Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:24:23
|
|
|
|
Maraj
|
Heh hej zenskaci jeste ustsli. Ja skuvala rucak - ćufte su danas na meniju i doruckovala pa sad uzivam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:26:13
|
|
|
|
SareniVrabac
|
Nisi sama evo i ja srkucem kafu,imam brdo nekih papira pa ne stizem da kuckam. Juce isla na alergo test,pa mi ostalo posla. Inace izmedju ostalog sam alergicna na posteljinu i duvan Mm i ja nismo pusaci,a u prvoj trudnoci mi je posteljica ubrzano starila zbog cigara,a ja nikad cigaru nisam zapalila. Bice da je zbog pasivnog pusenja ili kako se vec zove i alergije pa kombinovano. A to za posteljinu,ne znam kako resiti,menjati jastuke nedeljno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:26:14
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: SareniVrabac IZVORNA PORUKA: Maraj kako ti na poslu s hranom? Ne moz' da poneses frižider na posao Ne moram da nosim,imam nekoliko na poslu,radim u restoranu. I jos more hrane,a drugi kuvaju,ja samo da probavam i klopam. Bicu kao Jao SV divno! Pa ja i ovako visim u frižideru. Mogu misliti da radim u restoranu kako ni to izgledalo. Ja volim da kuvam , sad ispunim dan spremajuci
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:28:47
|
|
|
|
Maraj
|
SV pa ti radis u restoranu okruzena duvanskim dimom. Tako si i pasivni pusac. A za posteljinu kazu da ne treba onaj najlon da se skida sa jastuka i duseka zbog grinja. To šuška celu noc
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:32:58
|
|
|
|
Valerie
|
meni opet pritisak 90/50, veselo. nije ni cudo da mi se ne izlazi pre podne. vrabac, a kako ti se manifestuje alergija? meni se prvi put ozbiljnija javila po prestanku dojenja, ne utvrdih sta je izaziva, sad mi uglavnom pravi dermatitis, ali strahujem da ne bukne opet... nisam ni znala da tu alergo testovi moguci u trudnoci. jesu te bockali ili nesto drugo? i zavidim ti za rad u restoranu, ja samo gledam donesi.com i coolinariku
< Poruku je uredio Valerie -- 21.4.2015 9:33:52 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:35:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Valerie d ate utesim meni je uvek takav pritisak, ja navikla na niski... Meni je svako jutro zapusen nos, pa se negde u toku dana otpusi. Sv dobro ti podnosis rad u restoranu, meni bi smetali svi ti razni mirisi koji imaju tamo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:35:16
|
|
|
|
jess021
|
Maraj, koji najlon da se ne skida? Onaj sto bude kad ga kupis?? Meni je katastrofa kad vidim da neko i daljinski umotava u najlon, a ne da spavam na takvom jastuku. Sad se setih Rejmonda, tj, njegove mame i njihovog kauca umotanog u najlon
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:37:27
|
|
|
|
Maraj
|
Da da taj najlon. Ili da kupis nov pa da umotas. To je zastita od grinja za osobe koje su alergicne
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:39:18
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: Valerie meni opet pritisak 90/50, veselo. nije ni cudo da mi se ne izlazi pre podne. Valerie jer ti pomaze kafa . Kafa bi trebalo da lodigne pritusak i dorucak tj slanija hrana. Probaj. I meni je nizak . Al mi puls sad ubrzan
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:40:49
|
|
|
|
jess021
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Da da taj najlon. Ili da kupis nov pa da umotas. To je zastita od grinja za osobe koje su alergicne Joj, ja ne znam kakvu bi alergiju morala imati da spavam na najlonu. A kontam da to svakako nije dovoljno, grinja imas i u duseku, prekrivacima, zavesama, tepisima....
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:45:31
|
|
|
|
adulence
|
jaooo sto mene ujutru sve nesto mrzi,bas sam nesto kanim se da rasirim masinu celo jutro jedva obavih to i onda kako dan odmicne ja ubacim u 5 i sve na kraju zavrsim,ali bi mi bilo mnogo lakse da od ujutru krenem pa sve lagano...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:47:23
|
|
|
|
jess021
|
Adulence, a ja suprotno. Otkad sam trudna prepodne mogu sve, da spremam, kuvam, pravim kolace...posle 16h od mene vise nema `leba. Maraj koristis li ti jos Utrogestan?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:47:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Nosite li vi kopre sa vesom, ja ih ne podizem
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:49:43
|
|
|
|
Maraj
|
Pa da jess. Najlon pa preko najlona jastucnica. Jeste uma i u zavesama i u tepisima al ovo lad lezis na duseku i jastuku direktno udises pa zato ljudima vise smeta. Joj ne znam gadne su te alergije. Ja od pre par godina imam alergiju na ambroziju. Uzas kad krene svrab....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:49:48
|
|
|
|
jess021
|
Um, nikako. Otkad mi je patronazna rekla da se ne saginjem ne stavljam ni ves u masinu, niti ga vadim. To sve rad mm, podigne mi korpu na dasku za peglanje i onda ga sirim.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:51:00
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: Unina mama Nosite li vi kopre sa vesom, ja ih ne podizem Ne. M mi to sad radi. Jedino kad ubacim 2-4 majice na neki brzinski program , to da. Ostalo mm vadi iz masine a ja prostrem na onoj rodi
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:51:27
|
|
|
|
Anoniman
|
E jess ja ga ubacujem , ali ga ne sirim, nista onda batalicu i ubacivanje Ja ne dizem nista tesko, mislim da je Una i zbog toga ljuta, ona ima oko 22 kg , pa je vise ne nosam u narucju...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:51:39
|
|
|
|
jess021
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Pa da jess. Najlon pa preko najlona jastucnica. Jeste uma i u zavesama i u tepisima al ovo lad lezis na duseku i jastuku direktno udises pa zato ljudima vise smeta. Joj ne znam gadne su te alergije. Ja od pre par godina imam alergiju na ambroziju. Uzas kad krene svrab.... Maraj, pa onda bi morao najlon i na dusek??? Ko bi mogao na tom spavati?Nebitno. Ja isto reagujem s proleca na nesto, ali ne strasno da bi uzimala terpapiju. Svako jutro kihnem bar deset puta i krene da mi curi nos kao blesav, ne mogu biti prehladjena samo ujutro.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:52:39
|
|
|
|
jess021
|
Um, batali svaki napor, a Unu ni slucajno, ona je za tebe sad preteska.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:55:01
|
|
|
|
Maraj
|
E i ja ubacujem ves u masinu. Jedino beli ves to za otkuvavanje to mm i ubacuje i izbacuje al sam ga srocila. da jess nazalost i na dusek...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 9:58:26
|
|
|
|
adulence
|
ja radim sve sto se tice masine jos uvek mogu,ali se secam pred kraj trunoce sa ivom imala sam stolicicu koju sam nosila sa sobom pa sednem pored korpe ,pa sednem pored masine,ahhahah....nisam bas uvek mogla da cekam mm da dodje sa posla...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 10:00:21
|
|
|
|
Anoniman
|
ja zato ukljucujem masinu ili kada je sveki kuci, ili kada znam da ce mm uskoro doci, jer mi je i susara u garazi, pa nikako ne bih mogla sa sprata da je nosim dole...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 10:03:22
|
|
|
|
SareniVrabac
|
Otkucam svasta i izbaci me Alergije imam godinama,i terapiju odgovarajucu,problem je sto ne sme u trudnoci. Posebno su stavka grinje a posebno posteljina,pa sam malo u rebusu,al trudna i polupana pa zaboravila da pitam. Testiranje je bezazleno,traje 10ak min,nakapaju regense na ruku i malo bocnu i posle ocitaju. Malo svrbi,nista strasno. Kad imam napad upale mi se oci,nos kao slavina i na kraju se gusim,pa zbog bebice sam trazila posebnu terapiju da ne pati. Mi se nalazimo u trznom centru pa nema pusenja,a izlozena sam kad odem kod mojih ili sveki ili ako nam dodju gosti. A najveci izazov je kontrolisati kolicinu hrane koju pojedem,a gladna sam stalno. Pa sve u prolazu,po koju kasiku ili komadic. Bar je raznovrsno i brokoli,spanac,rotkvice,meso,salatice,corbice,gulas Mirisi sad nisu problem,ali prva dva meseca svaki dan povracanje. Prvi put kad su spremali bolonjez lazanju,tad sam bila 3 nedelje trudna,dusu ispovracala. Tako sam i skontala da se nesto desava
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 10:04:41
|
|
|
|
Valerie
|
sad gledam, isti mi pritisak bio i u prosloj trudnoci, tek je na kraju bio oko 100 sa nesto. ne vredi, kafa malo podigne na kratko. nista, samo pratim kad lici na nesvesticu, lagano. ja uglavnom ne podizem, bas kad nema ko drugi, ponesem iz nekoliko tura. dete ne smem vise, odmah me zaboli stomak. negde do 3kg mi ne smeta. trebalo bi usisati sa kirbijem, nismo odavno. ima prasine svuda, kuca mi je takva da radije ne zovem goste. ne mogu za sve da smaram mm i mamu a ja se nesto ne pretrzem. uskoro ce morati da dodje zena da spremi, a mi da se evakuisemo
< Poruku je uredio Valerie -- 21.4.2015 10:05:18 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 04/15 [chat] 21.4.2015 10:06:42
|
|
|
|
Maraj
|
Jao SV pa ako znaju da si alergicna pogotovo sad kada si trudba zasto puse u tvon prisustvu. Ja mislim da bi im izokola skrenula paznju il bi bar mm nagovorila da im kaze. Pa zar ne kazes da si imala problem sa posteljicom u prvoj trudnoci zbog duvanskog dima. Ja zbog toga ne bi cutala
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.