljsko 900dinara jer nema zakonskog minimuma. apsolutno se slažem, meni je rešenje za porodiljsko stiglo pre par dana i primanja će mi biti smanjena za 10.000 rsd samo zato što mi je plata povećana prošle godine, a inače sam već 10 god. u radnom odnosu bez prekida! Ovo nisu podsticajne mere za povećanje nataliteta već su mere za otići što dalje odavde...
|
|
|
|