Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 2.2.2009 13:13:20
|
|
|
|
guppy RR
|
januarsko sam dete i krenula sam sa 6 godina u školu - ništa mi nije falilo. U Sloveniji je sad to normalno, ovde je uveden sistem 9-godišnje osnovne škole, pa kreću deca sa 6 po progamu.
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 2.2.2009 13:15:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Nisam imala pojma. Ustvari sam sličnu temu videla na rr.ba, i gledam godište deteta 2003. a kreće u školu pa sam se zbunila.
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 2.2.2009 15:07:10
|
|
|
|
kumara
|
Tasho, mislim da je i kod nas sad tako... Ili je bar bilo price da ce biti. Sa jedne strane meni je zao da se dete upise sa 6 godina u skolu jer mu krades vreme za igru, a sa druge strane za kasnije je mnogo bolje jer ranije zavrsi fax i ima bolje sanse da se zaposli jer je mladje od generacije sa kojom studira (u idealnim uslovima naravno).
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 2.2.2009 15:15:49
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lenka (u idealnim uslovima naravno).
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 2.2.2009 15:22:33
|
|
|
|
stella
|
Nisam sigurna ali mislim da je kod nas sada sa 5 ili 6 godina,jer su uveli osnovnu skolu 9 godina. U prvom razredu nema ocjena,djeca se igraju,crtaju i slicno.Vise ga dodje kao vrtic nego kao skola. Moje misljenje je da je sasvim bilo dovoljno 8 razreda i da djeca idu sa 7 godina u skolu.Al ko mene pita
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 2.2.2009 15:28:41
|
|
|
|
kumara
|
Da i meni je to sa 9 godina skole nevidjena glupost!!! Ali boze, tacno to sto si rekla, ko nas pita!
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 2.2.2009 15:41:48
|
|
|
|
Anoniman
|
A od koje godine je to aktuelno? Moj brat je sada 8mi razred, i sledeće godine ide u srednju školu... jel to zbog toga što je krenuo po starom?
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 2.2.2009 15:46:09
|
|
|
|
stella
|
neznam od koje godine,al djeca koja su krenula u skolu po starom,zavrsavaju po starom,tj 8god a po novom koja su krenula oni idu 9 god
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 2.2.2009 15:54:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Jadno moje dete, on dok stigne do škole, osnovna će trajati 15god.
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 2.2.2009 22:21:37
|
|
|
|
Koka Loka
|
Moj sin je rođen 28.12. i krenuo je u školu sa nepunih 7. I ovako mu je često dosadno na času, da smo čekali još godinu dana mislim da bi bilo previše. Ćerka mi je rođena 5.3. - ona je krenuti sa svojom generacijom, tj. neće ranije krenuti u školu. To sve zavisi i od samog deteta.
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 3.2.2009 8:31:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Imam drugaricu koja je rodila sina krajem juna, moj Luka je rođen početkom jula. U jednom momentu je izašao neki zakon, i kako smo ga mi razumele, po njemu, naša deca će biti različite generacije... odnosno, njeno dete će ići da 2006-im, jer je u prvoj polovini godine, a moje sa 2007-im jer je u drugoj polovini godine, a razlika među njema je 11 dana.
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 3.2.2009 15:39:13
|
|
|
|
kumara
|
Svasta, to mi je bas cudno...
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 3.2.2009 16:23:55
|
|
|
|
Lu
|
I kod nas je ta devetogodišnja,znači sa 6 će ići a neka dječica nemaju ni punih 6
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 4.2.2009 0:13:13
|
|
|
|
Koka Loka
|
Tasho ma jok, pusti te urbane legende
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 5.2.2009 14:51:00
|
|
|
|
Anoniman
|
nashi kreteni samo dizu ruku i usvajaju zakone, pa tako i ovaj o osnovnom obrazovanju(naravno sve naopako kao i sa bolonjom) sta je pisac htio reci to ne zna niko na svijetu! elem nedavno je ponovno usvojen jedan zakon u BiH gdje je pored tog kretenskog devetogodisnjeg obrazovanja uvedeno i obvezano predškolsko obrazovanje, odnosno djeca godinu dana prije nego krenu u školu obavezna su pohađati predškolsko nešto?????!!!! niti kontaju oni šta su usvojili, niti kontamo mi roditelji šta trebamo, elem j lud zbunjenog!!!
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 5.2.2009 14:54:51
|
|
|
|
Anoniman
|
To ima i kod nas. A znači da ako ti je dete išlo u privatno zabavište, ili ga je čuvala dadilja/baka, MORAŠ da ga daš godinu dana u državno predškolsko. Imbecilnost po meni. Šta ako je dete imalo drugare (a imalo ih je) u zabavištu, onda treba da ga cimaš iz tog privatnog zabavišta u državno predškolsko, taman tu navikne, onda ga cimneš u školu.
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 5.2.2009 15:11:27
|
|
|
|
Anoniman
|
ma samo maltretiraju ... uzas...a najgore sto sve na kraju po jadnoj djeci... ne znam i ne kontam, al zao mi je klinaca i to pravo
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 5.2.2009 18:13:30
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: lenka sarajevo nashi kreteni samo dizu ruku i usvajaju zakone, pa tako i ovaj o osnovnom obrazovanju(naravno sve naopako kao i sa bolonjom) sta je pisac htio reci to ne zna niko na svijetu! elem nedavno je ponovno usvojen jedan zakon u BiH gdje je pored tog kretenskog devetogodisnjeg obrazovanja uvedeno i obvezano predškolsko obrazovanje, odnosno djeca godinu dana prije nego krenu u školu obavezna su pohađati predškolsko nešto?????!!!! niti kontaju oni šta su usvojili, niti kontamo mi roditelji šta trebamo, elem j lud zbunjenog!!! A jel se taj prvi razred devetogodišnje u koji krenu sa 6god. računa kao predškolsko U vrtiću u koji Roko ide imju djeca predškolsko,onda je to sa 5god
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 5.2.2009 19:46:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da je onda predškolsko od 5te a škola od 6te.
|
|
|
|
[Obrisana poruka] 21.2.2009 11:11:47
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 21.2.2009 11:14:26
|
|
|
|
Lu
|
A jel obavezno gagi predškolsko kod vas
|
|
|
|
[Obrisana poruka] 21.2.2009 11:16:17
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
|
|
|
|
RE: U školu sa 6 ili 7 godina? 21.2.2009 11:18:48
|
|
|
|
Lu
|
Da iako će krenuti u školu sa 6 prije moraju odraditi predškolsko u vrtiću, što kaže mm,već sada sa dvije godine su mu krenule obaveze
|
|
|
|
[Obrisana poruka] 21.2.2009 11:20:30
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKEGrčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?