Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 9:23:33
|
|
|
|
suzi kju
|
Uh Jabudic znam kako ti je. Odvratno je baš. Ja sam to pila u petak. Meni je puno skočio šećer ali se brzo vratio u normalu. Posle četvrtog sata je bio 4,5. Ali je zato posle prvog bio 13 a oni tolerišu do 11 i zbog toga su mi radili dnevni profil koji je dobar.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 9:33:45
|
|
|
|
Frcokla
|
Šerpica baš poranila. Jabudic, znam kako ti je, izdrži. I kad sve prođe jedi. Ja sam skoro bila kolabirala posle trećeg vađenja. Maraj, ruckaj samo. Ja sam sad doručkovala, pijem nes, ja slabije jedem, mislim da sad već imam i pritisak na želudac, pa se brzo zasitim.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 9:36:46
|
|
|
|
Valerie
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Ja izvadila nalaze, popila glukozu i cekam 10h da vadim opet krv. Gladna sam i zedna, bljaaak! zar ne sme ni voda da se pije??? ja zaboravila na taj mucni detalj... ja bez vode umireeem
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 9:41:24
|
|
|
|
Frcokla
|
Voda može. Bar su ovde dozvolili.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 9:44:40
|
|
|
|
Valerie
|
meni prosli put vadili u bolnici i niko me nije nadgledao. verujem da sam pila vode, ostala bi mi trauma da nisam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:07:41
|
|
|
|
nina26
|
Jutro nadam se dda ste sve dobro, mrzi me da citam sta ste pisale za vikend, nesto sam danas u nekoj minus fazi IZVORNA PORUKA: adulence Dobro vece ,ja sam celo pre podne privela sa Ivom u dz,vadili joj krv i bris iz grla,bakterijski je ,dobila je antibiotik,sad cekamo rezultate tog brisa,zbog og osipa doktorka sumnja na sarlah,bas sam se smorila....i evo sad smo vecerali pa da joj dam ab i na spavanje....veceras je okasnila... Adulence, mi smo zimus zakacili sarlah, i to jedina u vrticu! Ja sam mislila da se to iskorenilo ali nije....i simptomi su nam bas bili gadni, nadam se da to nije kod vas ipak. Je l se osula po telu. ima li T ?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:09:05
|
|
|
|
Lota
|
Dobro jutro trudnice ! Kod mene stalno neka sekiracija. Juce sam radila ceo dan i popodne mi se pojavio u dva navrata malo prosaran sekret, prvi put braonkast, a drugi put svetlo roze. Jutros sam bila kod dr, kaze da je plod u redu, kuca srce, stalno je nesto manji nego sto treba da bude, ali da to nije za brigu. Uvela mi je progesteron 3x200mg i injekcije progesterona 3. dan, verovatno je mislila svaki treci dan . Kontrola ponovo 25-og. Kada sam u prosloj trudnoci pila glukozu, neke trudnice su cedile liumun, ja nisam znala da moze, ali je tako verovatno lakse popiti secer.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:09:15
|
|
|
|
Frcokla
|
Dodala sam svezu sliku, za ulazak u 29. nedelju. UM i ti si predivna!!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:11:38
|
|
|
|
Frcokla
|
Da da Lota moze i limun!! Jao pa nemoj se previse opterecivati i naprezati. Znam kako je to tesko reci, i sami se selimo u drugi stan i svasta bih ja uradila sama... Ali moramo znati da povucemo rucnu.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:13:06
|
|
|
|
jabudic
|
Pitala za vodu, kazu ne moze jer razrijedi glukozu. Evo zavrsila, kod nas nema 3.vadjenja.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:13:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Frcola divni ste svaka cast! Hvala Lota cuvaj se, miruj, bice sve ok!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:15:14
|
|
|
|
suzi kju
|
I ja kad sam radila rekoše nikako voda, nije validan rezultat. Meni vadili četiri puta krv za ogtt, a za dnevni 8 puta.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:18:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Suzi bas su te zasladili kada si radila dnevni ali bitno je da je sve ok! Ja sve mislim da cu i ja u ovoj raditi, a prosli put mi od glukoze nije bilo dobro, kada sam primala zbog mucnina infuzije... Meni dr. jos nije uvela vitamine, ostavila me sa folnom, pa sam ih od nedelje uvela sama, pijem jedan dan elevit, drugi dan folnu, i tako u krug
< Poruku je uredio Unina mama -- 19.5.2015 10:19:02 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:20:39
|
|
|
|
suzi kju
|
Kod nas zaključno sa 12-om nedeljom isključuju folnu. A meni su od početka uveli elevit.
< Poruku je uredio suzi kju -- 19.5.2015 10:21:12 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:20:57
|
|
|
|
adulence
|
Imala je temperaturu ali samo do 38,jednu noc je samo presla preko,ali je sva bila slomljena...osula po celom telu onako hrapavo...ali juce ujutru je pocela sa ab i cini mi se da vec jenjava...a prekosutra idemo da vidimo rezultat brisa... IZVORNA PORUKA: nina26 Jutro nadam se dda ste sve dobro, mrzi me da citam sta ste pisale za vikend, nesto sam danas u nekoj minus fazi IZVORNA PORUKA: adulence Dobro vece ,ja sam celo pre podne privela sa Ivom u dz,vadili joj krv i bris iz grla,bakterijski je ,dobila je antibiotik,sad cekamo rezultate tog brisa,zbog og osipa doktorka sumnja na sarlah,bas sam se smorila....i evo sad smo vecerali pa da joj dam ab i na spavanje....veceras je okasnila... Adulence, mi smo zimus zakacili sarlah, i to jedina u vrticu! Ja sam mislila da se to iskorenilo ali nije....i simptomi su nam bas bili gadni, nadam se da to nije kod vas ipak. Je l se osula po telu. ima li T ?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:23:10
|
|
|
|
jess021
|
Valjda sam sve procitala sta ste pisale Ja vec bila do grada i na pijaci, jagode po 70din Danas mora biti neki kolac na meniju.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:23:20
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: suzi kju Kod nas zaključno sa 12-om nedeljom isključuju folnu. A meni su od početka uveli elevit. Meni je moja i sa Unom davala samo folnu 2x dnevno do neke 17 nedelje, sigurno zbog moje dobre krvne slike... I kada sam bila u 12 nedelji ona kaze nastavi do sledece kontrole ali ja sam ubacila i elevit, ne moze da skodi.. Ali su ogromne, jedva ih progutam..
< Poruku je uredio Unina mama -- 19.5.2015 10:26:04 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:24:46
|
|
|
|
majared
|
Lota, bice ovo duuug put za nas dve. I ja od subote imam taj braon sekret. NIisam se mnogo zabrinula jer sam ga imala i u prosloj trudnoci u tom periodu. Ali od juce poceli i bolovi onako tupo sa leve strane pa sam otisla kod lekara. Plod je vitalan, odgovara nedelji trudnoce, cuje se srce. Primila sam progesteron depo i treba da ga pijem na pet dana. Nocas sam jos s vremena na vreme osecala bolove ali sada sam dobro. Malisa je kod moje mame a ja sam kuci odmaram
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:27:48
|
|
|
|
jess021
|
Majarde, drago mi je da je sve dobro, odmaraj koliko mozes. Ja sam se isto danas preforsirala, bas sam krava. MM da zna sta sam dovukla sa pijace, poludeo bi
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:36:33
|
|
|
|
Bebana17
|
Dobar dan ženice Ja opet imam pitanje, jer mi je izrastak na kosi već dva cm, a farbam se u plavo, pri tom sam smeđa, odnapred skoro seda, pa bih morala da se farbam, pa me zanima koje farbe ste vi koristile, i gde ste ih kupovale... Podrazumeva se da su bez amonijaka. Gledala sam one biokap farbe delicato (navodno potpuno su prirodne), ali ne znam gde na Novom Beogradu ima da se kupe. Da li preporučujete neke?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:38:41
|
|
|
|
Lota
|
Majared, valjda ce sve biti u redu, ali ne mozes da ne brines. Ja sam u poslu u haosu, sve je na meni i ne mogu sad da se izvucem sa posla, a opet, cini mi se da ovde vise mirujem, posto uglavnom sedim za racunarom. kod kuce cerka zeli da nadoknadi preko dana propusteno vreme sa mnom, pa je nemoguce i do wc-a otici bez nje, sad je valjda u tom periodu, kad je pravi mali prilepak . trudicu se makar da je manje nosim i da se fizicki naprezem.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:42:44
|
|
|
|
jess021
|
Bebana, ja sam se u trecem mesecu ofarabala sa Garnier Olia i bila sam mlo sarena. Isto sam plavusa. A sad poslednji put sam uzela redovnu farbu Garnier color naturals, onu pegavu i super. Inace imamo temu farbanje u trudnoci, pa baci pogled.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:43:46
|
|
|
|
nina26
|
Ado, onda ste vi to na vreme otkrile. Mi nismo, pa je imala visoku T, 2 dana, buncala, tresla se, osula se, jezik joj je bio onako ljubicast i tackast, ma uzas. Posle toga nije smela da se zamara, da trci, jer nije uopste navina bolest. Trebali smo da uradimo i urinokuluturu, da vidimo da joj nije ostavilo neko ostecenje, ali nikako da joj skupimo mokracu u onoj kesici Bebana, i ja sam u istoj situaciji kao ti, odnapred seda, a izrastak 3cm Ja cu ici na premnove, jer meni sve te prirodne farbe ispadnu dosta tamnije, a i ne mogu sama da se farbam. Videcu neki preliv da mi stave oko izrastka pa malo da kamufliram
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:45:15
|
|
|
|
Valerie
|
lota, otvaraj bolovanje, bar dok prodje kritican period. najvaznije da se stedis. majared, cuvaj se i ti, lagano. jess, razumem te, ja sve kao nista ne nosim, a onda me mrzi nekog da cekam da mi pomogne pa potegnem, pa me posle grize savest i "kao necu vise". a obavezno me posle upozori stomak. mnogo bre taje trudnoca, tako je tesko pridrzavati se od pocetka do kraja. pa ja ne verujem kako se razlikuju "pravila" za ogtt. pa nije to normalno da svaki dr daje drugacija uputstva. ali me ne iznenadjuje uopste. sad cu da cesljam net o tome....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 19.5.2015 10:56:03
|
|
|
|
bebilule
|
IZVORNA PORUKA: Unina mama suzi rekla si nam, to je divno ja moju preko dana osetim samo kad legnem kao sto je bebilule opisala, a kada uvece legnem na stomak tad me bas lupne Ama ne maltretiraj ga više!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?