RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (17.6.2016 15:58:24)

Sanjalice mogla si mu palentu uz taj potaz. Lakse bi mu davala. Ja tako mom L. A i gledam da mu dam zitaricu ili protein uz to , da nije cisto povrce. Nego , ti ces i vocne kasice nositi? Ja mislila samo slane tj povrtne. U Grckoj ima dosta voca. Na kraju krajeva bananu , breskvu nesto mu uvek mogu izgnjeciti. Ja tako planirala. Ti mislis da je bolje nositi kupovne vocne?

uz sta im dajete kesk? Ja juce L uvela plazmu uz voce. Juce breskva , banana i plazma a danas jabuka , banana i plazma

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (17.6.2016 16:09:43)

Maraj, ja bananu ne mesam ni sa cim, jer je sama po sebi kaloricna.
Ja sam stavljala po malo u kajsije, breskve, visnje. Juce je L doruckovala plazmu i mleko.

Sanjalicaaa -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (17.6.2016 16:20:45)

Maraj, a koje zitarice mu dajes recimo uz povrce? Citala sam u kuvaru za bebe kazu dodati zitarice recimo u neku corbicu, ali ne znam na koje se zitarice se misli.
Ja cu poneti i vocne jer mu dosad jos nisam davala sveze voce osim banana. A posto idemo sledece nedelje ne bih sada kretala sa svezim vocem.
Ja sam G davala keks uz vocne kasice da bi vise drzale sitost i da bih ih malo zgusnula. Nije bio neki ljubitelj keks i mleka.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (18.6.2016 8:14:01)

Sanjalice , u povrce stavljam ili palentu ili proso od zitarica. To vezano za corbu , misli se na kornfleks (bar u mom kuvaru)
A ako ne stavim zitarice stavim ugljene hidrate -krompir ili pirinac

jess jesi li uvela kravlje mleko , sa plazmom? Ja jos nisam kravlje uvela. Nesto mislim da je rano , otkud znam...

superm -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (18.6.2016 8:26:14)

Kravlje mleko nikako pre 1. godine

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (18.6.2016 8:27:44)

Superm to se valjda misli na mleko koje se cisto daje bebi da pije. Mislim da ga zene uvode ranije za spremanje kasica npr za plazmu i mleko ili za pravljenje griza.

Sanjalicaaa -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (18.6.2016 8:51:42)

Maraj, imamo isti kuvar. Videh negde da si neku sliku objavila. Znači kornifleks.
Ja recimo nestle žitarice i pire mutim sa kravljim mlekom. A pije ad.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (18.6.2016 9:26:58)

Da da [sm=smiley1.gif] kornfleks. Ja ga nisam do sad stavljala. Valjda am usla u neku semu oko kuvanja pa ni ne eksperimentisem puno [sm=smiley1.gif]
pa ja se jos nesto snebivam oko kravljeg...

Sanjalicaaa -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (18.6.2016 10:01:11)

Nama je nas pedijatar tako savetovao. Ne bih mu dala da pije nikako, a ovako uz zitarice zasto ne. Cak primecujem da mu se vise svidjaju sa kravljam mlekom.

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (18.6.2016 10:34:40)

Mi doruckovali zumance sa maslacem i pavlakom. I dodala sam malo kravljeg mlijeka. M ce piti ad do godinu sigurno, a mozda i poslije. Kravlje sam dodala prije par dana u neke, nazovimo, projice i jutros u jaje. I dodavacu ga tako u hranu. Niti je to mnogo, niti cesto.

sonyasha -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (18.6.2016 21:52:07)

Di, ni ja ne znam šta dalje? Jel ste oformili obroke ili sve klopa kao ručak? Jel siki posle klope?
Nama je sada samo ručak i posle malo zalije [sm=smiley36.gif] mada pojede po 200gr povrća kapiram da mu je sikenje samo navika da mu ne treba posle klopice[sm=zmeden.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (19.6.2016 8:47:28)

Sonyasa isti sluca i kod nas. Svaki obrok zavrsavamo sa sikenjem. Nekad i u toku obroka , zna da se buni i da trazi da sisa

nego , opet ja , sa L izbegavanjem hrane.....L mi hoce jogurt i hleb u poslednje vreme , pa se nosim mislju da na more ponesem jogurt. Ono malo pakovanje kravice od 250ml. Da ponesem 2-3. Imamo frizider u kolima. Pa bar to da mi jede tamo. U Grckoj nema jogurta

superm -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (19.6.2016 9:11:53)

Grčki jogurt je divan. Moj mlađi sin je to obožavao. Jeste gušći nego naš.

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (19.6.2016 12:25:51)

Maraj, L jos nece da jede kao prije?! I Suzi je imala istih problema sa svojim curama.
Mi cemo danas blitvu za rucak. Ustvari, cuspajz od blitve, sve sa zumancetom, mlijekom i bransom. Kaze li se kod vas cuspajz? [sm=smiley36.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (19.6.2016 12:35:26)

Ahaha bebi [sm=smiley36.gif] mislim da se kaze. To mu dodje kao čorbica [sm=smiley1.gif]
nece L da jede. Bas zeza...
superm znaci vi ste jeli grcki jogurt? On je bas gust , kao nasa pavlaka je l da

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (19.6.2016 13:36:55)

Nije to corbica. Gucse je. Kao kad spremas spanac, samo je umjesto njega blitva.

amelia -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (19.6.2016 13:37:04)

Mi imamo jos dve nedelje da cekamo sa uvodzenjem zumanceta tako nam naredila dr [sm=smiley36.gif] jedino mi ovde ne jedemo jaje majku joj. Ima vremena krkace. Ne znam sta da mu skuvam sad za rucak nemam mesa [sm=zmeden.gif] mozda povrce sa sirom kupila sam mu juce parmigjano.
Maraj mi isto krkamo grcki jogurt super je [sm=smiley1.gif]

janajana -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.6.2016 8:59:38)

mene nema, pa nema[sm=smiley36.gif] dosla mi mama i sestra iz Kanade pa ni ne stizem bilo sta da pisem [sm=smiley1.gif]
Ono sto M sada najvisevoli jesu one pirincane galete potopljene u u jogurt, isitnim ih i malo ih ostavim da odpistr ili malo rucnim mikserom izmuti, "davii" se u tome [sm=smiley36.gif]
Inace jel neko presao u forum od 9-12 meseci posto mi vec uveliko imamo 9 mes [sm=smiley36.gif]

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.6.2016 9:16:50)

Mi imamo devet od pre dva dana a još smo ovde.
Pitanjce jedno:koje sir da im kupim , abc ovde neka ni u jednom marketu?

sonyasha -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (7.7.2016 22:53:28)

Nema nikoga na ovoj temici?!?
Mi došli sa Tare pa nam je na redu blitva i piletina tj. neka od ta dva....a treba da uvedemo i voćni obrok, idalje smo samo na ručku!

dijana1* -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (11.7.2016 0:31:51)

Sonya mene sramota da se javim[sm=smiley36.gif]
Mi i dalje to sve laganoooo hahahaha[sm=smiley36.gif]
Vec smo nedelju dana na moru, sutra se vracamo kuci i ozbiljnije se bavimo ishranom. Ponela sam gotove kasice slatke i slane ali slane nece ni da proba samo pljuje tako da ga nisam forsirala. U principu non stop ga dojim i jeo je jednom dnevno slatku kasicu. Mozda do 100 g. I par puta sam mu dala jogurt i po koju nrvicu hleba da mulja po ustima dok nahranim Vuka i Kostu.
Mislim da je krajnje vreme sa ima 2 ozbiljnija obroka.

superm -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (11.7.2016 0:44:09)

IZVORNA PORUKA: suzi kju

Mi imamo devet od pre dva dana a još smo ovde.
Pitanjce jedno:koje sir da im kupim , abc ovde neka ni u jednom marketu?

Suzi, bilo koji mladi sir.

sonyasha -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (12.7.2016 9:06:38)

Mi smo ozbiljski navalili na klopu [sm=smiley36.gif]
Za mesec dana isprobali pirinač, kukuruz, krompir, šargarepu, grašak, boraniju, blitvu, crni luk, belo meso, jabuku, kajsiju, breskvu.
Od milupe kukuruz+pirinač+ ad dobio alergiju, a doca nam je rekla da mu dam malo griza sa običnim mlekom i pratim reakciju, ako je nema da je to samo reakcija na neku hemiju iz ad mleka.
Znači uveli užinu u 10 i ručak oko pola 3.[sm=bravo.gif]
Jedino mi količina nije jasna, on hoće da pojede i 350gr ručka a voća 300gr, jel to previše?

Sanjalicaaa -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (13.7.2016 22:56:07)

Sonya, ja i ne znam koliko grama pojede. Uglavnom punu ciniju. Mi mleko pijemo ujutru i uvece, ujutru zitarice, rucak povrce, pridvece voce, u medjuvremenu dosta vode i ponekad sok.

sonyasha -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (15.7.2016 10:16:38)

Mi probali i ovas. Skuvala sam za sebe i njemu u voće ubacim punu kašiku onako sa opnom, ne znam da li grešim?! Njemu se sviđa[sm=smiley1.gif]
Uz to uveli i papriku, onako parčence skuvam sa ostalim oljuštim opnu i to je to. Samo kaki tri puta dnevno, sve drugo deluje ok [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>