Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.5.2016 13:28:06
|
|
|
|
sonyasha
|
Ženske, kada pomenuste more i kupovinu kašica da vam kažem da je u Grčkoj na Halkidikiju bilo jaaaaako malo kašica kupovnih pre dve godine. Možda dve vrste i to u onim megamarketima, meni je to bilo veliko iznenađenje. Tako da se dobro raspitajte ako računate tamo na kupovinu. Mi smo nosili i isteglili se načisto.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.5.2016 13:41:16
|
|
|
|
jess021
|
Meni su i Hippove slane grozne, imaju neki miris na koncentrat, nije se dopalo ni meni a ni Lenki. Samo sam joj jednom kupila kad nismo bili kuci. Sto se tice jogurta, kiselog mleka i sl morate biti strpljive. Ja kad sam prvi put davala L jogurt nisam pomesala sa palentom vec zagrabim kasiciu palente i umocim malo u jogurt, nekoliko puta proguta i krene da se mrsti, tad sam prestajala i davala sa vocem, koje sam vec pripremila. Morala sam imati plan B u slucaju da nece.Tako 2-3 dana i juce je pojela sve sa jogurtom. Treba im vremena da se naviknu na taj ukus.A i nikad nemojte davati hladan jogurt i neka palenta bude mlaka jer kad je topla jos vise pojacava kiselost jogurta.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.5.2016 13:43:49
|
|
|
|
adulence
|
Da,da ako mozete nosite kasice....bolje nego da budete iznenadjeni tamo...meni ce Relja imati godinu dana tako da ce jesti u velikoj meri sto i mi,pa mi nije to neko opterecenje...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.5.2016 14:09:00
|
|
|
|
Khaleesi
|
Ja sam maloj uzimala kasice u Haniotiju, imao je dobar izbor... Nestle su bile... 2013. smo bili... Mada smo poneli dosta kasica, ali zafali... Ne znam gl=de si bila pa nisi nasla...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.5.2016 14:31:11
|
|
|
|
suzi kju
|
Jess ne znam koju si kupovala hipp, ja uzela ćuretina sa povrćem i baš je bila lepa, to uzela sam o da probaju. A za jogurt ne znam šta da radim, probaću Jess kao što si rekla. Voće si stavljala u jogurt ili nisam dobro razumela?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.5.2016 15:02:11
|
|
|
|
Maraj
|
Ja cu na more poneti ove zitarice. Ponecu i koju slanu verziju. Mada idemo kolima. Sta jw problem da skuvam krompir il neko povrce za 30-ak min. Lonecu njegovu serpicu pa mogda mu i skuvam nesto. Il ujutru palentu. nego , kada ste uvodile gluten , jeste li isto 3 dana lo malo davale? Ja sam L jutros dala malo da proba pa presla na palentu. Planiram ove žitarice da mu dajem za veceru. Kad da ih prebacim za vecwru? Da l da cekam 3-4 dana pa onda?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.5.2016 15:09:23
|
|
|
|
Maraj
|
Suzi , zaboravih da te pitam da l s nekim razlogom dajes petit beure keks ? Neces plazmu? Pitam da znam s kojim mi da krenemo. Kad im dajes keks i mleko? Za veceru?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.5.2016 16:58:16
|
|
|
|
suzi kju
|
Marej to me je doktorka rekla za petit, navodno ima manju soje u sebi za razliku od plazme. To sam u prvo vreme dok sam uvodila gluten, sad im već ponekad dodam u kašice po kašičicu plazme.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.5.2016 15:20:51
|
|
|
|
Maraj
|
Klopate li ? ja sam L jutros za doručak dala 8 zitarica , a za rucak povrce sa palentom. Videcu za veceru da mu dam zitarice i voce. Da l bi mogla sutra kada nam je 3.dan glutena , da ga prebacim za veceru , a voce vratim za doručak?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.5.2016 15:29:47
|
|
|
|
jess021
|
Suzi, nisam mesala voce i jogurt, vec mi je voce bila rezervna varijanta, pa kad vise ne bi htela jogurt ja ubacim voce u palentu jer to znam da sigurno hoce. Maraj, ako nema reakcije slobodno prebaci za uvece nesto sa glutenom. Dr nam je rekla da 8 meseci mozemo koristiti kravlje mleko da pravimo cokolino, griz, sutlijas i sl.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.5.2016 15:36:16
|
|
|
|
Maraj
|
Jess , ako sam razumela , kada napunute 8 meseci , prelazite na kravicu? Pa to je super! Hvala na informaciji. Ja nisam to znala. Taman bi mogli onda i ove žitarice sa glutenom da pravimo sa kravicom. Ja juce i danas pravila sa ad mlekom. Joj sto je ukusno. Pojela s am ono sto je ostalo iza L
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.5.2016 15:46:00
|
|
|
|
Mala Elena
|
I mojoj Eni nije smetala kravica, u tom periodu je probala malo kad smo bili kod babe i dede. Maraj, mislim da nece smetati glutenski obrok za veceru ako joj vec nije smetao isti prethodna dva dana.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.5.2016 15:54:44
|
|
|
|
jess021
|
Maraj, Lenka ce i dalje piti ad kad pije samo mleko, ali za pravljenje toga sto sam napisala cu probati ovo mleko. Rekla je dr mleko sa sto vecim procentom mm, bez ikakvih dodataka vitamina i obavezno prokuvavati bez obzira sto je dugotrajno. Ja ionako kupujem u mlekari ono sto se kuva.
< Poruku je uredio jess021 -- 19.5.2016 15:55:13 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.5.2016 15:59:31
|
|
|
|
Maraj
|
Super jess hvala na informaciji. Mene moja dr "odradi" na brzaka tj L , jedva stignem sta da je pitam. nego , imala sam danas " problem" sa L za rucak. Njemu je i dalje (.) glavna. Spremila sam mu rucak , on pojeo par kasikica i mastavio da se dere , kuka i trazi (.). Sta cu , posustala sam nakon nekog vremena. Nece usta da otvori a trazi da sisa. Nasisao se malo pa sam mu opet lonudila rucak. Tada je lrihvatio da jede. Ne znam sta cu sa njim , mislim da cemo se bas bas tesko odvici od sisanja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.5.2016 21:27:47
|
|
|
|
dddaca
|
Prodaj malo svog mleka da stavis u hranu dok ne zavoli da rucka. Mi smo tako u pocetku. A vidim da pisete i o kravljem mleku. Nema potrebe da se zuri sa njim, bar do prve godine.Tesko je za varenje, ometa apsorpciju gvozdja...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.5.2016 21:34:13
|
|
|
|
Ana RR
|
Slažem se sa dddacom oko mleka...
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.5.2016 21:35:06
|
|
|
|
Maraj
|
Mame koliko dugo kuvate krusku ? Ja vexeras prvi put kuvala krusku i mesala sa palentom. Probao je ranije al samo kupovnu kasicu kruske. Jao sto sam je dugo kuvala. Ja sam mislila da ce ko jabuka brzo biti gotova , kad kuvah je sigurno 15min. Da l sam trebala toliko ? Cini mi se dakad je bocnem bude tvrdja. Mozda i treba tako...ja ocekivala bice mekana kao jabuka
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.5.2016 21:39:55
|
|
|
|
dddaca
|
Verovatno zavisi od vrste. Ne mogu tacno da se set_im, ali mislim da je nisam dugo kuvala. Najsigurnije ti je da probas, pa ako je tvrda nastavi jos neki minut, jer se dugim kuvanjem unistavaju vitamini
< Poruku je uredio dddaca -- 19.5.2016 21:41:24 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.5.2016 21:56:13
|
|
|
|
Maraj
|
Pa zato sam se i ja smorila. Kad je bocnem viljuskom ona tvrda... kuvah je oko 15 minuta
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.5.2016 22:07:23
|
|
|
|
dddaca
|
Mislila sam da kad je bocnes odlomis parce i probas. U svakom slucaju malo je tvrdja od jabuke
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.5.2016 4:18:21
|
|
|
|
marketing RR
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dragi Ringerajci, Dobrodošli u temu pod sponzorstvom kompanije Lifemedic, distributera Pharmalife proizvoda, u okviru koje vas pozivamo da napišete svoje iskustvo u korišćenju Fitolat-a. Želimo da čujemo vaše utiske, jer nam vaša iskustva znače da budemo još bolji i radimo na kvalitetu naših proizvoda. 23.5.2016. žiri (koji čine direktor kompanije Lifemedic i direktor Ringeraja.rs) odabraće tri pobednika kojima će Fitolat biti poslat na kućnu adresu (o trošku sponzora). Konkurisanje, podrazumeva da će vaše iskustvo biti objavljeno na sajtu kompanije Lifemedic. Takođe, molimo vas da nam putem privatne poruke, na nalog marketing RR, pošaljete svoje ime prezime, kako bi vaša iskustva bila verodostojna odnosno objavljena sa potpisom, na sajtu sponzora - Lifemedic. Fitolat tablete- za dovoljno mleka i lakše dojenje Dojenje je blagodet za majku i dete! Majčino mleko je najveće bogatstvo koje mama može da pokloni svom detetu odmah po rođenju. Majčino mleko je nezamenjivo i jedinstvena hrana po svom sastavu koja omogućava pravilan rast i razvoj deteta pored hranljivih materija sadrži: imunoglobuline, lipozome, makrofage odnosno sve neophodne faktore rasta i razvoja. Mleko je za novorođenče prva imunizacija koja ga štiti od mnogih bolesti a to je veoma značajno jer imunološki sistem beba fiziološki-prirodno po rođenju nije kompletno završen i sazreo. Još je veoma važno naglasiti da dojenje blagotvorno deluje na emocionalni, psihički i intelektualni razvoj deteta što su pokazale brojne studije širom sveta. Naša zemlja se po procentu majki koje doje nalazi na veoma niskom mestu jer se manje od četvrtine beba doji manje od 6 meseci! U cilju stimulacije laktacije i poboljšanja kvaliteta odnosno nutritivne vrednosti i količine majčinog mleka, tu su Fitolat tablete! Fitolat tablete su prirodni tradicionalni preparat namenjen dojiljama za: * poboljšanje laktacije * održavanje laktacije tokom celog perioda dojenja Pročitaj više ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.5.2016 13:32:04
|
|
|
|
Maraj
|
Lazaru se bas svidja kruska sa palentom. Nisam mu do sad pravila tu kombinaciju. Jutros sam mu i banane dodala u ovaj miks. Sve je pojeo. Prvi put je otvarao usta , najjvisw , koliko je mogao
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.5.2016 13:56:36
|
|
|
|
suzi kju
|
A i smo jutros prvi put kombinaciju avokado banana i palenta i isto su tako otvarale usta kao L Ručkale su ćuretinu, blitvu, šargarepu, keleraba.
< Poruku je uredio suzi kju -- 20.5.2016 13:57:07 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.5.2016 14:28:25
|
|
|
|
Maraj
|
Suzi mi jos ne probasmo avokado. danas nam je dan sa povrcem za rucak: krompir , šargarepa , keleraba , brokoli , zelje (1.put) , maslac i pavlaka
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 21.5.2016 7:05:06
|
|
|
|
suzi kju
|
Mi smo probali pre par dana, sa bananom im se baš sviđa, sa jabukom sam im davala i juče palenta avokado i banana.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?