Jennifer -> RE: Bračni problemi II deo (9.5.2017 2:34:52)
|
Pozdrav drage zene. Molim vas za savet. U braku sam 4 godine, ja punim 30, muz 35. Ljubav iz studentskih dana i prva duza veza. Nakon 10 meseci pokazao je svoju drugu stranu. Nikada mu nisam bila dovoljno dobra. Poredio me sa svojom majkom koja po ceo dan cisti i kuva, kod koje je sve sterilno u svakom trenutku i koja se hvali time a muza i sina je naucila da ni casu za sobom ne sklone. Od tada do danas stalno slusam kako nisam dovoljno dobra i da ne bi imao problema da sam zena u pravom smislu kao druge sto su, da me trpi i kako bas njega takvo zlo da snadje da njemu zapadnem. Ja cistim ali bude dana kada mi se ne da i kad nije kao tek ocisceno sto kod majke mu nije tako a on svaki dan kod nje ulazi jer su u istoj kuci na spratu. Trpela sam od uvreda, preko stiskanja uz zid i ruke, do bacanja mojih stvari i kofera uz reci da odlazim, preko lomljenja mojih stvari i stvari po kuci od case, preko ogleda do kompjutera. I uvek nadje nesto da se ljuti. Posmatra me sa visine i stalno kritikuje. Ne smem da raspravljam sa njim. Bilo kakav gest sa moje strane ako ga naljuti besne face pravi cak i na ulici a ja se okrecem da vidim da li me ko vidi. Ja treba da cutim, a on da odlucuje o svemu, za ono sto on kaze da se poslusa bez pogovora i pitanja. Ne radim, u kuci sam na njega fokusirana i nikad ne valjam. Sa njegovima se nikad nisam posvadjala, a majka mu se drala na oca kako ja ne cistim kao ona a meni dosla da kaze kako sam imala dovoljno vremena i to na pocetku braka. Nekad bih se dinstancirala od njeg, pa ga izbegavala pa se opet pomirim. On me uveravao da hoce da bude sa mnom ali da sam ja kriva za sve i da trebada se korigujem. Onda prica kako je svako zensko glupo a pogotovo kad se zaljubi, da njemu nece zensko nista govorit da ima da bude kako on kaze, da je muskarac pametniji, i da ne raspravljam s njim. Pa onda govori sazaljivo kada cemo mi decu, svi imaju decu osim nas. I da ja svojim ponasanjem rizikujem da ostanem bez muza a tek cu onda da vidim sta sam izgubila dzaba mi onda i posao i sve. Prestao je da lupa ali mi cesto kaze u ljutnji "da li treba ja sada ovo da razbijem da bi ti naucila kako se to koristi". Bila sam mu i razvod spominjala pa mi je govorio da znam da sam obelezena jer sam bila u braku i da mi nece biti lako naci opet nekoga za brak da imam manje sanse nego pre. Znam da je delom u pravu i zbog toga i zbog godina. Opet plasim se i njeg i buducnosti s njim a i razlaza pogotovo jer sam ostala toliko to ce sad na neki nacin da me obelezi i samim tim sam sigurno mnoge sanse propustila jer sam dosla tj cekala do 30ih. Kako da dovedem zivot u red?
|
|
|
|