Natalie018 -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 16:35:24)
|
Prosle nedelje sam isla da dam bris za papa test, ali mi nisu uzeli... kazu vama je bas ovulacija, imate dosta ovulatorne sluzi, bolje je da papu uradite nekoliko dana nakon ovulacije jer se cesto desava da se tada ne mogu dobro zagrebati celije sa povrsine grlica, pa u uzetom uzorku nema dovoljno celija da bi rezultat bio validan. Ovo mi niko ranije nije rekao, da li zbog toga sto nije bila ovulacija ili... Ja sam bas mislila da sam preduhitrila ovulaciju jer mi je bio 10. dan ciklusa. Htela sam ranije da uradim papu, pa sa rezultatima da odem i na kolposkopiju i UZ u sredini ciklusa. Kolposkopski nalaz je bio uredan, kako kaze moj dr., sa manjim poljem ektopije i zonom reepitelizacije zatvorenog tipa. Pitala sam ga da li bi trebalo necim da se tretira i prokomentarisala kako uvek imam ektopiju. Nekad je sasvim mala, nekad se malo poveca. Na to je on odgovorio da je to normalno i da cu prestati da je imam tek kad prestanem da menstruiram, i da se ektopija ili kako je narodski zovu ranica, tretira tek na osnovu nalaza biopsije, a koja se radi u slucaju loseg papa testa. Sutra idem da dam bris za papu, valjda ce biti ok. Do sad je svaki put nalaz za papu bio II.
|
|
|
|