RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Anoniman -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 14:23:01)

21. mart u našem dvorištu, u julu ćemo kožu da skinemo, verovatno.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0321/j4j-DSCN36.jpg[/img]

lesica -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 14:24:01)

Srce moje lepo! Ma obe ste srculenca [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 14:27:33)

IZVORNA PORUKA: lesica

Srce moje lepo! Ma obe ste srculenca [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 14:36:27)

Pa vi ste i bosi! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Marko mi je već danima u bodiću dugih rukava i tankoj trenerci, a Luka ima potkošulju i majcu dugih rukava, dole trenerku. problem je što su mu sve trenerke futirane, nikako da kupim nefutirane.

jance -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 14:38:48)

ja danas oko 11h bila sa majstorom na pijaci i sve gledam jesam li ja luda nemajka ili ovde nesto ne stima bas kako treba. majstoru sam jutros kad smo krenuli kod lekara obukla hulahopkice, bodic sa kratkim rukavima i jedam plis zeleni kompletic sa dugackim rukavima i preko toga prolecnu jaknicu. kad smo zavrsili kod dr. (oko pola 11) sam mu skinula (iliti nisam ni obukla) tu jaknicu i tako smo setali po pijaci u kolicima. a sve gledam mame voze decu pokrivenu sa cebadima, kape na glavama, jedna beba mozda malo starija je imala i sal na sebi, sve ne mogu da verujem. a ja u kratkim rukavima... jesam li ga ja preterala ili mi pete smrde? [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 14:41:16)

IZVORNA PORUKA: jance

ja danas oko 11h bila sa majstorom na pijaci i sve gledam jesam li ja luda nemajka ili ovde nesto ne stima bas kako treba. majstoru sam jutros kad smo krenuli kod lekara obukla hulahopkice, bodic sa kratkim rukavima i jedam plis zeleni kompletic sa dugackim rukavima i preko toga prolecnu jaknicu. kad smo zavrsili kod dr. (oko pola 11) sam mu skinula (iliti nisam ni obukla) tu jaknicu i tako smo setali po pijaci u kolicima. a sve gledam mame voze decu pokrivenu sa cebadima, kape na glavama, jedna beba mozda malo starija je imala i sal na sebi, sve ne mogu da verujem. a ja u kratkim rukavima... jesam li ga ja preterala ili mi pete smrde? [sm=smiley36.gif]

Pogledaj u našu sliku gore pa vidi ko je nemajka. [sm=jezicek.gif]

jance -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 14:52:55)

da i vristao mi je u kolima pola puta dok nisam malko otvorila moj prozor toliko mu je bilo toplo. dosla kuci i vidim da mu je bodic na ledjima mokar.. jadna ta deca u kolicima pokrivena sa cebadima...

Anck Su Nmaun -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 15:46:52)

Ma i mi smo samo u trenerkicama, ispod bodic i trik majca, ponesemo po prslucic ako nas uhvati vece!
A juce na keju gledam sve zimska cebad..ispod su valjda bebe [sm=jezicek.gif]

Mama 78 -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 16:00:52)

IZVORNA PORUKA: maslackic

ljudi moji sta je sa babama, sad sam do prodavnice bila sa kozicom udavise me sto joj ne stavih kapu...cak i ova moja licimurna sveki ... [sm=smiley36.gif]

a bas nam je lepo bilo u parkicu kod zgrade

Cuti ovaj MM nije imao pametnija posla nego sveki kad zvala on joj rekao da smo napolje i ne ulazimo u kucu.Odma me trazila na telefon da mi odrzi predavanje,kako je ona mala,a napolje je vetric i bla,bla,bla...Ja se mrstim,a on se u pozadini valja od smeha[sm=lev.gif][sm=lev.gif] A Najgora stvar je da me na kraju ubedila,kako to nije dobro za J.[sm=smiley13.gif]

Mama 78 -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 16:01:57)

A Gle Nevena bosa,ljubim je[sm=smiley31.gif]

vukosava -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 16:05:59)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

21. mart u našem dvorištu, u julu ćemo kožu da skinemo, verovatno.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0321/j4j-DSCN36.jpg[/img]

E i ja moju isto tako. Samo bez cucle i portiklice jer vise ne bali toliko koliko do skoro sto je radila. Svuda smo isli sa portiklicom isto.

Ja pratim pravilo: kako se ja obucem, tako obucem i nju...

Anoniman -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 16:08:25)

IZVORNA PORUKA: Mama 78

IZVORNA PORUKA: maslackic

ljudi moji sta je sa babama, sad sam do prodavnice bila sa kozicom udavise me sto joj ne stavih kapu...cak i ova moja licimurna sveki ... [sm=smiley36.gif]

a bas nam je lepo bilo u parkicu kod zgrade

Cuti ovaj MM nije imao pametnija posla nego sveki kad zvala on joj rekao da smo napolje i ne ulazimo u kucu.Odma me trazila na telefon da mi odrzi predavanje,kako je ona mala,a napolje je vetric i bla,bla,bla...Ja se mrstim,a on se u pozadini valja od smeha[sm=lev.gif][sm=lev.gif] A Najgora stvar je da me na kraju ubedila,kako to nije dobro za J.[sm=smiley13.gif]

Mani babu i uživaj sa detetom napolju! [sm=smiley31.gif]

branki* -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 16:28:29)

i mi visimo napolju svaki dan.mada,u boru,ipak,nije tooliko toplo,mislim,niko ne ide u kratkim rukavima.jos se nose i jaknicice i jakne.ja u trenerci,boza isto.

Doogie -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 17:16:07)

joj, vecita dilema! juce mi je vristala napolju koliko joj je bilo toplo pa smo se raskomotili, a danas je obucem laganije, benkica + bodic dugih rukava i tanka pamucna trenerka donji deo. u kolica i pokrijem je onim cebencetom iz bg paketa. a ja u majici kratkih rukava i sve vreme se opet pitam da joj nije hladno! jer siba neki vetar na keju, a rukice kad joj pipnem led ledeni. kad smo dosle kuci vidim da joj je telo vrelo. a tako sam se ranije zakljinala da nikada necu dete pretopljavati, ali sad opet ne znam gde je granica.

vukosava -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (21.3.2012 17:53:37)

Ja moram danas u kupovinu kratkih rukava, bas je toplo napolju. 30 C!

Anoniman -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (22.3.2012 20:17:27)

Danas u čekaonici doma zdravlja sedimo moje dete i ja, a pored nas dečak od godinu i nešto sa mamom i bakom. Nevena je u bodiju kratkih rukava, hulahopkama i suknji a dečak u pantalonama i džemperu ispod koga ima bodi samo ne znam da li je sa kratkim ili dugim rukavima. Nevena odlepljuje od nervoze polako jer je u čekaonici +300 stepeni, gledam onog dečaka pa mi bi žao, a tek akko mi bilo žao kad je baka krenula da ga izvede malo napolje a mama dreknula da je hladno i da ga ne izvodi bez jakne. [sm=smiley29.gif]

A druga mama stoji u majici na bretele i oblači bebi posle kontrole: bodi, plišanu trenerku sa stopicama i kapuljačom, jaknu i ušušjava je u ćebence. [sm=zmeden.gif]

Ana RR -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (22.3.2012 21:56:36)

Meni još nije za kratke rukave (meni jeste ali nije za bebe), Mare uvek ima bodić dugih rukava i ispod njega potkošuljicu. Hulahopke mu ne oblačim, samo kratke čarapice i donji deo trenerke a kad izlazimo ponesem i gornji deo da imamo ako zatreba. Danas smo oko 12 šetali i bilo je jako toplo ali kada smo oko 4 ponovo izašli već je bilo sveže i skoro da nije bilo sunca. Ja sam se sledila, u pola 6 smo ušli u kuću jer ja više nisam mogla da izdržim.

Anoniman -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (22.3.2012 22:45:14)

Ni meni nije za kratke rukave, niti mi je za bez čarapa (sem ako sedite u podne na suncu, što valjda niko od vas ne radi).
već u 17h kada mi stignemo napolje, Marko ima futiranu trenerku, bodi dugi rukab, dux na cipzar, i oko 18h mu obučem futiran prsluk. Luka ima futiranu trenerku, potkošulju, majcu dugi rukav i futiran dux na cipzar.
Kući idemo oko 18.30, kada počnu da kijaju i da im se hlade ruke i nos.

vukosava -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (22.3.2012 23:19:32)

Danas u čekaonici doma zdravlja sedimo moje dete i ja, a pored nas dečak od godinu i nešto sa mamom i bakom. Nevena je u bodiju kratkih rukava, hulahopkama i suknji a dečak u pantalonama i džemperu ispod koga ima bodi samo ne znam da li je sa kratkim ili dugim rukavima. Nevena odlepljuje od nervoze polako jer je u čekaonici +300 stepeni, gledam onog dečaka pa mi bi žao, a tek akko mi bilo žao kad je baka krenula da ga izvede malo napolje a mama dreknula da je hladno i da ga ne izvodi bez jakne. [sm=smiley29.gif]

A druga mama stoji u majici na bretele i oblači bebi posle kontrole: bodi, plišanu trenerku sa stopicama i kapuljačom, jaknu i ušušjava je u ćebence. [sm=zmeden.gif]

I onda kad im iskoci ekcem jer uvek ne kontrolisu svoju telesnu temperaturu dobro da se odznoje i izbace tu vrucinu, odkud to?

Potrazite na Google "heat rash" klikni

IRJ82 -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (23.3.2012 11:56:08)

moja beba ima mesec i po dana, ja joj obucem bodic bez rukava ili sa kratkim rukavima i zekicu, bez carapica, i tako idemo napolje, ne stavljam joj ni kapu. meni je dr rekla da ako sam ja obucena u dva sloja garderobe ona mora da ima uvek jedan manje. cebence ponesemo samo ako nas uhvati mrak pa zahladi da je malo pokrijem.

jance -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (23.3.2012 12:05:43)

a to sa kapama da ne spominjem... moja sveki je pre Ogijevog rodjenja vikala da decu treba oblaciti kako oblacimo i sebe a sada samo vice, pa hladne su mu rukice\nogice\listovi\itd... i samo mu kapice menja. e zato sam ja uzela prosli vikend i izbacila sve zimske kape iz Ogijevog ormara, i zakopala ih negde u haos u moj ormar da ne moze da ih nadje. ostali su kacketi i one "pecaroske" kapice.

Lilla -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (23.3.2012 12:13:29)

Ja nisam pametna, ne znam kako ni sebe da obucem a jos manje H. U sred ljeta ovdje vjetar puse a o sad da ne govorim. Juce je bilo bas lijepo vrijeme ali se nisam dala prevariti, izadjem na balkon (4.sprat) u kratkim rukavima i vidim da je hladno. Onda H obucem prilicno toplo, kapa obavezna upravo zbog vjetra. I nisam pogrijesila jer sam cijelo vrijeme osjecala kako me vjetar bije po licu dok smo isli. Skandinavska klima i njihovi vjetrovi sa mora, brrrr....

minna -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (23.3.2012 12:18:21)

Ja Vladu oblacim kao i sebe. Za ovo vreme najbolje slojevito, pa se skidamo ako je vruce, i obrnuto. Nesto mi i nije bas tako toplo napolju, sada da i na suncu, ali u hladu, ujurtu, kasnije popodne, ne. I uvek obratim paznju na to da ako idemo kolicima je meni malo toplije jer ih guram, a on se ne krece.

Anoniman -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (23.3.2012 12:21:31)

IZVORNA PORUKA: vukosava

I onda kad im iskoci ekcem jer uvek ne kontrolisu svoju telesnu temperaturu dobro da se odznoje i izbace tu vrucinu, odkud to?

Potrazite na Google "heat rash" klikni

Ja moram da reagujem: ekcem i ojed od vrućine su dve različite stvari, samo ljudi koji nisu upućeni ne umeju da ih razlikuju.

I da, na ovaj Gae-in post imam još jedan komentar: Ljudi se razlikuju. MM se pokriva ćebencetom,a ja jorganom. Luka je u džaku i pokriven ćebetom, a Marko samo u džaku. Prosto smo različiti. A druga stvar na ovu temu je: Neko ko ima 60kg i neko kod ima 120kg ne mogu da se porede.

Lilla -> RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem dobu? (23.3.2012 12:35:04)

IZVORNA PORUKA: Tash
Prosto smo različiti. A druga stvar na ovu temu je: Neko ko ima 60kg i neko kod ima 120kg ne mogu da se porede.

Istina, mi debeli imamo ugradjene skafandere [sm=jezicek.gif] Nije lako znati, meni bar nije. Nekako mi se cini da ne mogu H uvijek da obucem kao sebe. Ja sam recimo juce na vjetru mogla biti u kratkim rukavima a sigurna sam da bi njemu bilo hladno da je bio obucen kao ja. Ne treba ih pretrpavati, ali ih ne treba previse ni skidati. Ja se jezim na pomisao o upali uha.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>