serpica
|
IZVORNA PORUKA: tijatija IZVORNA PORUKA: serpica Mnogo znaci jedna godina verujte mi,mnogo,evo ispricacu vam ukratko primer moje cerke. Pre neku nedelju nakvasile su joj se noge na putu do skole,zove me sa necijeg mobilnog i trazi da joj donesem druge patike i carape. Ja kazem,hocu ali tek za veliki odmor ne mogu da ostavim tomu tek tako iako nam je skola blizu. Elem,dolazim u skolu za veliki odmor,njene drugarice ima ih samo 8 u razredu navalile se na gelender stepenista,uzinaju,kikocu se,gledaju neke spomenare,bas pravi devojcurci,moje Lene nema. Idem prema ucionici vidi neki metez ispred,guzva,vika,cika,sve decaci,probijam se polako i vidim moju Lenu koja se sa mokrim carapama kliza po hodniku i pravi takozvani "klizeci start" pada na dupe,smeje se,mokri tragovi ostaju iza nje a decaci joj aplaudiraju. Eto ukratko koliko je ona zrela sa 10 god,tacno je da decaci kasnije sazrevaju a ona je ocigledno na njihovom nivou jer je ozbiljne devojcice ne zanimaju. joooj izvini molim te... ali se posteno ismejah... Tija,to je samo jedan deo,ima toga jos,cini mi se svakim danom da je sve vise dete,inace je pametna devojcica ali brate,dete i nema sta,a mozda je i tako bolje,ponekad se zacudim kad vidim one "starmale" pa mi drago sto imam bas dete u kuci..jednom se prozivljava detinjstvo,ima vremena,ceo zivot ce biti odrasla.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|