Verus -> RE: Kolposkopija (28.7.2009 17:36:36)
|
Juce sam dobila poziv od dr. da mi jave da mi su nasli squamous celije na grlicu materice. Sestra mi je rekla da su odmah testirali i na HPV virus i da sam bila negativna. Kaze ona, pre su zbog ovakvog nalaza odmah radili kolposkopiju i operacije i kod zena koje su HVP negativne kao ja, ali SADA to se vise ne smatra "normalnom" praksom, nego se papa test ponovi za godinu dana (inace se i radim jednom godisnje), jer se te celije same "poprave". Ja sam 2000 godine imala abnormalan papa test. Znaci da sam i tada bila negativna na HPV (jednom inficiran uvek ga imas, samo moze biti latentan), i radili su mi i kolposkopiju i lasersku operaciju (LEEP proceduru). Upravo ta LEEP procedura mi je ostavila grlic suzen, i unistila mi deo zlezda koje prave plodnu sluz i verovatno je razlog moje teskoce zatrudnjivanja. E pa p*** im m****! Dokle su ljudi vise tu za eksperimente??? Devojke, kada god dobijete abormalan papa, a niste pozitivne na HPV-nemojte raditi procedure odmah-ponovite papa posle godinu dana i vidite koje je stanje. Razlog sto se procedure rade AKO ste pozitivne na HPV, jeste sto su 4 vrste virusa (16, 19...hm i ne secam se jos koji?), cest razlog za rak grlica materice. Eto, mozda nekome pomognem pa da ga ne zaj*** ko mene.
|
|
|
|