Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 11:27:27
|
|
|
|
Khaleesi
|
Mislim da je moja prvo griz probala, pa hleb grickala, pa keks i tako redom... kad proba mleko jogurt i sir das ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 11:40:14
|
|
|
|
Maraj
|
L je od mlecnog probao pavlaku i jogurt. Ne znam kako da mu uvedem gluten Da l da kupim te gotove mlecne kase sa glutenom... nema nam bebilule , da l je i ona sve to uvela. Sad ste me bas bacile u rebus da l sam spora sa uvodjenjem namirnica
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 12:00:42
|
|
|
|
Khaleesi
|
Nisi spora, jednostavno drugacije se hranite :D Ne znam sta da radis, ja kazem kako smo mi... na kraju sve ce da proba, a ti pocni sa cim mislis da je najbolje za bebu.... jel glodje hleb?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 12:20:45
|
|
|
|
Maraj
|
Ne ne glodje. Nisam mu opste davala gluten
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 12:29:06
|
|
|
|
Khaleesi
|
Jesi rekla koliko ima meseci...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 13:09:17
|
|
|
|
Maraj
|
7 i po. Imas u tickeru. Nisam ni razmisljala toliko o tome dok ne vidoh da ste vi sve zivo uvele
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 13:14:21
|
|
|
|
amelia
|
Maraj ja sam mu prvo dala psenicni griz tri dana. Jednom sam dala neku kasicu sa keksom koji je sadrzao gluten i tako smo poceli mm je kupio a nije ni znao da sadrzi gluten Posle sam mu dala keks.hleb nije jos jeo niti ista drugo sto sadrzi gluten.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 13:48:13
|
|
|
|
suzi kju
|
Khaleesi u frontu sam se porodila. Maraj i kod nas je isti ručak samo nemamo blitvu. Ja sam gluten uvela po savetu doktorke voće sa keksom, pa griz, pa žitarice. A prženice bi ja pržila na maslinovom ulju.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 14:26:29
|
|
|
|
Maraj
|
Suzi kako voce i keks? Koji keks dajes i cime razredis ? Mlekom ili u vodi u kojoj se kuvalo voce?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 14:28:02
|
|
|
|
suzi kju
|
Sa vodom u kojoj se kuvalo ili dodam mleko. A keks petit beurre.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 15:45:28
|
|
|
|
jess021
|
Maraj, ja cu gluten uvesti danas, kroz 7 corn. Nemoj da brigas, i ja kaskam. Nisam jos ni gluten ni zumance, ali ima kad. Joj htela sam nesto da pitam, ali sad nemam pojma sta
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 15:49:20
|
|
|
|
Maraj
|
Jess pisi kako je proslo i sa cime si ih dala.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 15:53:57
|
|
|
|
suzi kju
|
Trudnica zaboravna Jess imaš poruku
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 16:53:37
|
|
|
|
bebilule
|
E tu sam ja, samo vrtim isto pa nemam sta pametno reci. Maraj, i mi smo tu negdje. Samo uvodim zumance, sljedece sedmice idemo vec na 1/2. Gluten nisam jos, mislila sam i ja kroz 7 Corn, ili griz. Dala sam mu par puta koricu hljeba. Cim raskvasi, ja bacim, tako da i ne racunam da je probao. Raspored nam je sljedeci: dorucak zitarice sa vocem, uzina voce, rucak meso i povrce, a za veceru se trudim neku slanu varijantu zitarica, ali nesto nemam bas izbora. I tako sam sinoc smislila recept....jer bi i meni dosadilo jesti palentu i rizu. Isjeckala sam dosta blitve, dodala maslinovo ulje, kukuruzno brasno, evo veceras i malo mladog sira. Sve to zamutila sa jogurtom i ispekla. Dobila sam nesto izmedju kukuruze i zeljanika. Kada se ohladilo TO NESTO, samljela u blenderu i dodala jogurt da napravim kasicu. Bas je ukusno, dodje mi da se otimam sa njim . Zovite me Jamie Oliver
< Poruku je uredio bebilule -- 16.5.2016 16:55:10 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 16:57:52
|
|
|
|
suzi kju
|
Ček stani da zapišem Lepo zvuči!!! Ja prepisujem od tebe, naša su deca bezzuba pa jedu slično (strogo kašasto) Kukuruzno brašno? Palenta?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 17:07:56
|
|
|
|
bebilule
|
Samo prepisuj Kukuruzno brasno Suzi. I gusto zamutim, stavim jogurta tek toliko da se sjedini. Odgovara mi da bude tvrdje, bolje se samelje, ne zgnijeci se. Ja otprilike, 5,6 listova blitve, par kasika kukuruznog, mozda kasiku sira i malo maslinovog. Imam neku malu tepsiju, velicine tanjira i taman... Bas je ukusno, valjda i sto se pece.
< Poruku je uredio bebilule -- 16.5.2016 17:09:16 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 17:16:30
|
|
|
|
suzi kju
|
Ahahhahaha sama sebi se smejem, kukuruzno brašno i palenta, koja sam ja budala Stao mozak skroz upisala, spremaću im neki dan. Možda tako budu htele sir i jorgut.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 17:25:17
|
|
|
|
suzi kju
|
Može da se doda i žumance recimo. A jel se stvorila korica kad ispečeš? Koliko dugo pečeš, na koliko c°?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 17:34:36
|
|
|
|
Maraj
|
Jao bebi ti si mj idol. Bas si lik. Nije ni cudo sto mi se "svidjas" kad je i mm iz ustog kraja ko i ti. Ro tvoje mu dodje ko proja sa blitvom samo u bebecoj verziji. moracu i ja da uzmem taj 7 corn pa da dam L sa vocem i mlekom za dorucak il kako vec... je l preferirate nekog proizvodjaca tih 7 corn pahuljica?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 18:06:06
|
|
|
|
bebilule
|
Suzi, nemam pojma koliko sam dugo pekla, otprilike. Na 220, pa sam smanjila na 150. I stvori se korica, namjerno ga dobro "isusim" da bi ga blender usitnio, a ne zgnijecio. Da Maraj, kao projice sa blitvom, samo tvrdje.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 19:51:19
|
|
|
|
suzi kju
|
Probaću nekih dan pa javljam lako je prošlo. Kamene projice
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.5.2016 21:52:09
|
|
|
|
Khaleesi
|
Suzi, i ja sam bila u frontu, mene su 21. pustili kuci... bila sam u sobi sedam, ako se dobro secam... :D Ja sad uspavala kompaniju, pa ako hoce neko da caska... nesto sam bzv ceo dan...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 17.5.2016 10:10:20
|
|
|
|
suzi kju
|
A ja sam bila na carskimm gore. Mame jel za poparu samo sredinicu od hleba stavljate ili može i korica?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 17.5.2016 10:16:55
|
|
|
|
Maraj
|
Suzi koji hleb ces staviti? Beli? Ja nisam davala L do sad pa pitam. Al mozda bi stvarno moglo bez korice , ionako nemaju zubice. Moj L ima 4 zubica i nece da zvace. Jutris sam mu samo pola prosa samlela, nije hteo da jede , pa sam opet morala da sameljem sve
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 17.5.2016 10:32:55
|
|
|
|
suzi kju
|
Nisam ni ja davala hleb još al planiram da im dam, tako poparu da spremim i dam im. Ne znam kad ću, ovih dana ću da probam pa ćemo videti. Sad se samo informišem.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?