margom -> RE: IVF ZC Valjevo II deo (18.4.2015 11:25:32)
|
Jess, opet me nisi razumela, nisam mislila na tretman u smislu ljubaznosti ili cekanja na lekara ili trajanje pregleda......Govorila sam o samoj semi lecenja i terapiji koju zena primi za vreme procesa...Puno mojih prijateljica, pa i ja sama, smo kod istih lekara koji rade pre podne na drzavnoj a popodne na privatnoj klinici, bile na konsultacijama, i to kako na knjizicu tako i privatno..?.Zanimljivo je da se preporucena terapija ili analize nisu razlikovale gde god da smo sa njima razgovarali....Ja sam ocekivala da ce kada odemo privatno mnogo detaljnije pristupiti problemu, ali osim mozda malo duzeg razgovora i opustenije atmosfere nismo dobili nista vise....sve se to na kraju svodi na neku ustaljenu semu po kojoj vecina zena prodje kroz VTO...Evo npr. kada sam nekoliko strucnjaka za VTO ( mogu i da ih imenujem ako smem) pitala da li da odradimo kariotipe, trombofilije i oggt test, pogledalu su me kao da sam poludela i svi imali skoro istu reakciju, kao sta ce vam to sada, pa to se radi tek ako ne uspe nekoliko puta itd. Cak su me pitali jesam li ja "koleginica" kada toliko dobro poznajem analize ......Tako da.... nije ih na zalost puno koji se zaista zele detaljnije pozabaviti problemom, a jos jednom da ponovim , dr Goca spada u manjinu koju zaista cenim......
|
|
|
|